Vill ha bättre fm-mottagning, är den här produkten en bluff?

Permalänk
Medlem

Vill ha bättre fm-mottagning, är den här produkten en bluff?

Jag lyssnar mycket på radio via xperia x8, men har dålig mottagning när jag sitter i buss eller går på stan i butiker främst.

Jag vet att jag kan lyssna via 3g och internet, men eftersom jag inte har surfabonnemang är det inte ett alternativ just nu.

Kan jag göra någon simpel modd eller köpa till något typ en sådan här - http://cgi.ebay.com/FM-Radio-GPRS-Antenna-Mobile-Cell-Phone-1...

Jag tänker mig att om man kör en splitter så borde det där väl vara en ganska simpel och billig lösning om det nu inte är en ren och skär bluffprodukt som inte är konstruerad för att fungera...

Vad tror ni andra om det här?

Permalänk
Medlem

Mobilerna använder ju sladden till headsetet som antenn, och om du kör en splitter plus den antennen du länkade precis så borde mottagningen bli bättre i teorin.

Ifall den verkligen hjälper vågar jag inte svära på dock.

Visa signatur

» AMD Ryzen 5 2600X » 16 Gb DDR4 » ASUS GTX 1060 6 Gb OC » 1 Tb M.2 PCIe NVME

Vänligen citera om du pratar med mig

Permalänk
Hedersmedlem

Lycka till med att hitta en 4-polig 3.5mm splitter. Tanken med den antennen är nog att man ska kunna lyssna på mobilens radio via Bluetooth-lurar. Troligen blir även mottagningen bättre då hörlurssladden som annars används som antenn inte på något sätt är optimerad för FM-bandet.

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.