Situationen på grafikkortsmarknaden har successivt förvärrats under det senaste året. Detta tillskrivs till stor del det ökade intresset för kryptovalutor såsom Bitcoin och Ethereum, vilket lett till att företag och användare köpt upp stora volymer.

Konsekvensen av det har blivit priser som skjutit i höjden och problem för spelare att få tag på grafikkort. I en intervju med Techcrunch berättar dock Nvidias VD Jen-Hsun Huang att användare som köper grafikkort för brytning av kryptovalutor fortfarande står för en liten del av företagets försäljning.

This still doesn’t change the fact that I’m frustrated so many developers and gamers around the world cannot get access to their Geforces. We have to build a whole lot more. The video supply chain is working really hard, and you know all of our partners are working around the clock. We’ve got to come closer to the demand of the market. And right now, we’re not anywhere near close to that and so we’re just going to have to keep running.

Samtidigt menar Huang att det är frustrerande att många spelare och utvecklare idag har problem med att få tag i Geforce-grafikkort på grund av den dåliga tillgången. Enligt honom är Nvidia i dagsläget inte i närheten av att kunna möta efterfrågan på grafikkort, och att de arbetar hårt för att lösa detta genom att trappa upp tillverkningen.

Det har tidigare talats om att Nvidia arbetar på sin nästa grafikarkitektur, där namnen Turing och Ampere nämnts som troliga alternativ. Företaget själv har dock ännu inte gått ut med någon information kring detta.