Inledning

Att bygga en dator ända från grunden kan vara en tidsödande sysselsättning. Det räcker inte med att kunna sätta ihop komponenterna. För att resultatet ska bli bra krävs goda kunskaper om hårdvarumarknaden – vilka komponenter som för tillfället är bäst och vilka plattformar som gäller. För de mest inbitna entusiasterna är detta inget problem, det kan rent av vara halva nöjet med datorbyggarhobbyn, men för de mer tillbakadragna användarna är tröskeln fortfarande hög.

För dessa läsare kommer SweClockers till undsättning med månadens datorsystem. Vi väljer ut de bästa komponenterna på marknaden idag och sätter ihop vad vi anser vara ett optimalt datorsystem. Det handlar inte om bäst prestanda för minsta peng, eller bästa prestanda överhuvudtaget. Istället försöker vi göra de mest optimala valen för att skapa ett datorsystem som har hög kvalitet, god prestanda, bra prislapp och som dessutom är möjlig att överklocka med råge.

Maj månad bjuder inte på några överraskningar. Istället koncentrerar vi oss på att utöka guiden med ett par nya komponenter. Låt oss presentera kylpasta, processorkylare och en mer omfattande presentation av datordelarna!

Så väljer vi!

Datordelarna väljs ut av Andreas Dimestam, chefredaktör på SweClockers.com. Komponenterna bedöms efter följande egenskaper:

  1. Resultat i tester

  2. Konstruktion och kvalitet

  3. Överklockningspotential

  4. Prislapp

Att utse det optimala datorsystemet handlar om vetenskap och fingertoppskänsla. Därför hoppar vår testledare Öjvind Karlsson in och ger kommentarer och åsikter till varje val. Med hjälp av denna metod ger vi en mångfacetterad bild av månadens datorsystem, där varje läsare själv kan avgöra vilken konfiguration som passar bäst.