Permalänk
Medlem
Skrivet av TaunyTiger:

@Jocke86: Jag förstår dig, sitter i samma sits.
För ca 11 månader sen flyttade jag ihop med flickvännen i hennes föräldrars hus som stod tomt. Vi bor billigt, vilket är skönt. Flyttade från min Mancave med fiber uppkoppling till adsl åkern. Och dom drar fiber, ca 650m bort. Men här är intresset svalt, så vi får inte fiber. ca 5% intresserade i vårt område, vi behöver ca 75% för att de ska dras. Området är stort dessutom, ca 320 hushåll. Så jag behöver övertyga ca 220 hushåll till innan de blir fiber hos mig. Jag får ut knappt 11/1. Grannen en bit bort får snart ut 1000/1000 om han vill. :/

Herregud. Frågan är om vi skulle ha någon behållning av 4g. Undrat om det är tillräckligt stabilt och har hyffsad latens. Kanske inte så dumt att skaffa det istället.

Permalänk
Medlem

Varit I just detta helvette i en 2 år nu och kan säga att mitt liv är förstört!
Hastigheterna med adsl är bra nära lögn, har 24mbit(12 på speedtest) men skulle direkt byta till 10/1 fiber och lyckligt betala en tusing extra i månaden. Huvudproblemet är att det inte är en stabil hastighet och att framför allt vid högre användning så slutar saker fungera. Tex kolla på en stream och logga in på ett online spel går ofta inte, pausa streamen och sen kan du logga in(med tur). Vill inte ens tänka på stackarna som delar på flera personer eller luras in att köra TV via det också.

Man anpassar sig så klart och mina vänner har nu lärt sig att när dom skickar en youtube länk så tar det ett par minuter innan jag kan börja titta och även då blir det ofta även buffer pauser. Tror det kan jämföras lite med att råka gå fel på vägen till grundskolan och hamna i en calculus klass istället, man är långsam, förvirrad och verkar inte ens prata samma språk.

Att börja använda en seedbox har varit vad som håller tårarna borta och så att jag har ett litet ljus i framtiden iom att fiber ska dras in, hur länga man får vänta är dock ännu oklart.

Permalänk

@Jocke86: Ska det vara responsivt så ska du välja ADSL över mobilt bredband.

Tycker du tvärt om ska vara tacksam över att du åtminstone kan välja ADSL, på många ställen i Sverige är det inte längre möjligt, då de river teleledningar i parti och minut numera.

Visa signatur

NO MAAM

Permalänk
Medlem
Skrivet av RPGWiZaRD:

För 1/1 Gbit hade jag flyttat in i en fängelsecell om de nu hade 1/1 Gbit att erbjuda där. Sen behöver man ju inte vara så orolig vad man gör med sina 1/1 Gbit då man redan är på rätt ställe om man gör något fuffens. ^^

Jag erbjöd redan flytta in i någon arbetskompis städskrubb (2x2 m borde räcka bara man får in en dator, skärm och en stol) där de har 100/100 Mbit fiber haha.

Man behöver inte hålla på med fuffens med gigabit. Mera att det kostar så pass lite jämfört med 100/100 lr 250/250 mot vad jag betalade innan. Skiljer typ en hundring sen när kampanjen är slut (ord pris 579:- /m)

Sen är det rätt skönt att dra ner lir via Steam. Doom.... 60 GB.... kom en update nyligen på 12 GB -.-

Visa signatur

Intel i5 12600K | 128 GB DDR4 3600 Mhz
ASUS TUF Z690-PLUS D4 | ASUS TUF VG32VQ 32" 1440p
XFX 6900 XT Merc 319 Black Limited
HP ProLiant DL380p Gen8 | HP MicroServer Gen 8 |
Mikrotik 10 GbE Networking

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

För några månader sedan fick jag min första son. Min sambo började därmed vantrivas i vår centrala, rymliga och billiga tvåa. Efter många om och men får vi hyreskontrakt i ett flerfamiljshus; drömlägenheten som snart kan komma att ombildas dessutom. Idag skrev vi kontrakt. Efteråt kom jag för mig att fråga om statsnätet, man har ju hört urbanlegends om K-märkta lägenheter och annat som får Internet via koppartråd. Den trevliga kvinnan som representerar hyresvärlden förklarar glatt att de som har egna hus i området tyvärr har motsatt sig en dragning av fiber då de tycker att 'adsl fungerar utmärkt nuförtiden'. Jag skrattar till nervöst och frågor om hon skojar... En isande känsla sprider sig längs ryggraden. Det ända jag kan tänka på är att om de boende är så jävla nöjda måste området ligga precis vid en telestation. Efter några samtal till Telia och banhof visar det sig dock att huset ligger 2 km från närmaste station vilket ger max 11/11 mbits.

Edit: Som någon påpekade kan jag nog bara drömma om 11/11. Mitt öde är nog snarare 11/1...

Nu undrar jag vad jag ska ta mig till. Någon som i dagsläget lever med en impotent internetuppkoppling? Hur fungerar det? Hur mår ni? Finns någon annan lösning, 4g?

Hjälp mig kära Sweclockers.

Usch , nu kommer jag att få mardrömmar i natt
1. Nu undrar jag vad jag ska ta mig till - Slå näven i bordet och va en man , dags att flytta!!! ( slå även när frugan är hemma ) detta kan dock resultera i att du får ha solglasögon 24/7 i några dagar.
Lider med dig , hade inte klarat mig utan fiber. ( det hade jag nog , men usch vilken jobbig känsla )
Lycka till / Mange

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Skrivet av Jocke86:

För 1/1 Gbit skulle jag flytta hem till min gamla mamma igen.

Nån gång för (i internet-sammanhang) länge sedan, tror det var på modem-tiden var det någon snubbe, kommer tyvärr inte ihåg vem, som fixade 10 eller om det var 100Mbit till sin morsa. Det blev frågor om hon var singel och lite sånt. Tror även någon föreslog giftermål.

Permalänk
Medlem
Skrivet av TaunyTiger:

Grannen en bit bort får snart ut 1000/1000 om han vill. :/

Visserligen "olagligt", men går det inte att fråga hen om de skulle vara intresserade av att dela med sig av bandbredden via t.ex. en nanobeam? 1gbit upp och ner räcker gott och väl till bägge, givet att inte det bor 5 tonåringar i vardera hushåll och det ska streamas via netflix till smart-tv.

Skrivet av Jocke86:

Herregud. Frågan är om vi skulle ha någon behållning av 4g. Undrat om det är tillräckligt stabilt och har hyffsad latens. Kanske inte så dumt att skaffa det istället.

Har själv kört Comviqs 4G modem på landet och lyckades spela CS:GO utan problem med typ förvånansvärt bra ping (typ kanske 30-40?).
Sen behövde jag ju inte fylla på tanken med data eftersom CS handlar om kb/s inte mb/s.

Själv har jag 100/50 från Comhem för bara 200 spänn i månaden (jag tjatade till mig 50mb upp för samma pris som 10 upp).
Har dock upplevt dsl-mardrömmen, där den enda leverantören (oftast typ Telia) tar ruskigt höga priser för din uppkoppling till stadsnätet, kopparavgift och annat trams som blir kanske 350 för en hastighet du inte kommer nyttja, eftersom du bor just ut i ingenstans.

Hur lång tid tar den här bilden för dig?

Permalänk
Medlem

Hej

Har levt med ADSL (12-13 en solig dag) i snart 9 år nu, man vänjer sig efter ett tag (nått år). Startar en nedladdning -> tar en öl. Barnen börjar köra Netflix / Youtube -> fikadags. Men visst är det jobbigt om man exempelvis försöker jobba hemma (VPN-tunnel och virtualiserade maskiner)... Det lider jag mest av. Nu gräver IPOnly överallt i trakten så nu väntar jag bara på att de ska komma fram till oss.

Permalänk
Medlem

Lider med dig, är själv på jakt efter fiber här ute där jag bor. Lyckligtvis finns det en förening här för fiber på landsbygden som jag tänkt ansluta mig till.
4G är väl en lösning på hastigheten, men då är det ju oftast andra begränsningar så som bandbredd.

Flyttade hit till landet för ca 2 år sedan då jag verkligen inte trivs i en lägenhet, det finns endast adsl i huset. Får dock ut bättre hastighet här än när jag tidigare hade adsl i ett hus inne i "stan".

Får i skrivande stund ut ~22,5/2,3Mbit @ 19ms vilket jag är riktigt nöjd med då jag tidigare, i "stan" kunde få ut 15-18Mbit med 40ms.

Visa signatur

Chassi: Fractal Meshify, Skärm: LG C2 oled, GPU: AMD 6950XT, CPU: Ryzen 5800X3D, M2: 1TB , SSD: 480GB, M2 1TB, PSU: Dark Power Pro 1500W, Mobo: ASUS TUF GAMING X570-PLUS, RAM: 32GB Ripjaws @ 3600MT, Mus: Logitech G502X Matta: Steelseries QcK Heavy, Tbord: Logitech MX Mech Mini, Hörlurar: BD DT1990 Pro, DT770 PRO, Superlux HD-668B, Sennheiser HD599 OS: Win11. AI: Tascam US-20x20, Monitorer: Yamaha HS7 x2.
Citera när ni svarar! :)

Permalänk
Medlem

En polare flyttade till hus ute på vishan... UTAN att tänka som vanligt..
Nu får han 6mbit hahaha.. Dom är 2 vuxna plus 4 ungar.....

Vissa föräldrar borde ha körkort i att använda förnuftet... Hus på landet.. Många ungar. Kass ekonomi och dåligt internet..... OMG!

Du kan sitta lugnt i båten om du kollar på dessa tokstollar lol

Sen tycker jag att fiber är alldeles för överdrivet.. ADSL funkar huuuuur bra som helst... Lite dyrare dock
Sitter själv på adsl 60/10 i Halmstad.

Ping ner till Malmö via speedtest är 8ms... 13 mil mellan.... Inga konstigheter

Visa signatur

Lightsaber - Black armour - and balls!

Permalänk
Medlem

Varit i samma sits. Vi flyttade från lägenhet i storstan med fiber 100/100 för 250kr i månaden, till ett hus utanför storstan med ADSL som enda alternativ. De enda som kunde leverera var Telia, så 439kr i månaden för "ADSL 30/2" vilket visade sig vara typ "14/1.5".
Som tur var så bestämde sig bostadsrättsföreningen att dra in fiber efter ~4 år, så vi fick 100/100 fiber indraget, för 160 kr i månaden.

Helt perfekt tänkte jag, äntligen slipper jag dyrt värdelöst ADSL. Problemet var bara att de tecknade avtal med "Sydantenn", den sämsta internetleverantör jag varit med om. De har så dåliga peeringavtal så jag är glad om jag får ut en tiondel av min hastighet mot andra leverantörer. Men ja, jag slipper ADSL och betalar bra mycket mindre än vad jag gjorde innan... alltid något.

Visa signatur

Intel i7 6700K @ 4,4 Ghz | MSI Z170 KRAIT GAMING 3X | be quiet! Dark Rock 4 | 16 GB Kingston HyperX Fury 2133 Mhz | Asus RTX 3060 OC | PNY XLR8 CS3030 500 GB | Samsung 860 QVO 1 TB

Permalänk

Kolla med styrelsen/föreningen om det inte kan vara aktuellt med fiber ändå.

Det kanske var längesen de diskuterade det sist, och att de då tyckte ADSL var ett okej val.

Prata även med Stadsnät/Internetleverantörer som bygger fastighetsnät och fråga efter kostnad osv. så du är förberedd och kan presentera en helhetslösning!

Bostadsrättsföreningar brukar ha 30 års avskrivningstid för en fiberinstallation, och behöver oftast inte höja hyran mer än 15-25 kr i månaden per lägenhet. Kombinera detta med att man oftast betalar betydligt mindre för ett bredbandsabonnemang via fiber, än adsl.

De boende kommer alltså få en lägre levnadskostnad, och ett betydligt bättre bredband!

Visa signatur

z690, 12600k, 32Gb ddr4, rtx 4080, 1000w, 1440p

Permalänk
Sötast

Kan ju säga som såhär, netflix, surf, onlinespelande och dylikt fungerar utmärkt på ADSL.

Med t.ex Telia som leverantör så är det inte en helt enorm skillnad i latens heller. Kanske +10ms eller så.

Nerladdningar kräver ju lite mer planering, en långfilm tar inte längre 4 minuter att ladda ner utan kanske 40 istället, så gäller att sätta igång den en stund innan man ska titta på den helt enkelt.

Uppladdning och dylikt på ADSL, not so much fun, no.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

För några månader sedan fick jag min första son. Min sambo började därmed vantrivas i vår centrala, rymliga och billiga tvåa. Efter många om och men får vi hyreskontrakt i ett flerfamiljshus; drömlägenheten som snart kan komma att ombildas dessutom. Idag skrev vi kontrakt. Efteråt kom jag för mig att fråga om statsnätet, man har ju hört urbanlegends om K-märkta lägenheter och annat som får Internet via koppartråd. Den trevliga kvinnan som representerar hyresvärlden förklarar glatt att de som har egna hus i området tyvärr har motsatt sig en dragning av fiber då de tycker att 'adsl fungerar utmärkt nuförtiden'. Jag skrattar till nervöst och frågor om hon skojar... En isande känsla sprider sig längs ryggraden. Det ända jag kan tänka på är att om de boende är så jävla nöjda måste området ligga precis vid en telestation. Efter några samtal till Telia och banhof visar det sig dock att huset ligger 2 km från närmaste station vilket ger max 11/11 mbits.

Edit: Som någon påpekade kan jag nog bara drömma om 11/11. Mitt öde är nog snarare 11/1...

Nu undrar jag vad jag ska ta mig till. Någon som i dagsläget lever med en impotent internetuppkoppling? Hur fungerar det? Hur mår ni? Finns någon annan lösning, 4g?

Hjälp mig kära Sweclockers.

Jag har inga lösningar att bidra med, men jag vill inflika ännu en bekräftelse på att du inte är ensam.
Jag och min fru har precis köpt ett hus, efter att ha bott i lägenhet med 100 mbps i sju år.
På visningen frågade jag säljaren vilka möjligheter till internetuppkoppling som fanns. Hon skrattade åt mig och sade "Det är inga problem, det är ju Sverige 2016"... Och ledde mig upp till ett telefonjack. I mäklarannonsen angavs även att huset hade kabel-tv. Detta såg jag inga skäl att ifrågasätta, då jag vid visningen också såg ett uttag på håll som såg fullt rimligt ut för detta - och då tänkte jag att man ju även kan få internet denna väg. Tragiskt nog kollade jag inte närmare på det. Väl efter tillträdet noterade jag dock att uttaget gick till en parabol. "Kabel-tv", jo. Vi har ju en kabel till TV:n. Så har jag lärt mig den hårda vägen att uppfylla undersökningsplikten.

Nåja, räddningen är ju då att man brukar kunna dra fiber till huset, åtminstone med tiden. Efter att ha kollat upp detta på kommunens hemsida såg vi att det har pågått fiberdragning på orten sedan 2014, och de hade till och med en fin karta som visade vilka hus som hade färdiga eller planerade dragningar redan. Nästan vartenda hus på hela orten utom just vårt fanns med på denna.

Lyckligtvis håller de precis på att gräva klart nu i sommar, så inom kort kommer den närmaste fiberföreningen att köra ett sista uppsamlingsheat som vi med litet tur skall kunna komma med på. Jag hoppas därmed kunna leva ett drägligt liv igen om ett halvår. I nuläget sitter vi på en 30 mbps adsl-uppkoppling som får ett nervöst sammanbrott om man ens försöker låta onedrive synca ett dokument. Och det passar ju bra ihop med att jag nu också kommer att arbeta hemifrån i tre månader, i ett jobb som bland annat innehåller utveckling av ett BI-system där jag frekvent behöver ladda upp och ned datamodeller på några gigabyte styck.

Permalänk
Medlem

Du kommer kunna spela och streama 1080p film, det gör jag.
Men om du gör det samtidigt.. Då är det kört

Visa signatur

Hello. x99

Permalänk
Medlem

Har 10/10 som ingår i hyran. Kan få 50/50 för 4,90€ i 12 månader (sedan 9,90€) eller 100/100 för 0€ i 3 månader (vad det kostar sedan står inte, men borde vara 19,90€). Står tillsvidare så antagligen ingen bindningstid.
Men jag är nöjd med det jag har. Ladda ner från Steam känns lite slött, men jag är snålare än tålamodet

Hos mamma får jag 50/20 med Wifi och 100/20 med sladd, men abonnemanget är 250/20. När hon hade 100/20 så fick jag ut 100/20 med Wifi. Ingen aning vad som hänt.

Visa signatur

De köper en bil. Säljaren säljer bilen till dem. Var är du? Vart ska du? Varifrån kom du?

Permalänk

Undrar hur alla DSL-förespråkare skall göra när Skanova släcker ner kopparnätet...?

http://www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandring...

Permalänk
Inaktiv

[quote postid="16310324" userid="120609" name="Harddrive"]
Visserligen "olagligt", men går det inte att fråga hen om de skulle vara intresserade av att dela med sig av bandbredden via t.ex. en nanobeam?

Off topic: vilken "hen"? Det framgår tydligt att det är en HAN det handlar om.

Permalänk
Medlem

Men är det helt omöjligt att ringa en random ISP eller whatever och få det draget ändå? Kanske är det värt 100-200k?

Jag förstår inte varför det kostar så mycket att gräva ner, visst det är dyra maskiner, men det går väldigt snabbt. Det är inte många timmar de kan räkna med att gräva några meter.

Med det sagt hart jag inte haft mer än 18 Mb/s i hela mitt liv, så jag vet inget bättre. Men grävde ner fiber under sommaren och ska nu få det insprutat under hösten. Det ska bli riktigt trevligt.
Jag bor i en by med ca 300 hushåll, 220 av dessa kunde beställa fiber. Intresset har varit ganska svalt de senaste åren, förra året var ca 40 hushåll anmälda. Men nu i våras vankades det flera möten med kommunen och de satte upp skyltar och grejjer. Nu har 130 hushåll beställt vilket är betydligt mer än vad jag trodde det skulle vara.

Skrivet av Nebudchanezzer:

Undrar hur alla DSL-förespråkare skall göra när Skanova släcker ner kopparnätet...?

http://www.pts.se/sv/Privat/Telefoni/Fast-telefoni/Forandring...

De får skaffa 4g....

Lite rolig fakta: http://www.internetstatistik.se/artiklar/anvander-svenskar-in...

Permalänk
Medlem

Får ut halva av din hastighet. Alltså 5.5Mbit.
Ja vad ska man säga..
Man får buffra e-mailen och det mesta andra man håller på med.
Spelkväll är fullständigt kört, det går att köra två stycken datorer på nätet, med fler blir det tvärstopp.
Som någon annan i tråden sa så är det så att när någon annan i hushållet ska ladda upp någon bild eller liknande får du räkna med avbrott i ditt spelande och ta en kopp kaffe.
Vill du göra en bra investering för framtiden så gör Jura bra kaffemaskiner, ett 4G modem kan också vara bra om du vill köra internet-multitasking på din dator.

Välkommen till baktiden.

Visa signatur

MB: AsRock Taichi X570 | CPU: AMD 3900X | RAM: 2x Samsung M391A2K43BB1-CRC 16GB ECC | GPU: ASUS Strix VEGA 64 | NIC: Intel i350-T4 | SSD: 1x Samsung 970 EVO 500GB | SSD: 2x 480GB Toshiba THNSNJ480PCS3 | HDD: 4x WD WD100EZAZ 10TB | PSU: EVGA Supernova G3 1000W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Harddrive:

Visserligen "olagligt", men går det inte att fråga hen om de skulle vara intresserade av att dela med sig av bandbredden via t.ex. en nanobeam? 1gbit upp och ner räcker gott och väl till bägge, givet att inte det bor 5 tonåringar i vardera hushåll och det ska streamas via netflix till smart-tv.

Olagligt? Möjligtvis Nanobeam då (har ingen koll på den), men att dela med sig är knappast olagligt. Däremot kan det ju bryta mot avtalsvillkoren som grannen har, men jag hade lätt frågat grannen. Skulle vara värt det för mig att pröjsa merparten så att grannen också känner att han tjänar på det.

F.ö. behöver det inte vara kasst på vischan. Har nyligen själv flyttat ut i en liten bonnhåla, men här har vi fiber in till varje hus till ett överkomligt pris.

Visa signatur

"I have a hammer! I can put things together! I can knock things apart! I can alter my environment at will and make an incredible din all the while! Ah, it’s great to be male!"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

Du har rätt banhof killen lurade mig. Dom erbjuder endast 24/ 1Mbit. Har ni några tips på bra operatörer?

Net1 istället kanske? Med en förstärkare i fönstret... Jag griper efter halmstrån i min desperation.

Min far har Net1 och fick 8mbit ner.
När jag anslöt en bättre antenn än dom medföljande så hoppade han upp till 33,7mbit ner.

Antennen som jag fixade åt far är samma som boxer säljer.
Den vita avsmalnade saken.

Edit: https://www.boxer.se/tv/hardvara/boxer-antenn/

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Avstängd

Flyttade från 100/100 till 2/?

Det går att lira mmo med lite längre laddtider. Netflix funkar men hackar om ngt annat används samtidigt (el. HD).

Net1 är bra för nedladdning men inte så stabilt att tappa uppkopplingen några sekunder i PvP...

Hoppas på fiber!

Visa signatur

There is more stupidity than hydrogen in the universe, and it has a longer shelf life. /Frank Zappa

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lifooz:

Min far har Net1 och fick 8mbit ner.
När jag anslöt en bättre antenn än dom medföljande så hoppade han upp till 33,7mbit ner.

Antennen som jag fixade åt far är samma som boxer säljer.
Den vita avsmalnade saken.

Edit: https://www.boxer.se/tv/hardvara/boxer-antenn/

/Lifooz

"Det finns ingen täckning i ditt område" Säger Net1. 4.4km från Västerås absoluta mittpunkt

Men det där borde ju funka på ett vanligt 4g abonnemang... Frågan är hur mycket data jag använder per månad.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

För några månader sedan fick jag min första son. Min sambo började därmed vantrivas i vår centrala, rymliga och billiga tvåa. Efter många om och men får vi hyreskontrakt i ett flerfamiljshus; drömlägenheten som snart kan komma att ombildas dessutom. Idag skrev vi kontrakt. Efteråt kom jag för mig att fråga om statsnätet, man har ju hört urbanlegends om K-märkta lägenheter och annat som får Internet via koppartråd. Den trevliga kvinnan som representerar hyresvärlden förklarar glatt att de som har egna hus i området tyvärr har motsatt sig en dragning av fiber då de tycker att 'adsl fungerar utmärkt nuförtiden'. Jag skrattar till nervöst och frågor om hon skojar... En isande känsla sprider sig längs ryggraden. Det ända jag kan tänka på är att om de boende är så jävla nöjda måste området ligga precis vid en telestation. Efter några samtal till Telia och banhof visar det sig dock att huset ligger 2 km från närmaste station vilket ger max 11/11 mbits.

Edit: Som någon påpekade kan jag nog bara drömma om 11/11. Mitt öde är nog snarare 11/1...

Nu undrar jag vad jag ska ta mig till. Någon som i dagsläget lever med en impotent internetuppkoppling? Hur fungerar det? Hur mår ni? Finns någon annan lösning, 4g?

Hjälp mig kära Sweclockers.

Det finns många framgångsrika separerade par nuförtiden med goda relationer till sitt/sina barn.

Mitt andra tips är att dra upp Google Maps och leta efter ett flerbostadshus inom en 1000 meters radie med någorlunda fri sikt som är intresserad av gratis internet: http://www.eurodk.com/en/products/antennas/sxtg-5hpacd-hg

Jag pumpar 1-2ms påslag och samma fart (250 mbit/s) där internet pipas in och efter länken.

Visa signatur

sCaz har lirat online sedan direktmodemanslutning var hett.
OSW Sim Racing Rig | HTC Vive | 27" Acer 165 Hz IPS G-sync
Gigabyte Z170X-Gaming 7 | 6700K | 16GB DDR4 | 3x Samsung SSD's
ASUS 1080 Ti ROG STRIX OC | EVGA G2 850W | NH-D15 Triple | Steelseries H

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

För några månader sedan fick jag min första son. Min sambo började därmed vantrivas i vår centrala, rymliga och billiga tvåa. Efter många om och men får vi hyreskontrakt i ett flerfamiljshus; drömlägenheten som snart kan komma att ombildas dessutom. Idag skrev vi kontrakt. Efteråt kom jag för mig att fråga om statsnätet, man har ju hört urbanlegends om K-märkta lägenheter och annat som får Internet via koppartråd. Den trevliga kvinnan som representerar hyresvärlden förklarar glatt att de som har egna hus i området tyvärr har motsatt sig en dragning av fiber då de tycker att 'adsl fungerar utmärkt nuförtiden'. Jag skrattar till nervöst och frågor om hon skojar... En isande känsla sprider sig längs ryggraden. Det ända jag kan tänka på är att om de boende är så jävla nöjda måste området ligga precis vid en telestation. Efter några samtal till Telia och banhof visar det sig dock att huset ligger 2 km från närmaste station vilket ger max 11/11 mbits.

Edit: Som någon påpekade kan jag nog bara drömma om 11/11. Mitt öde är nog snarare 11/1...

Nu undrar jag vad jag ska ta mig till. Någon som i dagsläget lever med en impotent internetuppkoppling? Hur fungerar det? Hur mår ni? Finns någon annan lösning, 4g?

Hjälp mig kära Sweclockers.

Synd du gjorde bort dig det första jag ser på nu när man ska byta boende är fiber. 4G funkar om du är ute efter högre hastighet, halva månaden Förutsatt ni är bandbreddsförbrukare (iom du är medlem här så haha). Förutsätter ju också att ni har bra mottagning. Kan ju fungera som ett komplement till erat ADSL. Du får hoppas att pensionärerna som bor i området flyttar/dör ut så att det kommer in lite nytt folk som är för fiber.

Citat:

Frågan är hur mycket data jag använder per månad.

Det kan bara du själv svara på Troligen så känner du någon som har 4G på sin mobbe. Be honom/henne komma över å bjud på kaffe/öl eller nått. Och testa mottagning + hastighet.

Om du inte tankar nått från lagliga/olagliga sidor, laddar ner spel från steam och du inte använder Netflix med HD (eller annan playkanal) så kommer nog ca 10 GB räcka. Gör du något av ovan eller både och så räkna med 50/100GB /månad. Det låg jag på nät jag kollade par ggr. Då var vi 2 st storförbrukare av internet. Se det såhär ett spel på steam ligger på runt 3-6GB. Det förbrukar din datamängd rätt snabbt...

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem
Skrivet av fragwolf:

Synd du gjorde bort dig det första jag ser på nu när man ska byta boende är fiber. 4G funkar om du är ute efter högre hastighet, halva månaden Förutsatt ni är bandbreddsförbrukare (iom du är medlem här så haha). Förutsätter ju också att ni har bra mottagning. Kan ju fungera som ett komplement till erat ADSL.

Jag funderar nu på att skaffa ett 4g abonnemang. 4g router samt sätta upp en enorm antenn eller parabol på taket. Kämner en kille som jobbar med signalspaning inom militären. Han kanske kan hjälpa mig. Läste dessutom att man kan bygga sin egen parabol med folie och ett durkslag...

Synd bara att Adsl är så förbannat dyrt. Blir ansträngt att ha både adsl och 4g.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jocke86:

Jag funderar nu på att skaffa ett 4g abonnemang. 4g router samt sätta upp en enorm antenn eller parabol på taket. Kämner en kille som jobbar med signalspaning inom militären. Han kanske kan hjälpa mig. Läste dessutom att man kan bygga sin egen parabol med folie och ett durkslag...

Synd bara att Adsl är så förbannat dyrt. Blir ansträngt att ha både adsl och 4g.

Jag kan relatera till din situation. Jag flyttade till borås för att komma nära mitt jobb som jag har pendlat till över 10 år, ifrån Göteborg centrum. Jag är inte någon utemänniska i bemärkelsen att jag super ofta eller måste vara i centrum. Men jag kände ändå att mina mål med är flytta skulle vara att höja livskvaliteten rejält.

I Göteborg bodde jag i en liten lägenhet på 54kvm. Betalade 5000kr i månaden för den lägenheten. Jag hade ingen uteplats eller balkong. Grilla och sånt existerade inte i princip. Jag ville hitta ett Boende med alla dessa möjligheter och de slutade med att jag valde köpa hus. Jag hade relativt mycket cash så kontantinsatsen skulle inte vara något problem.

Så jag började leta hus så centralt jag kunde hitta. Jag var faktiskt och tittade på nybyggnation också, men alla de låg för långt ifrån centrum. Efter ett par månader och massor med visningar av villor runt 2-2,5M-klassen som alltid stack iväg 300-1000tkr så hittade jag ett hus centralt som dock var det dyraste i utgångspris. Jag trodde aldrig jag skulle kunna köpa de. Men sagt och gjort så blev det jag som flyttade dit.

Jag kollade alltid upp internet och de va dåligt med de på nästan alla hus. Borås stad hade precis börjat gräva på allvar. Men min tanke var att mitt område låg i centrum ändå borde få relativt snart då. Jag har idag 11,5/1 och i början sög det. Men som många andra har sagt så vänjer man sig.

I princip alla områden i centrum förutom mitt har någon form av planering för fiber. Känns jävligt segt. Men jag håller tummarna. De har dessutom kommit in flera aktörer än Borås stad. Vi har numera både splitvision (Borås stad) och fibertjänst som gräver.

Jag följer bägge aktörerna på Facebook och håller mig uppdaterad. De löper på i en hög takt med grävandet så förhoppningsvis kommer de även hit till slut.

Men en sak som är rätt skön är efter jag flyttade ut ifrån min trånga lägenhet så umgås jag mycket mera med vänner här hemma hos mig. Jag har även gjort lite investeringar i min stora altan med spabad och nytt trall och sådana vardagslyx prylar.

Allt detta kompenserar mycket. Jag kan dessutom promenera till jobbet nu mera vilket är super Nice! Så livet utan super snabbt internet går att överleva. 😁👍

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum

Permalänk
Inaktiv

Sitter med 24/1 här i Frankrike.. Mycket tungt... Värsta är att grannen på andra sidan vägen har fiber, men våran hyresvärd sa nej till kabeln, eftersom.. dom just målat dom andra kablarna som går efter väggen.

Fugan jobbar hemifrån, och varje gång hon laddar upp en bild så går det knappt att surfa.

Permalänk

@Jocke86: Jag har 2 mb/s, snabbaste som går också.

Visa signatur

Burken: Intel Core i7 4790K, EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC ACX 2.0+, Gigabyte Z97 HD3 (Rev 2.0), EVGA SuperNOVA 750G2, Samsung 830 Pro Series 128GB, Samsung 850 EVO 500GB, 2TB WD Black, Fractal Design Define R5 Titanium, Noctua NH-U9S.
Mina redskap: BenQ 24-tums XL2411T, Dell U2412M, Razer Mamba Tournament Edition, Razer BlackWidow Chroma,
Luren: iPhone 5S 32GB