Läckt kod från Spotifys Android-applikation visar på att okomprimerat, högupplöst ljud är på väg till musikstreamingtjänsten. Okomprimerat ljud ska bli del av ett valfritt tillägg som kallas Music Pro och kan läggas på ditt Premium-abonnemang. Music Pro-paketet ska även komma med ett DJ-verktyg som ska låta dig remixa låtar.

Det var Reddit-användaren Hypixely, som har läckt uppgifter om okomprimerat ljud till Spotify tidigare, som delat skärmdumparna.

Resan för okomprimerat ljud att komma till Spotify har varit lång och komplicerad. 2021 kallades funktionen "Hifi Spotify" och skulle komma i slutet av samma år men sedan dess har det varit radiotystnad från Spotify. Tidigare har det ryktats om att det högupplösta ljudalternativet ska komma med det försenade Supremium-abonnemanget som enligt Hypixely inte kommer släppas.

Hypixely_Spotify_Kod.webp

Ett urklipp ur den kod som Hypixely delat. Foto: Hypixely (Reddit)

Hypixely skriver även att Spotify ska lansera en optimeringsfunktion som ska förbättra ljudet för vissa hörlurar. Den enda modellen som nämns är Apples Airpods. Något datum för när okomprimerat ljud kan komma till musikstreamingtjänsten och vad Music Pro kan kosta är för närvarande oklart.

Ser du fram emot att lyssna på okomprimerat ljud genom Spotify?