Crytek bekräftar DX11 till Crysis 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lisianthus:

Jag måste säga att jag inte riktigt håller med. ifall Notch (skaparen av minecraft) skulle ha fokuserat på att göra det snyggt så skulle han haft mycket mindre tid att spendera på nya funktioner och bugfixar. Vilket skulle bidra till att det skulle ha sämre gameplay.

Vad har snyggare grafik med underhåll av spelet att göra? Notch och hans gäng skulle kunna åtgärda buggar och lägga till nya funktioner även om grafiken va snyggare. Minecraft är inget mer än ett lyckat hobby-projekt som helt var utan budget. Hade Notch haft en stor budget och ett stort företag bakom sig så hade dom kunnat ha både snygg grafik och samma gameplay, och därmed göra spelet bättre än vad det är idag.

Allt som egentligen behövs för att göra Minecraft snyggare är högupplösta texturer, och kanske andra former än bara boxar, kanske tom möjligheten att formge boxarna själv, på samma sätt som man kan höja och sänka ett hörn på Roller Coaster Tycoon

Att ett spel inte blir bättre om grafiken är bättre är ren bullshit. Klart att spelet blir en bättre produkt om nånting med de är bra. Dock så betyder ju inte det att spelet blir bra, utan att det blir helt enkelt bara en hög med skit som inte luktar lika mycket, men det är ju fortfarande skit

Hade Daikatana sett ut som Rage när det släpptes så hade nog alla ignorerat det dåliga med spelet och kört på för fulla rullar. Så grafik spelar roll, det har bara inte det sista ordet.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Aha! Så skönt att höra det! Hoppas det inte tar alltför lång tid!

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Avstängd

hoppas bara inte att dem är slarviga och slänger på vad som helst helt utan optimering och gör det ospelbart med dagens grafikkort

Permalänk
Medlem
Skrivet av the_man550:

Det klagas inte på att företag som aldrig gör något för att driva utvecklingen framåt inte försöker, men när ett företag som står till grund för de två största hoppen i grafikmarknaden de senaste 7 åren bara slår allt annat, men inte slår det med hästlängder som innan, ja då jävlar ryker förhandsbokningar.

Jag har inte samma förväntningar på alla spelutvecklare. Om Crytek har stått för stora framsteg på grafikfronten och sedan lanserar en konsollport som i bästa fall är marginellt snyggare än spelet de släpptes för 3½ år sedan så blir i.a.f. jag besviken.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Devil May Cry:

Förstår hur du menar men du tänker inte på hur det fungerar i riktiga livet.

Där pengarna och majoriteten finns där görs det mest dvs. konsoler. Sedan att göra "det bättre senare"
stämmer väl förvisso in på alla spel i så fall. Jag ser detta som en patch som fixar/förbättrar spelet precis som vilken annan patch till vilket annat spel som helst.

Sant men trots att DX11 inte är ett köpargument i sig så tror jag många känner sig lurade av att ha införskaffat sig värstingkort och sen inte kunna utnyttja dom till fullo oavsett hur lite det nu kan göra. För köper du ett kort idag för 6000kr så är inte det modernt särskilt länge och då vill man fan inte gå och vänta på att spelet ska släppa en patch "nån gång".
Spelet är skitsnyggt som det är, dom hade kunnat släppa en DX11 bench för dom som vill pressa sina system. Jag gillar bara inte alla dessa J**la patchar som ska släppas efter alla spel, Gör spelet färdigt, och sen låt oss spela och njuta av det till fullo.

Visa signatur

intel i7 920 @ 4000Mhz / Asus P6T Deluxe V2 / Corsair 6GB DDR3 Dominator @ 1600Mhz / 2st Gigabyte 460 GTX 1GB @ 850/1700/4400Mhz SLI / HDD1: Corsair Force 120GB HDD2: WD Black 1TB / Antec Twelvehundred / Corsair 750W HX / Win7 64Bit SWE

Permalänk
Medlem

Vore intressant om de fixade så man kunde stänga av alla DX11 extra effekter i inställningar. Fast med tanke på hur mycket tid de la ner på speciella inställningar för PC så förväntar jag mig ingenting alls. Jag tror nämligen man skulle få en hyfsad prestandaökning genom att använda DX11 utan extra lulllull.

Permalänk
Medlem

Tycker det är kul att det kommer självklart!

Men och andra sidan borde DX11 vart med redan från när själv spelet släpptes, istället för att lägga det i en kommande patch ( utan något datum näre släpps )
Känns lite halv-klart på nåt sätt det här spelet. Nja det där borde crytek tänkt över lite mer noggrannare och själva upp bygget utav det hela.
Gör om gör rätt.

Permalänk
Medlem

Kommer köpa Crysis 2 från Steam när DX11 patchen kommer. Det är inte så att jag nödvändigtvis behöver ha DX-11 grafik och så; det är bara det att Crysis 2 releasen kändes som lite av ett. "Okej nu, är det något mer vi ska göra? Oj! Shit.. PC-versionen? Benny, jobba lite extra idag och fulporta från xbox till pc."

Crysis är inte spelmässigt så super, de gjorde sitt namn på grafiken. Så behöver jag vänta ett år på det för att komma ut så får det vara så.

Permalänk
Medlem

När Crysis 2 fått DX11 och priset gått ner så blir det nog ett köp.
Det är ett sånt spel som jag mest köper för att njuta av grafiken och fysikmotorn och om de då dragit ner på just det så försvinner det mesta av poängen med spelet för mig.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Jag är skeptisk till uppgifterna om att det kommer DX11 till Crysis 2 om man inte kan säga när eller ens ge en antydan. Jag misstänker att den förväntade försäljningssuccén uteblev och att nyheten inte är något annat än en PR-kupp med syfte att försöka vända försäljningssiffrorna.
Är ingen programmerare men om jag förstått det hela rätt så räcker det inte bara med att slå på DX11 så löser sig allt. Visst, DX11 är snabbare, men för att kunna utnyttja alla finesser så måste dessa implementeras i spelet, och det görs kanske inte över en natt. Man ska inte måla fan på väggen, men det skulle inte förvåna mig att när DX11 verkligen släpps så kan man köpa C2 för runt 100-lappen. En klen tröst för de som stödköper C2 idag med förhoppning på DX11.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Khenke:

Som jag ser det så kommer jag vänta med att köpa det till en DX11 patch kommer. Dels har dom fixat alla idiot konsolbuggar (kan man hoppas) samt att man kan se vad folk tycker, om det är ett bra FPS i multiplayer (som blir enda anledningen jag köper det).

Efter CoD Black Ops så skall det mycket till innan jag köper ett spel som jag inte fått se flera bra tester av innan köp, har ledsnat på att betala för en beta version. BF3 lär bli ett undantag dock, för jag har inget negativt att säga om BF BC2.

http://www.ea.com/crysis-2/blog/find-all-50-reviews

Permalänk
Medlem

När man kollar in de där recensionerna så är vissa av sajterna specialiserade för vissa konsoler, och jämför endast med andra konsolspel. Någon skrev "best consol game to date". Detta är ganska talande.
Det är alltså förhållandevis ett bra spel om man har en konsol, det använder hårdvaran som konstruerade runt 2002 och började användas runt 2006 på ett optimalt sätt. Framförallt får jag ge Crytek beröm för att de har lyckats göra en snygg ljussättning trots DX9-begränsningarna.
Själv är jag en PC-spelare så jag bryr mig inte om vad konsol-spelarna tycker så mycket - Jag jämför med PC-spels-utbudet. Och då är det inte alls ett lika attraktivt erbjudande. Jag satsar hellre på någon som gör ett bra spel för PC (Battlefield BC2 &3, Metro2033).

Jag är tveksam när det gäller att lägga till stöd för dx11. Om de endast lägger in en rutin som känner av om datorn klarar dx11, och i såfall startar & kör i dx11-läge, så kommer FPSen att öka lite, men det blir ingen eller oerhörd minimal visuell skillnad. Så funkar DX11 i World of Warcraft t.ex.
Man kan också tänka sig att de lägger in lite tesselering på vissa ställen, t.ex. tesselering av vattenvågor. Det gör heller ingen större skillnad. Så gjorde man med Lord of the Rings online t.ex.
Jag har svårt att tro att man tänker i grunden anpassa spelet för DX11, det skulle mer eller mindre kräva en fullständig rewrite av grafikhanteringen.
Nej, det blir BF3 för mig. Jag funderar också på att köpa Crysis Warhead - Jag har tidigare inte ägt spelet, men det kan vara bra med en liten "röstning med plånboken", också får jag ett spel med bättre grafik än Crysis2.

Permalänk
Medlem

Undrar om det blir fullständigt stöd för DX11 funktionerna, vore intressant om de får med multi threading biten.

Permalänk
Medlem

Förstår inte hur folk kan bli så uppspelta av detta, jag har redan spelat klart spelet på högsta inställningar i dx9 och det var/är världens snyggaste spel. Vad kommer DX11 göra snyggare? Knappt ingenting, så varför göra ALLT av "ingenting". Jubla åt BF3 istället

Visa signatur

Projektlogg: Vector Qlimax

X APEX, 8700K @ 5200MHz, Trident Z 16GB @ 4133MHz CL16, RTX 2080 Ti, 970 M.2 SSD, RM1000x, EK A240

Permalänk
Medlem

Jag gjrde ett konto på sweclockers bara för att göra det här tillägget. Jag tror att Crytek höll på att göra en väldigt bra version till PC med DX11 och 64-bit och massa andra grejer de var redan klara med konsolversionerna och EA sa åt de att de måste släppa ut PC versionen samtidigt som konsolversionerna så Crytek var tvungna att slänga ihop något snabbt til PC. Därför finns det inga avancerade inställningar till PC och allting känns som en konsolklon men jag tror att när de blir färdiga med patchen så kommer den "riktiga" PC versionen ut.

Permalänk
Medlem
Skrivet av NoMercyZ:

Jag gjrde ett konto på sweclockers bara för att göra det här tillägget. Jag tror att Crytek höll på att göra en väldigt bra version till PC med DX11 och 64-bit och massa andra grejer de var redan klara med konsolversionerna och EA sa åt de att de måste släppa ut PC versionen samtidigt som konsolversionerna så Crytek var tvungna att slänga ihop något snabbt til PC. Därför finns det inga avancerade inställningar till PC och allting känns som en konsolklon men jag tror att när de blir färdiga med patchen så kommer den "riktiga" PC versionen ut.

Håller med, i alla fall delvis!

Så här länge tycker jag att det varit alldeles för mycket "Konspirations-snack" on Crysis 2, CryTek, EA games och konsoller vs PC.

Jag vill bara ha det sagt att jag tror inte CryTek skulle släppa det dom vann på i Crysis/Warhead om dom inte blev tvingade till (Det var förmodligen antingen det, eller riskera att inte sälja nog och riskera konkurs). Självklart tycker jag att konsoller är rena mardrömmen och hindret för PC-spel, men det är inte mycket att göra åt igentligen. Så det är ingen direkt idé att kasta sten på CryTek som exempel för att dom måste anpassa sig och helt enkelt överleva som ett företag. Om något ska man vara sura på konsollerna i sig, inte spelutvecklarna...

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem
Skrivet av zhrooms:

Förstår inte hur folk kan bli så uppspelta av detta, jag har redan spelat klart spelet på högsta inställningar i dx9 och det var/är världens snyggaste spel. Vad kommer DX11 göra snyggare? Knappt ingenting, så varför göra ALLT av "ingenting". Jubla åt BF3 istället

Beror helt på hur mycket av finesserna med DX11 Crytek väljer att implementera. Får vi multithreaded rendering så kan det öppna för betydligt mer avancerad grafik än vad Crysis 2 har att erbjuda just nu.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Får vi multithreaded rendering så kan det öppna för betydligt mer avancerad grafik än vad Crysis 2 har att erbjuda just nu.

Då får tusan AMD släppa drivrutiner för det också...Nvidia släppte dem nyligen med den nya betan

Permalänk
Medlem

Ah, trevlig sida. Dock så är det ju bra positiva reviews. Har sett många som sågar spelet ganska hyggligt, men dom lär ju inte finnas där.

Tyvärr är det många spelsajter som automatiskt ger 90+ till alla AAA spel.
I testet kan dom klaga på en massa saker men trots det ge 90+, för troligen så vågar dom inte ge vad spelet förtjänar (se bara CoD BO som ex). Vad dom ger för betyg ger jag blanka fan i, jag vill se problemen. För det är dom som driver mig vansinnig när jag spelar, som att dö inom 1 sec av 20% av alla respawn pga sopig djävla motor(som samtliga CoD), crasher, idiotiska serverhanteringa alt inga dedikerade alls, idiotiska belöningssystem (hatar campers som bara jagar kills) osv. Om slutbetuget är 99% och dom påvisar massa problem så kommer inte jag att köpa spelet, då är dom bara köpta.

Jag vill ha spelgläde!

Tyvärr är det sällsynt nu för tiden.

Edit:
För att peka på vad jag menar:
"Love the campaign, but the multiplayer is literally the worst thing I have ever played in my entire time of playing games"
"Im sorry but these 90% were paid reviews. To many bugs to make the gameplay a 90%."
"The single player is really good, but the multiplayer is very lagg"
"We need info on how to get our money back! PC users steer clear of this unfinished work."
"SP is great good job MP not worth mentioning to be honest throughly dissapointed Crytek"
"This is the best-looking console game to date." (jo men jag har INTE en konsol...)

Så det finns en anledning varför jag väntar tills det kostar typ $10 att köpa, om ens då. Eller tills folk som inte är köpta meddelar att det är kul och spelbart.
Och jag vill ha test för PC ->ENBART<- (och helst bara för MP) för jag skiter blankt i konsol.
Om spelet är bra och snyggt på en Commondore 64 bryr jag mig inte...

Permalänk
Medlem

Köper man man konsolportningar så talar man om att man vill ha skit. Bojkottar man konsolportningar så säger dom att PC'n är död och får en anledning att satsa mindre. Ack dessa kval...

Permalänk
Medlem

Jag trodde deras vision från början var att göra banbrytande grafik, som både xbox och ps inte klarar av. Nu tar dom ett steg tillbaka och gör precis tvärtom?

Visa signatur

Cooler Master Storm Sniper - Gigabyte P67A-UD3 - i5 2500k 3.3@4.7ghz - Crucial M4 SSD 128 GB - Gigabyte 560 Ti GTX OC 1024MB - Crucial Ballistix 4GB@1600mhz DDR3

Permalänk
Medlem
Skrivet av dunis90:

Då får tusan AMD släppa drivrutiner för det också...Nvidia släppte dem nyligen med den nya betan

Svårare för AMD och Nvidia att motivera en jäkla massa arbetstimmar med att implementera något så pass komplext som multithreaded rendering i sina drivrutiner när inga företag vill använda stödet. Civilization V och kanske BF3 - det är inte många spel det.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem

Har verken läst tråden eller gjort någon direkt research om att Crysis 2 stödjer SLI. Provspelade lite igår och märkte att det bara var ena kortet som belastades (~85C) och det andra låg på idle (~30). Stämmer detta eller är något galet? "SLI´t" i datorn funkar utmäkrt i andra spel.

Visa signatur

~ Asus P8P67 Deluxe B3 - Intel i5 2500k 4,4Ghz - Gainward GeForce GTX 460 SLI - Corsair XMS3 4x4gb 1600Mhz - Corsair 1000w HX - Intel SSD 510 120gb - Rasurbo BC-10 Härligt moddat ;) ~
~ Sony Vaio VPCEB1M1E - Inte Core i3 2,13Ghz - ATI Mobility Radeon HD5650 1024mb - 2x2gb 1066Mhz - 500gb 5400rpm ~

Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Svårare för AMD och Nvidia att motivera en jäkla massa arbetstimmar med att implementera något så pass komplext som multithreaded rendering i sina drivrutiner när inga företag vill använda stödet. Civilization V och kanske BF3 - det är inte många spel det.

Capcom valde att skippa det just på grund av avsaknaden av drivrutinerna...Sedan har Dice i sina dokument varit rätt tydliga med att de inte gillar att drivrutinerna inte kommit

Skrivet av eatorb:

Har verken läst tråden eller gjort någon direkt research om att Crysis 2 stödjer SLI. Provspelade lite igår och märkte att det bara var ena kortet som belastades (~85C) och det andra låg på idle (~30). Stämmer detta eller är något galet? "SLI´t" i datorn funkar utmäkrt i andra spel.

Det jag hört är att Sli/CF fungerar, men att det flimrar skitmycket

Permalänk
Medlem
Skrivet av Can0n:

Ful grafik är väl att ta i, tycker det är riktigt snyggt om man jämför med andra DX9 spel

Det hade varit trevligt om det var kantiga klot istället för block imo...

OT Det enda jag tycker Crysis 2 faller på är att multiplayer delen inte har stora kartor som i wars tex som jag har förstått det. Halva spelet är multiplayer och halva grafik om båda är sämre, d00000000m

Visa signatur

Snälla citera när ni svarar :D

Wololo

Permalänk
Inaktiv

Klart att folk är besvikna. Det är som om ID Software skulle släppa Rage i DX9-grafik. Cryteks signum var grafiken. Då är det naturligtvis att fansen blir besvikna.

Permalänk
Medlem

Bättre sent än aldrig?
Efter att ha testat demot visste jag iaf vad Crysis 2 var, ett CoD med snyggare grafik (tyvärr). Blir att låna av en polare och spela SP på konsol (the way it was meant to be played) då MP suger imo, och spara sin Pc till The Witcher 2 som kan få den att svettas, eller BF3. Spel som faktiskt utvecklats för Pc

Permalänk
Medlem

Det blir ju tyvärr så nu när allt produceras till konsoll, sedan blir det bara en grymt dålig portning, tycker att man inte ska uppmuntra till sånt här, och kräva att spelen är "klara" vid en release, förstår mycket väl att man patchar in förbättringar, men spelen som kommer ut nu är inte klara.

Visa signatur

http://www.tomasnilsen.se
[Stationär] 4790K ,16Gb Corsair XMS3, Samsung 850 500GB, R4, ASUS 1080 STRIX, Samsung S27A850T, EVGA G2 |[Bärbar] HP Spectre 13 [Kamera] Fuji XT-1, XT-10, [objektiv] 35 1,4, 18-55 2,8-4, 55-200, 27 1,8 [Blixtar] Nissin 622, Dörr 160x3 Mobil Nexus 5, Lumia 920, OPO 3T, iPhone5s

Permalänk
Medlem

Patch + lägre pris på spelet = köp för mig

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Finns ingen större anledning att köpa det innan patchen kommer. Tror de förlorar ganska mycket på att spläppa det i efterhand, blir inte alls samma hype.

Visa signatur

Sugen på att spela lite äldre spel? Glid in på www.braindrainlan.nu och kolla när vi skall ha nästa LAN eller gå med vår Discord för att spela online https://www.braindrainlan.com/