Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

84

Geforce GTX 780 och GTX 770 på bild

Inom kort släpper Nvidia de första grafikkorten i den nya Geforce GTX 700-serien. Nu publiceras bilder som sägs föreställa flaggskeppen Geforce GTX 780 och GTX 770.

81

Be Quiet Kraft och Corsair CX500M

Tyska Be Quiet vill locka budgetbyggare med Sverige-exklusiva Kraft medan Corsair lägger till modulära modeller i CX-serien. SweClockers kontrollerar om billigare nätaggregat levererar.

80

NZXT introducerar H630 – ljuddämpat chassi med 200 mm-fläktar

Chassi- och nätaggregatstillverkaren NZXT lanserar den nya datorlådan H630, som med minimalistisk design och ljuddämpning ska tilltala användare på jakt efter ett tyst datorsystem.

31

Seagate lanserar SSD-lagring i serierna 600 och 1200

Hårddiskjätten Seagate tar steget från magnetiska skivor till minneskretsar och lanserar en rad renodlade SSD-enheter för olika format och användningsområden.

83

Intel Core i7 4770K och Core i5 4570 på bild

Med bara några veckor kvar till lanseringen av Intel Haswell läcker bilder på färdiga processorer ut på nätet, däribland på flaggskeppet Core i7 4770K.

21

Intel lanserar ARM-utmanaren Atom "Silvermont"

Arkitekturen Silvermont är resultatet av Intels satsning på strömsnåla x86-baserade processorer, som bland annat ska tävla mot ARM i surfplattor och mobiltelefoner.

92

Windows 8 "Blue" släpps under året

Microsoft bekräftar att det blir en större uppdatering av Windows 8 innan årsskiftet. På dagordningen står tätare integrering med Microsofts tjänster och justeringar baserade på användarnas feedback.

85

Radeon "Volcanic Islands" i fjärde kvartalet

Nya uppgifter gör gällande att AMD planerar att släppa en ny serie grafikkort under året, känd under kodnamnet Volcanic Islands.

34

Bärbara datorer med hög upplösning 15 procent av marknaden 2013

Upplösningar på 1080p och uppåt blir allt vanligare även i bärbara datorer. Enligt analytiker kan högupplösta modeller knipa 13–15 procent av marknaden under året.

87

Rykte: Youtube lanserar betalkanaler i veckan

Återkommande uppgifter om att Youtube är på väg att lägga till betalkanaler med tv-serier och film tar fart på nytt. Financial Times uppger att detta kan ske redan i veckan.

68

Acer: "Microsoft kan fortfarande komma ikapp Apple och Google"

Trots storsatsningen på Windows för mobila enheter lyckas inte Microsoft knipa mer än några enstaka procent av marknaden, men Acer tror fortfarande att mjukvarujätten kan lyckas.

46

Asrocks Z87-moderkort läcker ut på nätet

Den taiwanesiska tillverkaren Asrock förbereder elva nya moderkort inför lanseringen av Intel Haswell, samtliga med styrkretsar i 8-serien.

36

Spelveckan: Far Cry 3 Blood Dragon, Leviathan Warships, Zeno Clash 2

Spelveckan bjuder på action i sann 80-talsanda med Far Cry 3: Blood Dragon, dödliga knytnävar i Zeno Clash 2, Leviathan: Warships från svenska Pieces Interactive och den senaste informationen om GTA V.

68

Acer tillkännager hybriddatorn Aspire R7

Acer lanserar hybriddatorn och den stationära ersättaren Aspire R7 med flexibel placering av skärmen, fyra högtalare på åtta watt samt en annorlunda placering av tangentbordet.

91

Asus Designo MX279H – IPS-skärm i 27 tum med 1080p-upplösning

I testlabbet står Asus Designo MX279H, en stilmedveten 27-tummare med 1920 x 1080 pixlar och IPS-panel – men även en och annan oväntad egenskap i bagaget.