Chassi

Antec Performance P182

Egenskap

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

ATX, Micro-ATX

Dimensioner (HxBxD)

520 x 210 x 510 mm

Vikt

14,1 kg

Material

Yttre plåtar i trelagersmaterial (aluminium, plast, aluminium), stomme av stålplåt

5,25”-platser

4 st. externa

3,5”-platser

1 st. externa, 6 st. interna

Fläktplatser

5 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

3 st. 120 mm Antec Tricool med tre hastighetslägen

Anslutningar

2 st. usb 2.0, firewire, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Medföljer ej

Pris

Cirka 1200 kronor

Amerikanska Antec är kända för att konstruera väldesignade datorlådor med ofta mycket bra förhållande mellan pris och prestanda. Performance P182 är inget undantag, utan kan till och med vara den mest lyckade designen på marknaden idag.

Datorlådan kan beskrivas som en bra kombination av pris, prestanda och ljudnivå. Dessutom har chassiet ett väldigt stilrent utseende, vilket gör att den passar in lika bra på skrivbordet som på kontoret.

Det finns gott om utrymme och stora möjligheter att kyla ett fullspäckat datorsystem. Antec skickar med tre stycken 120 mm-fläktar med tre olika hastighetslägen. Dessutom finns det plats att montera ytterligare fläktar om behovet skulle uppstå.

Hårddiskburarna är avtagbara och lagringsenheter monteras på vibrationsdämpande silikonkuddar. Antec använder dessutom speciella trelagers sidoplåtar som ser till att hålla oljudet borta (recension [article id="638"]P182 SE[/article], [article id="587"]P180[/article]).

Det finns egentligen bara en enda nackdel med Antecs P180-serie. Datorlådorna är inte särskilt trevliga att arbeta i, och det krävs en del tankeverksamhet för att exempelvis dra kablar så att de inte blockerar luftflödet i chassiet. Arbetet ger dock lön för mödan, för det är få datorlådor på marknaden som kan stoltsera med en lika bra balansgång mellan kylförmåga och ljudnivå som Antec P182.

Öjvinds kommentar

Det är svårt att ha några invändningar mot Andreas val av datorlåda. Antec P182 är en omåttlig populär modell som egentligen passar alla. Jag anser dock att det är datorlådornas svar på Volvo V70. Visst fungerar den bra – men gud så tråkig.

För de som är beredda att lägga ut några hundralappar extra på en mer exklusiv modell finns istället Cooler Master Cosmos 1000. Ett riktigt pangbygge med allt en riktig entusiast kan önska sig. Läs recensionen [article id="5947"]här[/article].