Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

15

GPGPU är framtiden enligt Nvidia

Förutom att arbeta på nya grafikkort och styrkretsar för moderkort funderar Nvidia mycket på framtiden. Under ett pressevent har Nvidia delgett sin syn på grafikkortens framtid.

45

Effektivt nätaggregat från Cooler Master når 88 procent

Chassi- och nätaggregatsexperterna på Cooler Master ligger inte på latsidan utan lanserar nya produkter på löpande band. Denna gång har turen kommit till ett kraftfullt nätaggregat som certifierats med ”80Plus Silver”.

26

Intel Atom nu i hemmaservrar

På grund av stabilitetsstrul med Windows Home Server har systemet inte varit lika framgångsrikt som många förutspådde. Dock är hemmaservrar som är kopplade till exempelvis en platt-tv förmodligen en produkt som kommer synas allt mer. Nyligen har en tillverkare presenterat en hemmaserver som bygger på en ej lanserad Atom-processor från Intel.

155

Första bilderna på Radeon HD 4000

SweClockers har tidigare rapporterat om kylarna till nya Radeon HD 4000-serien. Nu är det äntligen dags för de riktiga grafikkorten att presentera sig för nyfikna blickar.

34

Fyra AM2+-moderkort

Nu är det återigen dags att se närmare på några billiga moderkort för AMD-processorer och denna gång har de integrerade grafikkretsar. Tre AMD 780G-moderkort ställs mot ett NVIDIA MCP78S. I vanlig ordning skall vi testa deras prestanda, effektförbrukning och överklockningsförmåga.

30

Blu-ray på väg att bli mainstream

Efter en utdragen kamp mot ärkerivalen HD-DVD står Blu-ray kvar som ensam segrare i det så kallade formatkriget. Fram tills nu har datortillverkare avvaktat med att bygga in BD-läsare i persondatorer, men blålasern har framtiden för sig.

48

IBM lanserar världens snabbaste superdator

IBM har en lång historia när det gäller till att utveckla världens snabbaste datorer. På den senaste Top500-listan som visar de snabbaste datorerna i världen innehar IBM i skrivande stund både första- och andraplatsen. Tekniker vid IBM håller på att slutföra byggandet av ännu en superdator som utan tvekan kommer bli världens snabbaste.

52

Radeon 4000-seriens kylare i bilder

Nyheterna om den nya generationens grafikkort duggar tätt. Nu har referenskylarna till Radeon 4000-serien avslöjats på nätet.

23

Intel planerar för SSD i Centrino 2

Tillverkaren Intel kommer i början av sommaren att lansera sin nya plattform för bärbara datorer kallad Centrino 2. Bland annat kommer en ny processor att användas och stöd för DDR3-minnen kommer att finnas. Enligt nya uppgifter planerar nu Intel att även inkludera sina kommande SSD-hårddiskar i denna plattform.

141

Mer information om Geforce GTX 200

Att de båda grafikkortsjättarna Nvidia och ATI kommer att lansera nya produkter inom kort märks klart och tydligt då det nästan dagligen dyker upp ny information om de kommande grafikkorten. Nu har klockfrekvenser för GTX200-serien för första gången nämnts, och även effektförbrukning och en helt ny prisbild har blivit känd.

45

Bråket mellan Asus och Gigabyte fortsätter

Hårdvarutillverkaren Asus har tidigare varnat sina konkurrenter om att sprida i deras tycke falska påståenden. Nu har man gått ett steg längre och helt enkelt stämt ett företag som man påstår har smutskastat dem.

51

Nästa Photoshop får bättre prestanda med grafikkortet

De senaste åren har det blivit populärt att använda grafikkortet för mer generella beräkningar. Program finns nu för att köra Folding@Home på grafikkortet och ryska programmerare har även använt vanliga grafikprocessorer för att knäcka lösenord. Nu rapporterar Adobe att nästa version av Photoshop kommer att utnyttja grafikprocessorn för att ge bättre prestanda.

122

Valve: Persondatorn som spelmaskin lever och frodas

Det talas ständigt om minskande försäljning av spel, tuff konkurrens från spelkonsoler och problem med piratkopiering. Persondatorn som spelplattform är dock långt ifrån död.

34

Pressmöte med Toshiba

Toshiba var en av de första tillverkarna som skapade en bärbar dator för cirka tjugofem år sedan. De har sedan dess fortsatt att producera bärbara datorer åt konsumenter och företag. Nyligen släppte de ett gäng modeller som de visade upp vid ett pressmöte. SweClockers var på plats för att titta närmare på de nya datorerna.

44

Folding@Home snart för Nvidia

Folding@Home har länge erbjudit klienter till ATI:s grafikkort. Medan en bugg hållit användare från att använda sina Geforce-kort. Men nu visar man upp en GPU-klient som gör det möjligt att använda sitt Nvidia-kort för folding.