Genom att erbjuda specifikationer i toppskiktet till ett lägre pris än de etablerade telefontillverkarna har Oneplus blivit ett känt namn bland teknikentusiaster världen över, någonting som också kan tillskrivas ett irriterande inbjudningssystem för att överhuvudtaget kunna köpa modellen One.

Nu förbereder sig Oneplus för att släppa inte bara en, utan två, nya telefoner under 2015. Först och främst handlar det om nästa flaggskepp, Oneplus Two, för årets tredje kvartal och det är ingen högoddsare att bolaget även denna gång satsar på tilltagna specifikationer till lågpris.

Senare under året planeras en billigare modell, men vilka kompromisser som gjorts eller vilken prisklass telefonen kan tänkas ligga i är ännu inte känt. Det är dock inte helt orimligt att skärmen blir mindre, någonting många spekulanter och inte minst köpare av Oneplus One efterfrågat.

Under 2014 såldes mer än 1 miljon exemplar av One och i år hoppas bolaget lyfta siffran till 3–5 miljoner, varefter målet är 10 miljoner för 2016. Carl Pei, en av Oneplus grundare, berättar för Bloomberg att bolaget är i behov av finansiell hjälp och erfarenhet för att klara målsättningarna, varför de för samtal med ännu icke avslöjade riskkapitalbolag i Silicon Valley.