Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

167

Apples börsvärde på ny rekordnivå

Börsraketen Apple fortsätter att stiga till nya rekordnivåer. Nu värderas bolaget till närmare 550 miljarder dollar, över 3 770 miljarder kronor.

39

Asus P8Z77-I Deluxe är Intel Z77 i Mini ITX

Det blir fler kompakta moderkort i storleken Mini ITX när Intel lanserar styrkretsar i 7-serien. Asus förbereder minstingen P8Z77-I Deluxe med gott om finesser.

90

Grafikkort: Prestanda per krona mars 2012

SweClockers fäller avgörandet i den alltid lika aktuella grenen "prestanda per krona" och sammanställer resultaten för hela 31 olika grafikkortskonfigurationer, från den rykande färska Radeon HD 7000-serien till fjolårets favoriter.

97

Nästan alla svenska hushåll har tillgång till bredband

Bredbandstäckningen i Sverige är nästan fullständig. Under 2011 hade hela 99,99 procent av hushållen tillgång till trådlöst eller trådbundet bredband.

257

Windows 8 Metro förvirrar för "vanliga" användare

Gränssnittet Metro är först och främst en anpassning för pekskärmar, men även en del av Windows 8 för traditionella persondatorer. Hur det hela fungerar är dock långt ifrån glasklart.

208

Specifikationer och prestandasiffror för Geforce GTX 680

I takt med att lanseringen närmar sig läcker allt fler uppgifter om Nvidias kommande grafikkort Geforce GTX 680 ut på nätet. Nu sprids kompletta specifikationer och interna testresultat.

121

Forskare ifrågasätter kopplingen mellan våldsamma datorspel och aggressivitet

Tre forskare vid Göteborgs Universitet menar att våldsamma datorspel främst premierar samarbete och att hela utgångspunkten för den senaste tidens debatt är felaktig.

50

Nvidia rullar ut Geforce 296.10 WHQL

I väntan på Kepler passar Nvidia på att uppdatera drivrutinerna för alla moderna grafikkort i familjen Geforce. Ändringsloggen avslöjar dock inga större förändringar.

141

Fler bilder på Geforce GTX 680

I slutet av månaden släpper Nvidia det första grafikkortet i Geforce GTX 600-serien med arkitekturen Kepler. Nu publiceras bilder på en av nykomlingarna i ett kinesiskt forum.

215

Samsung Galaxy S II får Android 4.0 ICS

Smarta mobiltelefonen Samsung Galaxy S II är en av det senaste årets riktiga storsäljare. Nu uppdateras modellen till Android "Ice Cream Sandwich".

114

Asus uppgraderar Zenbook med 1080p IPS

Nästa generation Ultrabook från Asus uppgraderas inte bara med Intel Ivy Bridge. Högupplösta skärmar med höga betraktningsvinklar och god färgåtergivning är med i planeringen.

35

Asrock förbereder Intel Z77 i Mini ITX

I god tid innan lanseringen av Intels nästa generation processorer introducerar Asrock ett av de första tillhörande moderkorten i storleken Mini ITX.

57

Hynix börjar massproducera DDR4 i första halvåret 2013

En ny minnesstandard kan få upp farten med början nästa år. Hynix planerar att massproducera DDR4-minnen, som bland annat ska ge lägre strömförbrukning.

83

Nvidia sänker priset på Geforce GTX 580

Nvidia gör plats för kommande grafikkort och sänker priset på det nuvarande flaggskeppet Geforce GTX 580, ytterligare ett tecken på att lanseringen av Kepler närmar sig.

82

Geforce GK104 i samma storlek som G92b

Nvidias vana att ständigt göra större kretsar kan vara bruten. Kommande Geforce Kepler GK104 går ned till 300 mm2, mer eller mindre samma storlek som G92b i Geforce 9800 GTX.