Sedan lanseringen av Nintendos senaste spelkonsol Switch har det inkommit ett flertal rapporter om framgångarna med denna. Dessa talar bland annat för att Switch säljer bättre än både Sonys Playstation 4 och Microsofts Xbox One och att den varit den bäst säljande spelkonsolen i USA under större delen av året.

Via börsen Nasdaq meddelar analytiker att de förutspådda försäljningssiffrorna för Nintendo Switch ökat från 80 miljoner till 110 miljoner. Detta avser den totala försäljningen under hela produktens livstid. Detta skulle innebära att den säljer bättre än Nintendo Wii, som kom upp i 101 miljoner exemplar.

Anledningen till den ökade prognosen att Nintendo lyckats öka sin produktion av Switch, efter att det rådit brist till en början. Detta tillsammans med många nya spel under 2018 samt att många hushåll väntas köpa mer än en enhet tros leda till bättre försäljning.

Enligt företaget själva beror framgången på att de lärt sig av sina misstag de gjorde med Wii U, då de bland annat fokuserat på att få ut nya speltitlar med relativt jämna mellanrum.