Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

85

Kylare för Radeon HD 5800

Sommaren har slagit till med full kraft och kvicksilvret når nya höjder varje dag. SweClockers spanar in tre olika alternativ för att hålla grafikkortet svalt när solen bränner som mest.

67

Intel avvecklar Celeron

Halvledarjätten Intel ska under nästa år förenkla sortimentet. En del av detta är att skrota produktnamnet Celeron.

16

Geforce GTX 460 i svenska butiker

Trots att det är par dagar kvar till lanseringen av Geforce GTX 460 har flera svenska butiker lagt upp nykomlingen i sortimenten.

52

Nvidia räknar ned till Geforce GTX 460

På måndag släpps Geforce GTX 460. Det nya grafikkortet är först att baseras på GF104 och väntas bli sommarens storsäljare.

34

Acer släpper energisnål 27"-skärm

Med LED-teknik istället för traditionella CCFL-rör lovar Acer upp till 68 procent lägre energiförbrukning än andra skärmar i samma storlek.

77

Hårddiskar mot 50 öre per gigabyte

Den som håller med om den gamla devisen "en hårddisk är antingen ny eller full" kan se fram emot att priserna på mekanisk lagring är på väg att falla mot 50 öre per gigabyte.

19

G.Skill lanserar minnespaket på 24 GB

G.Skill tar i från tårna och lanserar ett paket DDR3-moduler på hela 24 GB.

17

Hitachi släpper futuristiska lagringsenheter

Japanska Hitachi gör sitt bästa för att sticka ut från mängden och lanserar en serie externa lagringsenheter med ovanligt avancerade finesser.

249

Nvidia anklagas handikappa PhysX på CPU

Nvidias fysiksystem PhysX kan använda både CPU och GPU, men får en rejäl prestandaskjuts i det senare fallet. David Kanter undersöker varför och gör flera intressanta upptäckter.

47

Mobiltefoner på teraflops inom 10 år

Branschkunniga förutspår att mobila enheter kan bryta teraflops-barriären redan om ett tiotal år. Det innebär mer än dubbla beräkningskraften jämfört med dagens snabbaste processorer för persondatorer.

101

Första betan av Firefox 4 för nedladdning

Mozilla släpper den första betaversionen av webbläsaren Firefox 4. Bland nyheterna märks ett uppfräschat gränssnitt och flera prestandaoptimeringar.

21

Athlon II X4 645 på väg

AMD planerar att introducera en ny processor i den budget- och mellanklassorienterade Athlon II X4-serien.

17

Bluetooth 4.0 redo för användning

En ny version av den trådlösa standarden Bluetooth är klar att användas i färdiga produkter. Nytt är bland annat bättre räckvidd och stöd för 128-bitars kryptering.

64

Visa dina skärmar på SweClockers

Använder du Eyefinity, Triplehead2Go, 3D Vision Surround eller någon annan flerskärmslösning? Knäpp en bild och skicka till SweClockers.

30

Nätdelar för bärbara datorer standardiseras

Flera stora taiwanesiska datortillverkare gör gemensam sak med IEEE och utvecklar en standard för nätdelar till bärbara datorer.