Intels "tick tock"-strategi går inte alltid som klockan. Övergången till 14 nanometer och arkitekturen Broadwell skulle ursprungligen ske i årets första kvartal, men efter flera uppmärksammade förseningar tvingades Intel stuva om i planeringen och istället sikta mot slutet av året, vilket många tog som intäkt för att Broadwell bara med nöd och näppe skulle hinna ut innan årsskiftet.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att Intels vd Brian Krzanich vågar ge ett mer exakt besked om framtidsplanerna. Han uppger att Broadwell visserligen inte kommer att finnas tillgänglig för den alltid lika viktiga terminstarten i augusti och september, men att de första modellerna däremot ska vara redo inför julhandeln.

I klartext betyder det att de första datorerna med Intel Broadwell bör synas till under november månad eller allra senast i början av december, inte minst eftersom Krzanich tillägger att det inte handlar om en lansering i sista sekund. Han avslöjar dock inte om volymerna kommer att vara tillräckligt stora för täcka fler än ett fåtal datormodeller.

Arkitekturen Broadwell är efterträdaren till dagens Haswell och ska bland annat leverera betydligt lägre strömförbrukning. Målet är cirka 30 procent lägre strömförbrukning med bibehållen prestanda, vilket öppnar upp för tunnare och lättare bärbara datorer. Broadwell för stationära datorer släpps först 2015.