Ny laptop för Programmering, Budget 7000:-

Permalänk
Medlem

Ny laptop för Programmering, Budget 7000:-

Tjenare! Nu är det snart dags för högskolestarten och det är dags att köpa min första laptop. Efter att ha läst på en hel del så har jag fått fram ett par bra kandidater (tror jag i vart fall )

Tänker använda datorn för skolarbeten och en del programmering på högskolan, så jag är främst ute efter något som klarar av det utan problem utan att kosta eller väga för mycket. Jag vill även ha ett SSD med 256GB och om det är möjligt utan att prislappen går upp för mycket så hade de t varit trevligt att kunna spela spel så som Dota 2 och CS GO på den.

Har egentligen 2 alternativ som jag funderar mellan, en dator från HP och en från ASUS. Jag har förstått att prestandan höjs mycket om datorn har ett dedikerat grafikkort. Jag undrar dock om det försämrar batteritiden mycket eller om det för med sig något annat negativt? Datorerna har i princip samma specs men HP:n har ett Geforce 940MX medan ASUS:en har ett integrerat Intel HD Graphics 620 på processorn.

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=4158582 (Asus)

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3988211 (HP)

Jag lutar för tillfället åt HP:n men tänkte höra vad ni har för åsikter innan jag bestämmer mig. Om ni har några andra förslag i samma prisklass så hade det också varit grymt!

Tacksam för svar!
Mvh Aron

Permalänk
Medlem

Du behöver dedikerad grafik om du ska spela. HD graphics klarar bara lätta spel.

Visa signatur

Klicka på citera när du ska svara någon!