Det är efter att AMD kommenterat sitt resultat för det tredje kvartalet i år som oro har väckts hos tillverkare och branschfolk. Det AMD sade var att resultatet för det fjärde kvartalet väntas bli lägre än för det tredje. Detta då PC-tillverkare överproducerat datorer för att tackla lanseringen av Windows 7 på torsdag.

AMD said on its post-earnings conference call with the Street that it expect a less-than-seasonal sequential increase in Q4 revenues, due in part to the the big build we’ve seen of PCs in anticipation of the Win 7 launch.

Om nu PC-tillverkarna har producerat mer datorer än vad det finns efterfrågan till kommer detta resultera i att kretstillverkare med flera får sänka sina priser. Detta är tråkiga nyheter för bland annat minnestillverkare som de senaste veckorna har glatts åt relativt höga priser på NAND- och DRAM-kretsar.

Kommentaren från AMD syntes särskilt tydligt på den amerikanska börsen dagen efter presentationen. Aktierna från flera stora kretstillverkare såsom Intel, AMD och Micron sjönk i värde. Även hårddisktillverkarna Western Digital och Seagate fick känna av oron i form av fallande aktiekurser.

Om det nu stämmer att PC-tillverkarna har dragit på sig för stora lager kan detta innebära lägre priser i det fjärde kvartalet och även i början på nästa år.

Källa: Barrons.com, 2.