Sammanfattning

Asus Vivotab Smart är till konstruktionen en överlag trevlig produkt som håller måttet, men en gnutta metall eller val av styvare kompositmaterial hade lyft den ytterligare. Varje del på surfplattan känns helt okej och knapparna sitter på sin plats, däremot kan de kännas svampiga, vilket gör speciellt volymknappen svåranvänd.

Skärmen har en IPS-panel med god kontrast och godkända betraktningsvinklar. Smolket i bägaren är upplösningen på 1 366 x 768 pixlar, men detta är en begränsning i själva processorplattformen. Uniformiteten hade kunnat vara bättre då den i nederkant har en högre färgtemperatur. Det sistnämnda bör dock de flesta inte märka.

Prestandamässigt finns klara för- och nackdelar. Till det positiva är upplevelsen i det nya gränssnittet gediget, med mycket lite att anmärka på. Om något skulle det vara relativt långa laddningstider när applikationer öppnas. Särskilt i det traditionella skrivbordet varierar upplevelsen kraftigt.

I videouppspelning får surfplattan ut nio timmar batteritid och vid surfning är upp till tolv timmars användning inom räckhåll. Enheten blir inte heller särskilt varm utan håller sig inom ramarna för vad som är acceptabelt med goda marginaler.

IMG_1044.JPG

De separata tillbehör som finns att köpa till lämnar en del att önska. Det vikbara skärmskyddet är för styvt, vilket gör det svårt att använda. Tangenterna har ingen vidare slaglängd men återkopplingen gör att det ändå är förhållandevis behagligt att skriva på. Detsamma kan dock inte sägas om pekplattan.

Sammanfattningsvis är Vivotab Smart inte utan brister, men de som finns är inte särskilt allvarliga. Intel Atom-processorn lämnar mycket att önska i det traditionella skrivbordetsläget men det klarar av att erbjuda bra flyt i det nya gränssnittet. För den som söker en surfplatta med Windows 8 och x86-kompatibilitet är Vivotab Smart det billigaste alternativet på marknaden och en given kandidat i valet och kvalet.

Ett lågt pris och endast smärre brister gör Asus Vivotab Smart till ett bra val i klassen.

Fördelar:

  • Snabb i det nya gränssnittet Modern UI

  • Godkänd skärm med responsiv pekfunktion

  • Bra batteritid

  • Bakåtkompatibel med äldre mjukvara

Nackdelar:

  • Undermålig prestanda i skrivbordsläget

  • Med dagens mått mätt låg upplösning

  • Svampiga knappar

  • Tillbehören lämnar mycket att önska

Pris vid publicering: 4 690 kr
Lägsta pris: