DICE reboot av Battlefront-serien mottogs överlag positivt när titeln släpptes 2015. Särskild kritik riktades dock mot avsaknaden av en renodlad enspelarkampanj, samtidigt som många menade att spelet kändes tomt på innehåll. Något DICE tillsammans bland annat Criterion ämnade att åtgärda inför uppföljaren.

Läs recensionen av Star Wars Battlefront II på FZ.

Star Wars Battlefront II testas nu av SweClockers syskonsajt FZ, som belönar titeln med 3 av 5 i betyg. Pluspoäng tilldelas för att Frostbite i sedvanlig ordning bjuder på imponerande effekter och vackra vyer, samtidigt som rymdbataljerna framhålls som ett riktigt dragplåster för speltiteln.

Bland de negativa aspekterna nämns den virtuella valutan Star Cards, som orsakat mycket kontroverser. I skrivande stund har DICE och EA valt att stänga ned möjligheten att köpa valutan för riktiga pengar, tills dess att en bra lösning kan presenteras. Enspelarläget beskrivs även som bortslarvad potential, där fokus verkar ligga på fan service snarare än imperiets perspektiv i konflikten.

Sammantaget beskrivs Star Wars Battlefront II som en trevlig upplevelse, mikrotransaktioner och bortslarvat enspelarläge till trots. Flerspelarläget däremot bjuder på gott om innehåll och överlag roliga strider, särskilt i rymden.

Spelet finns tillgängligt nu till PC/Windows samt Playstation 4 och Xbox One.