Acer Aspire Nitro VN7-591G eller ASUS N551JM? :)

Permalänk
Medlem

Acer Aspire Nitro VN7-591G eller ASUS N551JM? :)

Hej! Jag har tänkt köpa en ny bärbar då min gamla nu har gett upp. Jag behöver en dator som klarar 3D CAD (inventor) och renderingar bra och ska dessutom vara framtidssäker inom alla områden (ram, grafik och processor). Min budget ligger på max 10 000kr. Det är så att jag kollat runt lite och hittat två datorer som intresserar mig, nämligen:

ASUS N551JM
http://www.inet.se/produkt/1972471/asus-n551jm-inet-edition-i...

och

Acer Aspire Nitro VN7-591G
https://www.komplett.se/acer-aspire-nitro-vn7-591g-156-fhd-ip...

Jag har försökt gå igenom specifikationerna på de båda och har själv kommit fram till att de är nästan exakt likadana förutom att acern är ungefär 0,5 cm tunnare. Så min fråga nu då. Bör jag köra på asusen eller acern? är just nu sugen på acern då den är tunnare. Eller finns det någon annan dator jag missat som ni anser är ännu bättre?

Tack på förhand!

Anton

Permalänk
Medlem

Har kikat på Acern väldigt länge nu och försökt att läsa på så mycket det går om den (kolla här för reviews http://www.notebookcheck.net/Laptop-Search.8223.0.html#result...). Det som talar mot den är att den är väldigt svåröppnad om man vill uppgradera (vilket jag tänkt att göra) samt att pekplattan och batteriet är lite sådär men annars är det en väldigt tunn och lätt dator, riktigt bra kylning och skärm. Det är ingen maxad speldator men klarar ändå av de flesta spel på medium/high.

Måste det vara just 15 tum då? Om du kan tänka dig en 17 tum så hittar du kraftigare komponenter för inte alls mycket mer pris (ibland billigare, konstigt nog).

T.ex. så finns denna där du har ett bättre grafikkort i dock mycket tyngre http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Det beror helt på vad du har för krav. Med 10.000kr så kan det bli svårt att hitta en dator som är helt framtidssäker.

Permalänk
Medlem

Tack så mycket för svar! Jag tror att jag kör på acern då storleken är ganska avgörande för mig 15 tum är tyvärr nödvändigt för att jag ska kunna få ner den i väskan.

Läste lite reviews och det verkar mest vara batteritiden och pekplattan som är lite sämre, precis som du sa alltså.

Är 10 000 ett bra pris för den jag länka?

Permalänk
Medlem

den är prisvärd för att vara en 15 tummare Blir nog bra!

Visa signatur

Tjenare!

Permalänk
Medlem

Acern är sjukt nice. Dock äckligt krångligt om du vill peta in mer minne

Visa signatur

Mobo::Gigabyte P67-UD4 CPU: i5 2500K 3,3GHz GPU: XFX HD5830 1GB
RAM: Corsair 8GB 1600Mhz VENGEANCE PSU: COOLER MASTER SILENT PRO 600w
SSD: Intel 80GB X25 HD: 2TB Western Green
Bärbar 1: MBP 13" mid 2010 Bärbar 2: Vaio 15" vpc-se2v9e

Permalänk
Medlem

Tack för svar! Beställde precis datorn, hoppas på att blir bra! Funderat på att uppgradera mer minne direkt men kanske lika bra att vänta då tills det verkligen behövs ifall det var så krångligt