När exakt Intel planerar lansera arkitekturen Skylake har hittills varit höljt i dunkel, även om det mesta pekat mot årets tredje kvartal. Nu kan en tremånadersperiod ha kokats ned till en månad till följd av ett pressmeddelande från Biostar.

I slutet av maj släppte moderkortstillverkare en bild av modellen Gaming Z170X, som vid tillfället var ett naket kretskort utan utsmyckning. Nu går bolaget ut med den färdigställda designen och meddelar samtidigt att den blir tillgänglig i augusti, en stark indikation om att kompatibla processorer anländer samma månad.

Uppgifterna om en augusti-lansering stärks av en tidigare rapport, som gjort gällande att de överklockningsvänliga modellerna Core i7-6700K och i5-6600K blir först ut ur generationen Skylake under augusti–september. Dessa ska kort därefter följas upp av fler modeller för stationära såväl som bärbara datorer.

För själva moderkortet är det naturligtvis bestyckat med sockel LGA 1151 och som namnet avslöjar styrkretsen Z170. Till detta hör tre fullstora PCI Express 3.0 för grafikkort, fyra DDR4-minnesplatser, M.2 och SATA Express för SSD-enheter och diverse reglage för finjustering av överklockning. I bakkant finns åtminstone en USB 3.0 Type-C och dubbla Gigabit Ethernet.

Källa: Techreport.