Framtiden för Tobii Eyex och Steelseries Sentry

Samarbetet med Steelseries och produkten Sentry är första steget in på konsumentmarknaden för Tobii, men företaget hoppas på att historien inte tar slut där. Diskussioner finns runt implementation i inte bara framtida speltitlar, utan för mer exotiska koncept i stil med interaktiv film.

Inte heller framtida hårdvara är exklusivt bunden till Steelseries, något som bland annat märks på menysystemet i Assassin's Creed Rogue. Där talas det om "Tobii Eyex" snarare än "Steelseries Sentry", enligt företaget för att skilja mellan tekniken som används och den specifika implementationen i form av Sentry.

DSC01747.jpg

Hur populärt Tobii Eyex kommer bli i framtiden är dock svårt att sia om. Att företaget satsar på e-sport samt att komplettera snarare än totalt ersätta av andra styrdon är antagligen rätt väg att gå, men gör samtidigt systemet till något av en "onödig" lyxpryl.

Precis som för Minoix kommande sensormus Naos Quantified Gaming handlar mycket om vilka utvecklare som väljer att hoppa på tåget och hur helhjärtade insatser dessa gör. Imponerande teknik till trots, utan rejält stöd på mjukvarusidan riskerar Tobii Eyex och Steelseries Sentry att glömmas bort längst in i garderoben.

Steelserie Sentry kostar cirka 1 600 kronor inklusive moms. Enheten finnas att köpa hos flera svenska återförsäljare. Assassin's Creed Rogue lanseras för PC/Windows den 10 mars 2015.