AMD grundades den 1 maj 1969. Sedan dess har företaget tillverkat processorer, RAM-minnen, grafikkort och andra elektroniska komponenter. Företaget har växt och är nu bland de största på marknaden.

Nu den 1 maj 2009 fyller AMD 40 år. Dagen till ära har tillverkaren publicerat en jubileumswebbplats, där företagets filosofi och historia presenteras. AMD har även dragit igång flera tävlingar, men dessa är dessvärre endast öppna för Nordamerika.

Under de 40 åren har AMD introducerat många populära produkter och märken. Detta år är exempelvis tioårsjubileet för märket Athlon, och femårsjubileet för den tvåkärniga x86-processorn.

Allt är dock inte bara historia. Nu i år har AMD startat upp Global Foundries, ett företag som tillverkar kretsar. AMD hoppas att delningen av företaget kommer att göra att de kan konkurrera hårdare mot Intel, och innovera 40 år till.

Den som är intresserad av AMD:s historia rekommenderas att spana in företagets jubileumswebbplats. Där finns bland annat en film där anställda på företaget delar sina tankar.