Fixarna på Ifixit har blivit kända för deras genomgångar där de plockar isär nya teknikprodukter i syfte att komma fram till hur lätta, eller svåra, de är att reparera. All typ av teknik plockas isär av experterna, allt från surfplattor till mobiltelefoner och även spelkonsoler.

Nu har det blivit Playstation 4 Pro:s tur, vilket är Sonys upphottade och signifikant kraftfullare version av Playstation 4. Den nya spelkonsolen skiljer sig en del från sin föregångare, där den mest uppenbara skillnaden är dess storlek.

I likhet med den tidigare versionen noterar Ifixit att hårddisken är på 1 TB med en rotationshastighet på 5 400 rpm. Till detta hör en åttakärnig AMD-processor med inbyggd Radeon-grafik, som har sällskap av 8 GB GDDR5-minne med högre klockfrekvens och därigenom bättre bandbredd än tidigare.

Sett till hur lätt den är att reparera ger Ifixit ett högt betyg till Playstation 4 Pro. Detta då många komponenter är lätta att byta ut utan några ihoplimmade delar. Däremot anmärker de på att många av dessa sitter på ett sådant sätt som gör att spelkonsolens garanti bryts vid ingrepp från användaren.