Inledning

Corsair är ingen nybörjare vad gäller tillbehör som möss, varken trådade eller trådlösa sådana. Företaget har ett brett sortiment bestående av både komponenter, kylning och olika spelfokuserade tillbehör för datorer. Dessa är i mitt tycke ofta intressanta och slår an en god balans mellan pris och kvalitet.

I mina tidigare artiklar om trådlösa möss har jag tagit upp att många drar sig för att köpa trådlösa tillbehör på grund av den medföljande latensen, men med nyare trådlösa produkter vill jag i till stor del tro att den diskussionen är utspelad då test efter test uppvisat minst lika snabb överföring som med kabel. I vissa fall är latensen till och med lägre. Trådlösa speltillbehör verkar en gång för alla ha kommit ikapp trådbundna diton.

Nu har Corsair släppt Corsair Dark Core RGB Pro och Corsair Dark Core RGB Pro SE med vilka Corsair lovar trådlösa möss med god spelprestanda. Det ska bli intressant att testa ännu en trådlös Corsair-mus och se vad den går för.

Skillnaden mellan Corsair Dark Core RGB Pro och Corsair Dark Core RGB Pro SE består i att SE-modellen även bestyckas med Qi-laddning samt väger 9 gram mer än det enklare syskonet. Påslaget i funktion ger också ett prismässigt påslag om hundralappen.

Testpilot2019.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om Testpiloten Deriveh:
Jag är en hårdvaruentusiast som hängt av och till här på forumet i många år. Det var först 2017 som jag på allvar blev en frekvent besökare på forumet.
Sedan december 2018 är jag en av Sweclockers testpiloter och har en försmak för att göra videos. På SweClockers Awards 2019 fick jag den stora äran att bli utnämnd till årets testpilot, något som jag är mycket stolt över!

När jag inte testar hårdvara arbetar jag inom äldreomsorgen och är i grunden utbildad sjuksköterska. Ni kan säkert även hitta mig hängandes på Discord i PUBG-kanalerna eller i moddningskanalen då chassi-moddande är min största hobby.

Läs mer om SweClockers testpiloter