Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

37

AMD sänker priserna för Athlon och Phenom

Lanseringen av Phenom II står inför dörren, och vad passar då inte bättre än att sänka priserna på nuvarande modeller? Flera Phenom och Athlon kommer att sänkas i pris.

15

Hårddiskadapter och kortläsare från Lian Li

Aluminiumfantasterna Lian Li släpper två nya tillbehör speciellt anpassade för tillverkarens datorlådor. Det handlar om en hårddiskadapter och en kortläsare.

105

Dreamhack öppnar – SweClockers bloggare på plats

Världens största datorfestival är igång och SweClockers bevakar händelserna.

37

Bärbara datorer med 40 timmars batteritid

Mary Lou Jepsen och företaget Pixel Qi utvecklar en ny typ av skärm som förväntas ge bärbara datorer en batteritid på upp till 40 timmar.

23

XFX Geforce 9400 GT i lågprofil

Grafikkortstillverkaren XFX lanserar ett Geforce 9400 GT särskilt anpassat för små HTPC-datorer.

15

Pioneer förbereder 8x Blu-ray-brännare

Japanska Pioneer meddelar att nästa generation Blu-ray-brännare klarar av 8x-hastighet.

62

Nära en gigabyte per sekund med SSD från Micron

Minnestillverkaren Micron visar upp en solid state-enhet som mycket väl kan vara världens snabbaste. Två stycken enheter klarar av att prestera över 800 megabyte per sekund.

51

Stort test av X58-moderkort

Lanseringen av Core i7 har passerat och även om arkitekturen inte imponerar på riktigt alla områden finns det säkert flera som nu kommer att uppgradera. Vi har därför testat totalt fem X58-moderkort från Asus, Gigabyte och MSI för att se vilket som är bäst.

28

OCZ släpper nätaggregat i samarbete med Fatal1ty

Det entusiastinriktade företaget OCZ samarbetar med e-sportlegenden Fatal1ty och tar fram en serie nätaggregat för gamers.

47

Dubbelt så snabba minnen till nästa generation grafikkort

Minnestillverkaren Hynix har tagit fram ett GDDR5-minne som är nästan dubbelt så snabbt som dagens. Ett tänkbart användningsområden är nästa generation Geforce och Radeon.

71

Världens största digitalkamera installerad och klar

Ett amerikanskt observatorium har installerat världens största digitalkamera. Besten kan ta foton på nästan fyrtio tusen pixlar i kvadrat, och kommer att användas för att fotografera stjärnhimlen.

13

Ge datortjuven på nöten med ett SMS

Datortillverkaren Lenovo lanserar under nästa år en ny säkerhetsfunktion till utvalda datorer i Thinkpad-serien.

38

Datorspel tre gånger större än fotboll och hockey tillsammans

Intels trendbarometer publiceras varje år i samband med datorfestivalen Dreamhack. Årets undersökning handlar om datorspel och idrottande.

22

Seagate tampas med krånglande jättehårddisk

Lagringsjätten Seagate har bekymmer med modellen Barracuda 7200.11 1,5 TB. En första uppdatering löser de ursprungliga problemen, men introducerar samtidigt ett nytt.

22

MSI Wind överklockad med flytande kväve

Överklockare från Team Australia har experimenterat med MSI Wind och flytande kväve. Resultatet är imponerande.