Nyheter: Halo 4, Farming Simulator

Halo 4 (Xbox 360)

Helt utan lanseringar blir spelveckan inte, även om det är en konsoltitel så förtjänar Halo 4 släppet en notis. Spelserien fick en flygande start med lanseringen av Halo: Combat evolved till Xbox i november 2001. Utvecklad av Bungie fick spelet mycket god kritik och sägs ha revolutionerat FPS-genren.

halo4.png

Halo är denna gången utvecklad av 343 Industries och utspelar sig fyra år efter slutet på det tredje spelet. Master Chief är tillbaka som huvudkaraktär med följe av Cortana och hamnar på en mystisk planet. Spelmekaniken är lik tidigare titlar i spelserien och ett samarbetsläge för kampanjen är utlovad.

Halo 4 was designed specifically for Xbox 360, and while we're always exploring new ways to expand the franchise and share the Halo experience with as many fans as possible, we do not currently have any plans to port Halo 4 to PC.

En talesperson hos Microsoft tillkännagav att inga planer finns för en PC-version i dagsläget. För konsolspelare finns Halo 4 dock tillgängligt i närmsta spelaffär för inklusive moms, observera att flerspelarläget kräver ett Live-medlemskap.

Diskutera Halo 4 i SweClockers forum

Diablo III expansion och lanseringsdatum för Heart of the swarm

Det går bra för storföretaget Activison Blizzard som släpper uppdaterade försäljningssiffror. Vårens stora spel Diablo III har sålt över tio miljoner exemplar sedan lanseringen under maj tidigare i år. Även World of warcraft tuffar vidare med hela tio miljoner aktiva prenumeranter under den 30 september.

wizard-vs-skeleton-king2-full.jpg

Det är inte bara statistik som avslöjades, även att en planerad expansion till Diablo är på gång. Inga specifika detaljer avslöjades men likt tidigare expansioner i spelserien är det sannolikt att det handlar om nya klasser och höjd maxnivå.

We do have an expansion planned for Diablo, I don't have any timeline to talk about. I think the most important thing for us always comes down to the quality of the expansion and the gameplay, so that will be a big factor in terms of driving our schedule.

Blizzard passade även på att nämna att Heart of the swarm, den första expansionen till Starcraft II har en planerad lansering tidigt under 2013. De poängterar dock att tillägget får ta den tid som behövs i utvecklingsstadiet för att möta den höga standard av polering som krävs.

Diskutera Diablo III i SweClockers forum
Diskutera Starcraft II i SweClockers forum
Diskutera World of Warcraft i SweClockers forum

Förseningar för spelhuset THQ

Att vänta tåligt på att ett visst spel ska släppas har nog dom flesta spelare varit med om, likaså besvikelsen av förseningar. Utgivaren THQ meddelar dock att flera titlar har blivit försenade och missar sina planerade lanseringsdatum.

companyofheroes2.jpg

Bland titlarna som blivit försenade syns Company of Heroes 2, Metro: Last light och South park: The stick of truth. De två förstnämnda har en ny planerad lansering senast mars 2013 och de som väntar på South park får vänta lite längre än så. THQ försäkrar dock att det handlar om att spelen helt enkelt behöver mer tid på sig och att det inte handlar om trubbel med finansiering.

Diskutera Company of Heroes 2 i SweClockers forum

Farming Simulator 2013 i säljtopp

Det är inte bara SweClockers egna Jonas Thörnqvist som gillar traktorer, utan hela världen verkar vilja testa på att vara bonde. Enligt statistik från Vgchartz har Farming Simulator 2013 förstaplatsen på topplistan av sålda kopior.

farmingsimulator.png

Statistiken innefattar dock inte digitala försäljningar som till exempel genom speltjänsten Steam eller Origin. Som titeln antyder handlar spelet om att simulera jobbet på en farm och fokuserar mycket på fordon.

Diskutera Farming simulator 2013 i SweClockers forum

Nya bilder på Dead Island: Riptide

Uppföljaren till zombieslaktaren Dead island presenteras i fem nya bilder som laddades upp på spelets officiella facebook-sida. Titeln ska enligt uppgift fortsätta där första spelet avslutades och karaktärerna hamnar på en tropisk ö fylld med levande döda.

615522_487056097984503_1206841261_o.jpg
77551_487056157984497_610765271_o.jpg
665607_487056061317840_1717320151_o.jpg
665900_487056127984500_595146684_o.jpg
78251_487056201317826_1452743149_o.jpg

Dead Island: Riptide har en planlagd lansering under april 2013 och av bilderna att döma ser det väldigt likt originalspelet. Med kreativa lösningar för att avveckla ett och annat zombiehuvud kan detta bli en lovande titel att följa utvecklingen på.

Diskutera Dead Island i SweClockers forum

Textbaserad shooter - Kul tidsfördriv

Bäst grafik och verklighetstroget ljud i all ära, men ibland räcker det med spelkänsla och simpel mekanik. Text-based multiplayer shooter som spelet enkelt är döpt till, handalr om skickligheten i att skriva snabbt istället för förmågan att sikta rakt.

textbaserad.jpg

För att röra sig omkring krävs rätt kommandon, och det gäller att lära sig dessa utantill om målet är att vinna. Spelets hjälp-meny är dock kort och informativ, och efter en genomläsning var fyra motspelare avvecklade snabbt innan texten "You were killed" hamnade på skärmen.

Text-based multiplayer shooter går att spela gratis, direkt i webbläsaren på webbplatsen. Det är ett trevligt tidsfördriv som för tankarna tillbaka till gamla textbaserade äventyrsspel.