Sommarens lansering av Batman: Arkham Knight för PC/Windows blev allt annat än en solskenshistoria. Titeln var vid utrullningen rekordtrasig, något som fick Warner Bros Games att både införa säljstopp samt kalla in experthjälp från Nvidia.

Sedan dess har utvecklarna i samarbete med partners och externt stöd jobbat för att laga titeln. I augusti lanserades en provisorisk uppdatering i syfte att hamara ut de värsta buggarna, men många efterhängsna problem har fortsatt att plåga spelare som hann med ett inköp före säljstoppet.

Nu är det dock dags för en formell återlansering. Utvecklarna meddelar via Steam att den 28 oktober är datumet då Batman: Arkham Knight på nytt blir tillgängligt för PC/Windows. Samtidigt ska en uppdatering ge titeln innehåll och funktioner som motsvarar konsolversionerna.

Förhoppningsvis innebär återlanseringen även att tidigare buggar, problem och brister har rätats ut. Vissa rapporter tyder dock på att en del instabilitet och huvudvärk kvarstår, något som pekar mot att ytterligare finslip kan behövas.