Processortillverkaren Intel har länge varit den dominerande aktören på marknaden, då konkurrenten AMD:s produkter inte kunnat mäta sig med deras. Företaget väntas dock få revansch i och med sin kommande processorarkitektur Ryzen, tidigare kallad Zen.

Nu har bilder på de första processorerna hittat ut på webben via Videocardz. Bilderna visar ett stort antal processorer med Ryzen-loggan tryckt direkt på processorn, vilket väntas vara hur modellerna som säljs till kunder ser ut. Även ett så kallat engineering sample skymtas, vilket saknar tidigare nämnda logga.

De första modellerna att lanseras väntas bli Ryzen 7 1800X, 7 1700X och 7 1700, där den förstnämnda är toppmodellen för processorfamiljen. Tidigare uppgifter talar för att denna ska kunna mäta sig med Intels toppmodell Core i7-6950X och kosta cirka 6 000 kronor.

► Läs alla artiklar om #AMD Ryzen

Även resultat för den billigare modellen Ryzen 5 1600X har skymtats, bland annat i testmjukvaran Cinebench R15. Resultaten visar på liknande prestanda som hos Intels sexkärniga Core i7-6800K, men till ett billigare pris.

Ännu har AMD själva inte gått ut med varken lanseringsdatum eller pris, men enligt uppgifter kommer detta ske den 2 mars.