Oxfilen/rostbiffen steker du smör och rullar i peppar och salt. Du steker det så det får färg och färdigställer den i ugnen. Till den så serverar du potatisgratäng/hasselbackspotatis. Samt att du gör egen bearnaisesås eller rödvinssås.
Jag gör bea efter följande recept:
150 g Svenskt Smör
3 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1 msk riven gul lök
1 krm salt
1⁄2 krm vitpeppar
2 msk finhackad färsk persilja
1 1⁄2 msk finhackad färsk dragon
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
Enkelt och blir supergod.
Fransyska är också en trevlig köttbit som man kan tillaga långsamt och länge i ugnen i en gryta för att få riktigt gott och mört kött. Serveras med kokt potatis och en gräddsås men ansjovis i. Samt lite kokta grönsaker....
Boeuf Bourguignon och egen chili är också trevligt att göra.
Biff/entrecote steker du i smör och kryddar med salt & peppar. Serveras med klyftpotatis (inga färdiga påsar) och bea-sås....
Med nötrullen så kan du göra en riktigt god Sjömansbiff
Mumsigt kött du har fått tag i, vart riktigt hungrig nu...:)