Sammanfattning

Lysdioder på prylar har jag alltid tyckt varit en gimmick. Något som är det nya för i år likt 3D och 4K, men kommer dö ut med tiden. Dock tycks det leva kvar och det senaste året har tillverkare försökt lägga in belysning på alla möjliga prylar, nu även musmattor.

Det första jag tänkte när var att detta måste vara ett skämt, klart dom inte har gjort det, vad är poängen? Det kan väl inte finnas en marknad för något så meningslöst?

Men när jag senast var på LAN så fanns det folk som hade hela uppsättningen med tangentbord, headset och såklart möss, som hade samma färger och effekter synkat över alla enheter. Tydligen finns det de som vill att prylarna ska lysa och synas. Jag tillhör inte denna skara, men jag gillar ändå Corsair MM800 RGB Polaris, det är en bra musmatta. Den har bra glid, det känns som att den kommer hålla ett bra tag och funktionerna är genomtänkta.

En av nackdelarna man kan ha är att den är högre än en traditionell matta. Med sina 5 millimeter är den 2,5 gånger högre än min vanliga matta, men det är ändå inget jag har stört mig på. Det man också kan klaga på är usb-porten, den är visserligen praktisk men är inte direkt diskret och gör musmattan betydligt mer otymplig.

Sammanfattningsvis är detta faktiskt något jag kan rekommendera. Även om priset kan anses högt så ligger de andra toppmodellerna i MM serien runt 250-300 kronor och att lägga till 300 kronor för belysning är helt i linje med andra enheter. Priset är också lagt på samma nivå som konkurrenten från Razer. Det är inget som passar alla, men har man andra prylar från Corsair eller bara gillar enheter med ljuseffekter så är det en bra produkt.

Fördelar

  • Bra mjukvara

  • Låg friktion

  • Inbyggd USB-port

  • Tålig; klarar utspillda drycker

Nackdelar

  • Relativt högt pris för en musmatta

  • Saknar inbyggt minne för inställningar