Test: Temperatur och ljudnivå

Då det finns näst intill oändligt många sätt att konfigurera fläktarna på både H80i och H100i har vi valt att använda ett par förinställda profiler i Corsairs Link-mjukvara. Samtliga av dessa har en förbestämd fläktkurva som justerar fläktarnas hastighet efter vattentemperaturen och vid tung belastning slår vi givetvis i taket på dessa kurvor. Vi passade även på att inkludera mätningar med fläktarna i full hastighet för både H80i och H100i.

Med resultaten i hand avslöjar siffrorna en vinst till H100i tätt följd av H80i när de bägge paketens fläktar får snurra i sitt maximala varvtal. När nykomlingarna körs med sina förinställda profiler ligger de i många fall strax ovanför eller på liknande temperatur som sina respektive föregångare. Undantaget är ett tysta "Quiet"-läget där H80i och H100i presterar avsevärt bättre än förra årets H80 och H100.

Intressant här är även hur pass bra Thermalrights luftkylare presterar i jämförelse med de olika vattenkylarna. Silver Arrow placerar sig mitt i fältet och även om den inte ligger i det översta skiktet blir det desto mer intressant när vi går vidare till ljudmätningarna.

När det kommer till ljudnivån hos de olika kylarna ser vi väldigt jämna siffror mellan profilerna hos H80i/H100i i jämförelse med föregångarna H80/H100. Skillnaderna uppstår istället i de mer ljudliga regionerna när fläktarna får snurra fritt. Här har istället H80i och H100i ett fördel ljudmässigt och trots att det flyttar mer luft än sina föregångare landar de på en lägre ljudnivå, mycket tack vare de förbättrade fläktarna hos nykomlingarna.