Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

86

Xbox One och Playstation 4 tillgänglighet avslöjas av Toys R Us

Leksakskedjan Toys R Us i Storbritannien listar Microsoft och Sonys kommande spelkonsoler och skvallrar om tillgänglighet sent in på julhandeln.

56

Microsoft tvingas döpa om Skydrive

British Sky Broadcasting Group uppskattar inte Microsofts användning av varumärket Skydrive och tvingar mjukvarujätten att döpa om molntjänsten.

63

AMD lovar släppa Catalyst 13.8 med förbättrade renderingstider i veckan

Efter en smärre försening planerar AMD att inom kort släppa en efterlängtad Radeon-drivrutin med så kallad frame pacing, som ska råda bot på problemet med ojämna renderingstider.

35

USB 3.1 Superspeed med tio gigabit per sekund nu redo för utvecklare

Organisationen bakom USB-standarden publicerar specifikationen för USB 3.1 Superspeed, som ska kunna leverera hela tio gigabit per sekund.

254

NSA XKeyscore avlyssnar nästan allt en användare gör på nätet – kartlägger svenskar

Läckta dokument beskriver det hemliga sökverktyget XKeyscore, ett slags Google för spioner som kan avlyssna så gott som hela internet, oväntat nog med exempel där NSA kartlägger svenskar.

85

Nokia kan göra surfplatta med Windows RT

Vad som sägs vara en läckta specifikationer för en kommande surfplatta från Nokia dyker upp på nätet. Det talas om Snapdragon 800, 1080p-upplösning – och Windows RT.

20

Asus antyder stopp för Windows RT

Försäljningen av Vivotab RT når inte upp till förväntningarna, vilket nu får Asus att lägga om till Windows x86 och produkter med Intel-kretsar.

90

Nintendos försäljning av Wii U störtdyker

Försäljningen av Nintendos senaste spelkonsol Wii U går fortsatt trögt. Det senaste kvartalet har antalet sålda enheter mer än halverats, men nya spel ger hopp för framtiden.

125

Samsung anklagas för benchmarkfusk i Galaxy S4

Genom trix med klockfrekvenserna kan Samsungs senaste flaggskepp Galaxy S4 se ut att vara snabbare än vad den i själva verket är.

86

Moddare ansluter Geforce GTX 570 till Macbook Air via Intel Thunderbolt

Ultraportabla bärbara datorer är knappast några spelmaskiner, men det finns alternativ. En händig moddare lyckas med konststycket att ansluta ett fullfjädrat grafikkort till Macbook Air.

30

Intel stuvar om prissättningen för Ivy Bridge-E

Framåt hösten släpper Intel nya högpresterande processorer för sockel LGA 2011. Nu talas det om att nykomlingarna kan bli billigare än föregångarna.

58

MSI säljstartar ultratunna speldatorn GS70 i augusti

En av de stora snackisarna på Computex 2013 var MSI:s slimmade speldator GS70 med Intel Haswell och Geforce GTX 765M. Nu är modellen på väg till svenska återförsäljare.

62

Surfplattan populär på semestern – men hälften har inte lösenord

Sex av tio svenskar tar med surfplattan på sommarsemestern. Men nästan varannan surfplatta skyddas inte med ett lösenord, vilket är en risk om den skulle tappas eller stjälas.

26

Intel vill se fler och billigare hybrider

På en konferens i Taiwan kommer Intel diskutera möjligheterna att pressa priserna på hybriddatorer. Målet är att ta steget ned till 299 dollar.

40

Google Android 4.3 ger stöd för TRIM

Surfplattor och smarta telefoner kan bli piggare med Android 4.3, som tack vare stöd för TRIM ska kunna upprätthålla skrivprestanda även efter en längre tids användning.