Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

18

Futuremark uppdaterar 3DMark Vantage

Slutet av förra månaden lanserades det efterlängtade prestandatestprogrammet 3DMark Vantage. Till skillnad från tidigare versioner av 3DMark testar Vantage även DirectX 10-prestanda, vilket är mer än relevant då de flesta nya spel stödjer den nya DirectX-versionen. Nu har Futuremark släppt en uppdatering till Vantage.

53

Nya Catalyst ger bättre prestanda med Radeon HD 3000

AMD har idag släppt maj månads version av grafikkortsdrivrutinen Catalyst. Version 8.5 av drivrutinen bjuder på en hel del nya multimediafunktioner. Vissa spel har dessutom fått prestandaförbättringar.

40

Forskare skapar dator av bakterier

Forskare från två amerikanska universitet har lyckats genmodifiera bakterier att utföra matematiska beräkningar. Bakteriedatorn programmerades att lösa ett klassiskt matematiskt problem som går ut på att sortera på ett effektivt vis.

54

Tjugo licenser på spel i ny tävling med Kaspersky

Antivirusexperterna på Kaspersky ställer upp i en ny tävling för SweClockers medlemmar. På prispallen finns inte mindre än tjugo licenser av prisbelönade Kaspersky Internet Security.

23

Asus tar krafttag på speldatormarknaden

Tillverkaren Asus kommer inom kort att släppa en kraftfull bärbar dator speciellt för datorspelare. Precis som Alienwares värstingdatorer bjuder Asus system på 17-tumsskärm och grafikkort i SLI.

76

Acer ger sig på Alienware och Voodoo PC

Tillverkare som Alienware har länge erbjudit kompletta system för de mest kräsna datoranvändarna. Nu vill Acer ge sig in i leken med sin nya Gamer´s Line av datorer. Först ut är Aspire Predator med lika extrem design som hårdvara.

59

Fem vinnare i Mushkins stora tävling

För två veckor sedan anordnade SweClockers en tävling i samarbete med minnestillverkaren Mushkin. Nu står det klart vilka fem medlemmar som kan kamma hem priser för tusentals kronor.

37

Dubbelt upp med moderkort från MSI

Ett fotografi har dykt upp på ett annorlunda moderkort från MSI. Moderkortet har hela åtta stycken platser för minne och stödjer både DDR2 och DDR3.

151

STIM vill legalisera fildelning med avgift

STIM – Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå – ansvarar bland annat för att artister får betalt när deras verk framförs offentligt. Nu har STIM arbetat fram ett förslag hur fildelning och piratkopiering av musik kan legaliseras med hjälp av en speciell avgift.

50

Intel sänker priserna – nya modeller på ingång

Det tredje kvartalet kommer Intel att sänka priserna på flera processorer, bland annat Core 2 Quad Q9550 och Core 2 Duo E8400. Prissänkningarna kommer i samband med att den stora processortillverkaren lanserar nya modeller.

165

AMD bekräftar Radeon 4800-specifikationer

Ett internt dokument från AMD sprider ljus på de sista oklarheterna kring Radeon 4800-seriens specifikationer. Dokumentet informerar om klockfrekvenser, minnesmängd och lanseringsdatum. Radeon HD 4870 och Radeon 4850 lanseras den 18 juni.

35

Corsair slår världsrekord i minnesfrekvens

Minnestillverkaren Corsair tar över tronen när det gäller snabbaste DDR3-minnen i världen. Företaget hoppas nu att entusiaster världen över ska tänja på gränserna ytterligare.

17

Intel uppdaterar produktportföljen

Intels planer för det tredje kvartalet i år börjar nu klarna och uppdateringar är att vänta över hela sortimentet. Allt från de snabbaste fyrkärniga processorerna till budgetalternativen med två kärnor uppdateras.

95

Apple upp – Windows ner

Apples försäljningssiffror pekar spikrakt uppåt. Nya siffror visar att företaget med fruktlogotypen står för två tredjedelar av alla exklusivare datorer som säljs i detaljhandeln.

58

Proteinforskare bekräftar Radeon HD 4800

Sedan några år tillbaka finns det en Folding@Home-klient som går att köra på vissa grafikkort. Eftersom grafikkort är väldigt lämpade för den typen av beräkningar jobbar Folding@Home-utvecklarna på klienter som bättre kan utnyttja den senaste hårdvaran. Nu har en utvecklare bekräftat vissa specifikationer om Radeon HD 4800-grafikkorten.