Medan ärkerivalen Samsung på senare tid intagit en mer avvaktande hållning till OLED talar LG Display ofta och gärna om en lysande framtid för lysdioder i miniatyr. Nu går den koreanska jätten från ord till handling och tillkännager en jätteinvestering i den mångsidiga, om än fortfarande omogna paneltekniken.

Under de närmaste tre åren planerar LG Display att investera inte mindre än 10 biljoner won eller motsvarande 72 miljarder kronor i OLED, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Pengarna ska användas till att skala upp produktionskapaciteten och utveckla nya produkter.

Bland dessa nämns allt från fullstora tv-apparater till mindre enheter såsom telefoner och wearables, där även böjbara paneler ingår. Samtidigt planerar LG att använda OLED i nya produktområden, däribland inom butiksskyltning och fordonsindustrin. LG samarbetar exempelvis med BMW och använder OLED-teknik i futuristiska baklyktor.

Än så länge är det enbart LG som i större skala satsar på OLED-teknik för storbildsprodukter, där bland annat tv-apparater ingår. På CES 2015 i januari demonstrerades nya 4K-upplösta modeller på upp till 77 tum.