Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

34

TSMC på 40 nanometer

Nästa generation grafikkort från AMD och Nvidia tillverkas med 40 nanometersteknik från TSMC. Nu rapporterar den taiwanesiska halvledarjätten att massproduktionen kan påbörjas.

41

AMD Dragon i test

I januari släpps den nya processorn Phenom II tillsammans med plattformen Dragon. Nu har AMD:s interna testresultat läckt ut på nätet.

16

Kingston med 64 GB i fickan

Minnestillverkaren Kingston släpper ett USB-minne med hela 64 GB kapacitet.

30

Skinande vita fläktar från Akasa

Med orden “white is the new black” lanserar Akasa två nya fläktar med vita lysdioder.

12

Acer avslöjar två nya skärmar med Full HD

Acer Japan introducerar två nya skärmar med upplösningen 1920 x 1080 pixlar, vilket betyder att aspektration är 16:9. Detta är samma storleksförhållande som moderna tv-apparater använder.

16

Samsung lanserar 256 GB SSD

De små och kvicka lagringsenheterna fortsätter att förbättras. Samsung lanserar en 256 GB stor SSD som lovar högre hastigheter än någonsin.

15

Asus förbereder Core i7-baserad Republic of Gamers-dator

Komponentjätten Asus tillverkar inte bara moderkort, grafikkort och små bärbara datorer. Taiwaneserna har även fullfjädrade spelmonster i utbudet.

5

AMD släpper hotfix för Intel X58

En så kallad hotfix för drivrutinspaketet Catalyst 8.11 har dykt upp på AMD:s webbplats. Uppdateringen innehåller prestandaoptimeringar och buggfixar för datorer med Intels styrkrets X58.

39

Svenskt parkourspel får stöd för PhysX

Den svenska spelutvecklaren DICE kommer att stödja PhysX i nästa stora titel. Spelet heter Mirror's Edge och är ett parkour/action-spel.

103

Geforce 180 WHQL redo för nedladdning

Efter en lång tids utveckling och väntan har Nvidia lanserat den stora drivrutinsuppdateringen 180. Drivrutinen bjuder på många nya funktioner – och rejäla prestandaförbättringar.

15

Catalyst 8.12 optimerar för spel

Månadens version av drivrutinspaketet Catalyst bjöd inte på några större prestandaförbättringar. Detta kommer istället i version 8.12.

9

Cooler Master introducerar Black Label

Den välkända chassitillverkaren Cooler Master släpper tre omtyckta produkter i nytt utförande. Det ska vara svart hårdvara i vinter.

298

Point of View Geforce GTX 260 Premium

Det nya Geforce GTX 260 216 Core är tänkt att vara en direkt konkurrent till AMD:s HD4870 1 GB. Vi har testat Point of View Geforce GTX 260 Premium i åtta spel och program och jämfört det med HD4870 1 GB. Har Nvidia fog för sin optimism eller får AMD ändå sista ordet?

69

Spelhårdvara en gigantisk marknad

Det senaste året har flera stora undersökningar kommit fram till att marknaden för PC-spel minskar till förmån för spelkonsoler. Hårdvara för PC-spel är dock en ständigt ökande miljardmarknad – en ekvation som inte är helt lätt att få ihop.

43

IBM toppar superdatorligan

För bara några dagar sedan rapporterade Cray om att de tillverkat världens snabbaste superdator. Cray kunde dock inte veta att IBM i hemlighet uppdaterat världsettan Roadrunner.