Mjukvara

Mjukvaran för samtliga produkter ur Logitechs Gaming-segment går under namnet Logitech Gaming Software, vilken förkortas till LGS. Mjukvaran har varit förbi i testlabbet ett flertal gånger, och ser identisk ut sedan sist. Nämnvärt är betydligt mindre valmöjligheter som beror på avsaknad av RGB-belysning.

LGS_G305_1.png

På en och samma flik hittas inställningarna för sensorn och samtliga knappar runtom musen. För det förstnämnda finns det möjlighet att ställa in DPI-läget i fem olika nivåer för att ändra via knappen på ovansidan av musen. Strax under detta är även rapporteringsfrekvensen samt strömläget som bör vara satt till Hög för spel.

Sett till knapparna går det att ändra lite efter eget behov, där det bland annat går att ändra orientering på musen för vänsterhänta. Dock finns det inga knappar på högra sidan utan musen är huvudsakligen för högerhänta. Annars finns möjlighet att starta program, spela musik eller skapa förinspelade makron på valfri knapp.

LGS_G305_7.png
LGS_G305_4.png

När mjukvaran startar får användaren ett val att spara inställningar i musen eller lokalt på datorn som används just då. Om det sistnämnda väljs går det även att koppla ihop specifika profiler med installerade spel, där mjukvaran automatiskt byter över till rätt profil när spelet startar.

Nämnvärt är att mjukvaran byter över till strömsparläget varje gång reglaget ändras och måste manuellt bytas till Hög-läget för att få ut all prestanda ur musen.

LGS_G305_5.png
LGS_G305_6.png

Inställningarna för knapparna och sensorn har nu splittrats upp till två separata flikar, där den förstnämnda har fått lite extrafunktioner. Som tidigare nämnt går det nu att para ihop en specifik profilinställning med ett spel på datorn, och konfigurera både mus och tangentbord från Logitech med valda spel.

För sensorinställningarna har det dykt upp två rutor, med en som delar upp sensorinställningar helt beroende på profil. Den andra aktiverar musacceleration vilket inte är uppskattat i spelsammanhang.

LGS_G305_2.png
LGS_G305_3.png

Likt andra G-markerade produkter från Logitech går det även att spela in användningen av knapparna, som i det här fallet är musen G305. Bolaget drivs på forskning och tillämpar även det till slutanvändaren för att analysera sin spelstil.

2018-06-25 (9).png
LGS_G305_8.png

Sist men inte minst finns det även allmänna inställningar för mjukvaran som påverkar samtliga produkter kopplade till LGS. Och slutligen går det även att uppdatera musen om det skulle komma några problem som behöver åtgärdas.