Specifikationer och utseende – WNR3500

Egenskap

Värde

Standard:

802.11n 2,4 GHz, 802.11b/g

Hastighet:

Upp till 300 Mbit/s

Kryptering:

WPA, WPA2, WEP 64-/128-bit

Mjukvara:

1.0.15

Hårdvaruversion:

1.0

WAN-port:

1 st., 10/100/1000 Mbit

LAN-portar:

4 st., 10/100/1000 Mbit

Utbytbara antenner:

Nej, integrerade

Storlek (BxHxD):

3,9 x 225,5 x 17,2 cm

Tillbehör:

Installationsguide, fot, installationsskiva, nätverkskabel och strömadapter

Garanti:

2 år

USB-port:

Nej

Övrigt:

Stöd för DynDNS.com, WPS, WPS, QOS, WMM m.m.

Cirkapris vid testtillfälle:

995 kr

Dagspris:

Routern från Netgear är av tornmodell och ger ett robust och kvalitativt intryck. Framsidan är täckt av en genomskinlig plexiglasskiva med en grå plastlist bakom. I plastlisten finns lysdioder som indikerar att produkten är igång och har aktivitetslampor för internet, trådlöst nätverk samt en för varje nätverksport. Längst ner finns en knapp för installation med hjälp av WPS.

Sidorna på routern är lackade med en svart högglansig färg som utstrålar exklusivitet. WNR3500 är en av de snyggare routrar vi testat, men tyvärr har detta även baksidor. Så fort man tar på routern blir det fingeravtryck och vid rengörning blir det lätt repor.

På baksidan finner vi uttag för internet, datorer, nätadapter och en knapp för nollställning av routern. Det finns även en liten informationstext med adress till webbgränssnittet samt tillhörande användarnamn och lösenord.

På baksidan finns även en rund knapp som har två lägen. Denna är till för att välja om de intensivt blinkande lysdioderna i toppen på routern ska vara igång och visa nätverksaktivitet. Då det är ganska många och starkt blå lysande dioder kan de vara irriterande om man exempelvis sover i rummet.

Routern känns välbyggd och är genomtänkt i konstruktionen. Den står stadigt och är imponerande användarvänlig då man till och med kan stänga av dioderna på toppen. Netgear har hittat ett eget formspråk som inte liknar några andra routrar på marknaden.