Permalänk
Medlem

Köp av laptop!

Hej!

Jag är ute efter en laptop men vet inte vad jag ska kolla efter, jag har inte satt någon direkt budget utan så mycket som möjligt för pengarna helt enkelt. Datorn ska användas till surf/streaming. Spel prioriteras ej.

https://www.dustinhome.se/product/5011028956/250-g6?ssel=fals...

https://www.komplett.se/product/917256/gaming/gaming-pc/barba...

Vilken av dessa hade ni valt? Vill som sagt bara ha en snabb laptop som inte ger upp efter 1 år. tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Hej,

Jag skulle inte köpa en bärbar med DVD-station. Det är så sällan man använder den, så den kan vara en utomstående som man ansluter till en USB-port.

Permalänk
Rekordmedlem

Det kan vara trevligt med intern plats för en optisk enhet för om man inte behöver använda den så brukar det gå att montera en hdd eller ssd där i stället så det är ingen nackdel att den fysiska platsen finns.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Håller med om att man inte kommer använda dvd-stationen men samtidigt verkar det vara ungefär samma komponenter i den datorn som i många andra uppåt 8k av det jag förstår, tycker ni det är värt att gå upp på "gaming-laptopsen" även fast man inte ska spela?

Permalänk
Medlem

De största avvägningarna man måste göra när man köper en laptop är bärbarhet vs. prestanda vs. pris.

De två olika alternativ du kollat på representerar delvis olika kategorier. HP-datorn har en sk ulv-processor med en 2-kärnig processor med lägre prestanda. MSI-datorn avsedd för spel och har en betydligt snabbare 4-kärnig processor men är tyngre. Batteritid kan också skilja sig åt.

Jag har en laptop liknande HP-datorn av en tidigare generation, det sämsta med den är att skärmen är av dålig kvalitet. Om du tänkt använda datorn med den inbyggda skärmen är det alltså viktigt att kolla upp vad det är man får. En laptop avsedd för gaming har enligt mitt tyckte ofta så ful design att det skulle jag inte köpa om jag inte specifikt skulle ha den till spel.

Jag skulle rekommendera att du funderar igenom vad du vill ha för slags dator och sedan går igenom marknaden utifrån det. Av dessa två hade jag inte valt någon alls då båda för stora och tunga för min smak.

Visa signatur

Daniel