Permalänk

Windows 7 frågor

Hej

Jag har köpt en Lifecam3000 HD och den är tänkt att användas på just datorn med Windows 7. Jag installerade camen men det går inte att spela in video med den. Jag tittade igenom alla videodrivrutiner på datorn och hos tillverkaren och det visade att jag hade dem senaste drivrutinerna. Jag testade att installera camen på en annan vista dator jag har och där funkade videofunktionen utmärkt. Jag har läst igenom felsökning och gjort allt som man ska.
I samma veva så försvinner ljudet från datorn och jag kan inte få tillbaka det på något sätt alls.

Vad är felet och tala gärna om alla sätt jag kan försöka att åtgärda dem här problemen?

Tack på förhand

Permalänk

Inga svar`?

Alla tips och sätt välkomnas. Jag kanske har missat någonting. Jag har testat att öppna ljudkontrollen och sänka höja ljudet men fortfarande inget ljud.

Permalänk
Avstängd

Du ger inte så mycket information men det finns en del vanliga steg att gå igenom för felsökning av ljud. Högerklicka på högtalarikonen i notifieringsfältet och välj uppspelningsenheter, där ska du kunna välja exempelvis Högtalare eller liknande, se till att inte välja något som inte är inkopplat typ Digital Ut eller Digital (HDMI) om du inte använder de kopplingarna (de ska inte gå att välja om inget är inkopplat men så är inte alltid fallet). Har du Realtek HD ljud så kan det vara idé att testa att ta ur ljudsladden och stoppa i den igen, sen kommer du att få en fråga vad det var du stoppade i också väljer du typ Högtalare front 2.0 eller vad du nu har. Det kan fungera liknande på andra ljudkort med, men jag vet inte.

Sen angående kameran så kanske det beror på att du inte har något program installerat eller valt som default för att spela in. Jag använder ytterst sällan webbkameror så jag är inte helt säker men du måste ju ha ett program för att kunna spela in något. Det borde komma med kameran men det är inte säkert. Om du testar exempelvis videosamtal i Skype, fungerar det då? Får du någon bild av dig själv? Du kan testa videosamtal utan att ringa upp någon om du inte vill visa upp dig för dina skype-kontakter (eller inte har några)...