Utsidan

Efter att ha packat upp chassiet möts vi av ett mycket bekant utseende. Det visar sig att Antec Sonata Plus 550 egentligen är en uppiffad Antec Solo, som kanske är ett av en av de mest populära datorlådorna i SweClockers forum. Till utseendet är det bara att vissa partier färgats guld-orange som skiljer de båda modellerna åt.

Själva designen kan beskrivas som alldaglig men elegant. Tre sidor har lackats med pianoblank svart färg, medan fronten täcks av ett stycke aluminium. Chassiet har inga problem att passa in i både datorrummet och på kontoret.

Frontpartiet består av fyra plastluckor för 5,25”-enheter, där den nedersta går att konvertera för att hålla externa 3,5”-enheter såsom kortläsare. Ett snäpp längre ner hittar vi två strömbrytare (power on, reset) och lysdioder som markerar om datorn är påslagen och om hårddisken arbetar. Sist men inte minst finns fem anslutningar: hörlurar, mikrofon, två USB och Firewire.

Vrider vi chassiet 180 grader syns en grå baksida av olackerad stålplåt. Allra höst upp sitter det medföljande nätaggregatet som är utrustat med en 80 mm-fläkt. Rakt nedanför finns plats för en 120 mm-fläkt, och utrymmet upptas av en redan monterad Antec Tricool 120. Vi märker också att det finns bikakeformade ventilationshål rakt ovanför platserna för instickskort.

Nu när vi har granskat datorlådans utsida är det dags att öppna chassiet och ta en titt på innandömet. Har Antec ändrar några detaljer på insidan, eller är det egentligen en Solo vi testar?