Ikea släpper en ny samling möbler som är tänkt att vara riktad mot gamers. Kollektionen, som kallas Brännboll är enligt möbeljätten en utveckling på gaming-möblerna som Ikea släppte 2021 i samarbete med Asus.

Brännboll_1.jpg

Ikeas gamingstation. Foto: Ikea

Brännboll_2.jpg

En fåtölj med uppfällbart fotstöd. Foto: Ikea

Brännboll_3.jpg

En låda som också kan användas som ett sidobord. Foto: Ikea

Brännboll_4.jpg

Hyllor och förvaringsplatser. Foto: Ikea

Ikea_Brannboll_2.jpg

En hylla för förvaring (vänster) och den uppblåsbara fåtöljen (höger). Foto: Ikea

Den tidigare kollektionen försökte fånga en traditionell gaming-estetik med sina stolar och bord i mörkare färger. Kollektionen kom även med tillägg som nackkuddar och ett ställe för att visa upp din processor. Brännboll-kollektionens möbler och tillägg ser ut att vara vanliga möbler utan några specifika tillägg eller funktioner som kan förbättra din gaming-upplevelse.

Den nya kollektionen introducerar en gamingstation som på ytan ser ut som ett skåp men innehåller en vikbar bordsskiva och kan användas för att förvara din speldator. Kollektionen inkluderar även dekorationer och tillägg som en matta, musmatta och en pläd som går att använda som mantel.

En nysatsning i kollektionen är en upplåsbar fåtölj. Enligt Ikea själva har uppblåsbara möbler sällan blivit framgångsrika. Om denna stol antingen följer eller avviker från trenden återstår att se.

Kollektionen Brännboll lanseras i september i år och vad produkterna kommer att kosta är för närvarande oklart.