Permalänk
Medlem

Jag har en Intel Nuc till TVn men har med tiden börjat använda Chromecast mer och mer. Funkar helt ok men buggar ibland och så är den seeeeg.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

thank you, come again

Permalänk
Medlem
Skrivet av huxflux:

Jag har en Intel Nuc till TVn men har med tiden börjat använda Chromecast mer och mer. Funkar helt ok men buggar ibland och så är den seeeeg.

Skickades från m.sweclockers.com

Och ändrar inte hz per automatik,(CC), och fixar inte 23.976... sånt kan jag störa mig ögonen av mig

Permalänk
Medlem

Jag har en LG smart-TV från 2013, men sedan jag köpte en Apple-TV till den så använder jag inte de inbyggda smartfunktionerna alls. T.ex. har min smarta tv Netflix, men inte HBO, och inte har de under åren lagt till det med uppdateringar. På Apple-TV'n var det bara att ladda ned och köra (även om jag tycker just den appen är väldigt buggig), och nu när jag lärt mig vad Dplay är, så blir det nog att ladda ned även den

Nästa tv jag köper behöver bara ha bra bild och en faslig massa Hdmi-kontakter så jag kan koppla in alla manicker jag har i skåpet..

Visa signatur

*Har en dator. Den är okej, men inte värd att skryta över... ;)

Permalänk
Medlem

Tja, jag labbade med polarens Popcorn och en Boxee Box ett tag, samt det inbyggda systemet in min LG jag köpte för snart tre år sen, men de övergav det OSet och körde på nåt annat.
Då det inbyggda i TVn var hyfsat laggigt, lite buggigt och det inte fanns mer än 4GB lagring så sket jag i det och byggde en HTPC istället.

Nu har jag valfritt OS (kört både Windows 7 och Linux Mint på den), med alla programvaror och codecs jag vill, funkar även till websurfing, lättare gaming, emulatorer och allsköns annat, inklusive NetFlix etc. Rapp som fan är den också, med 8GB RAM, SSD, 4-kärnig desktopprocessor och så mycket lagring som jag har råd och orkar stoppa i den. USB 2/3, eSATA, HDMI och man kan konfigurera den till hjärtans lust för att passa en specifik TV eller monitor.

Så jämfört med en PC så är en Smart-TV väldigt osmart, men klart billigare förstås.

Visa signatur

|[●▪▪●]| #Lekburk#: Ryzen 3700X >-< GB-X570-AE >-< 32GB DDR4 >-< MSI RTX 3070 >-< 970 EVO 1TB SSD>--
--< Arctic Freezer 34 >-< FD Define R4 >-< Seasonic F.+ 650W >-< Acer XF270HUA >-< AOC Q2778VQE >--
#Servering#: Ryzen 1700@3,6GHz >-< Prime X470 Pro >-< 16GB DDR4 >-< GTX 1030 >-< 970 EVO 500GB SSD >--
--< Stockkylare >-< Antec P182 >-< Silver Power 600W >-< Samsung 245T |[●▪▪●]|

Permalänk
Medlem

Har en Sony 55" Android "smart-tv" från förra året. Innehåller de appar vi behöver (SvtPlay/TV4Play/YouTube/Spotify och liknande), man kan också "casta" webbsidor och spela upp filer från hårddisk via dator i nätverket. Kan egentligen inte klaga på någonting. Att en eventuell uppdatering tar några minuter tycker jag är väl grinigt att klaga på. För den som vill titta på "allting" kanske en Chrome-Cast är värt besväret men hos oss var det enkelheten som styrde. Vi kan sköta allting via fjärren (har tom ljudet från hörlursutgången till aktiva högtalare), förutom när det ska spelas från datorn. Då använder vi webbläsaren Chrome och castar därifrån. Fungerar perfekt.

/ B

Permalänk

Har haft chromecast som senare har blivit ersatt till nvidia shield som är helt gudomligt smidig o bra <3

Visa signatur

C2D E6400 @ 3.2GHz .:|:. ASUS P5B .:|:. Corsair Dominator 8500 4x1024MB .:|:. ATI x1650pro - R.I.P 2016
i5 6500 @ 3.2GHz .:|:. Asus Z170-A .:|:. Corsair Vengeance 3200MHz 2x8GB .:|:. Nvidia 1060 6GB

Övrigt: Synology DS413J, Nvidia Shield PRO, Raspberry PI, NES, SNES mini, N64, GC, Wii U, Switch

Permalänk
Inaktiv

@Laxpudding:

Jag är inte personligen intresserad av rösstyrning men det är irriterande när man måste trycka höger 3 gånger för att tvinga sökfunktionen välja tangentbordet istället för mikrofonen(som inte finns).

Förstår inte riktigt varför elektroniktillverkare har så brett utbud. Det gäller TV apparater, datorer, dammsugare, kaffekokare, smartphones. Det finns modeller i överflöd från samma tillverkare som i princip har samma funktioner och ofta i ungefär samma prisklass. Det är kaotiskt och ofta är det mesta halvdant.
Varför inte göra som Apple och numera också Microsoft och ha en mindre mer väldefinierad produktportfölj.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av anon284015:

Förstår inte riktigt varför elektroniktillverkare har så brett utbud. Det gäller TV apparater, datorer, dammsugare, kaffekokare, smartphones. Det finns modeller i överflöd från samma tillverkare som i princip har samma funktioner och ofta i ungefär samma prisklass. Det är kaotiskt och ofta är det mesta halvdant.
Varför inte göra som Apple och numera också Microsoft och ha en mindre mer väldefinierad produktportfölj.

Apple är iofs på väg att devalvera det de har byggt upp i mitt tycke. Det börjar bli klurigare att skilja alla modellerna åt på ett sätt som utmärkte Apple innan Steve Jobs tog tillbaka makten.

Jag har frågat detta många gånger och haft chanser att ställa frågan till högt uppsatta chefer. Svaret är entydigt att de vill ha så många produkter som möjligt för att fylla så många nischer som möjligt. Det ska finnas något för alla. Vet inte om detta är något som lärs ut på världens alla högskolor och universitet runt försäljningstrategier. Men jag börjar misstänka det. För alla följer samma mall.

Då alla kör på samma strategi blir också hela utbudet alldeles förvirrande. När inte ens produktcheferna kan sina produkter utan att titta i halvt hemligstämplade Excel-ark, hur blir det inte då för köparna? Det går ju inte ens att se skillnader mellan produkterna på tillverkarnas hemsidor trots alla "jämför"-funktioner.

Permalänk

Har också Samsung Tizen och det fungerar någorlunda, Youtube tycker jag är bättre än på datorerna, men tex Spotify är svårt att styra och tar för lång tid att söka.
Kör även Cmores och Viaplays appar, det duger när man vill kolla serier men till sport är det värdelöst i jämförelse med vanlig TV.
Tror det beror mycket på vilken modell man har också. Att ha en dator med mus och tangenbord vore ju det bästa, men även det har ju sina begränsningar i ett vardagsrum.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.

Permalänk
Medlem

Jag har en LG 65" B6 i vardagsrummet och använder ofta Youtube + Netflix + Viaplay-apparna på den. Har en HDCP 2.2-kompatibel förstärkare kopplad till den som de flesta andra bildkällor går via. PS4:an får bidra med HBO Nordic och visst spelande. En XBox One S sköter om 4k Blurays, en Nexus player bidrar med Kodi, Plex, SVT Play och castning. Till sist har jag en vardagsrumsdator med hyfsad prestanda som man kan spela vanliga windows-spel på.

Det fungerar rätt ok och LG har varit hyfsat aktiva med uppdateringar till TV'n och dess appar så här långt. Smart-funktioner i TVn var inget som styrde valet av TV för min del utan jag gick på platt panel + bildkvalitet + storlek + pris.

Har försökt köra lite HDR via Windows, men det fungerade i mitt tycke rätt kasst när jag testade. Om det blivit bättre nu med Fall Creators Update så är det kanske dags att prova igen, men för några månader sedan var det dåligt. Med dåligt menar jag att man manuellt behövde slå av/på HDR i bildinställningarna innan man startade upp applikationer och spel då dessa inte kunde styra detta själva. Att köra icke HDR-applikationer med HDR påslaget gjorde att färger blev helt fel. Dessutom fick man ha bra koll på bildinställningar för grafikkort också så att man aktiverade rätt bildformat och inte blev fast i 30 fps eller dåliga färger pga begränsningar i HDMI-överföringen vid 4k.
Just HDR i Windows kanske Thomas och Emil kan reda ut i någon artikel?

Visa signatur

Workstation 5950X|7900XTX|O11 Dynamic Vardagsrum 3900X|6900XT|Torrent Nano
VR Reverb G2|PSVR2|Pico 4|Quest 3|Oculus Quest|Samsung Odyssey+

Permalänk
Medlem

Kör HTPC, Apple TV i vardagsrummet. Smart-TV (LG) med Netflix, Viaplay, Plex i allrummet, kompletterat av en Chromecast.
Nu kommer vardagsrumstv'n att bli bytt mot en ny LG 4K HDR, så då kommer jag nyttja dess smart-TV för att komma åt 4K-sändningarna på Netflix.

Så man kan säga att jag har lite av varje. Inget antingen eller utan både och.

Permalänk
Inaktiv

Det är lite ironiskt egentligen. Svärmor ville ha rekommendation kring en TV för 4 år sen och jag gav rådet att bara köpa en bra TV, strunta i SMART-TVs och kör en Chromecast/AppleTV istället. Det fanns folk i närheten som tyckte att det var ett dumt beslut. Vi har en TV på jobbet med AndroidTV av märket Philips. Den hänger sig jämt och ingen använder smartfunktionen.

Permalänk

@Mr_Lazy: fyra (Apple TV och tre TV-spel)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

Skönt att se att några är helnöjda med de inbyggda apparna och smart-systemet! Anar en viss tendens till att det handlar om ganska nya apparater när man är väldigt nöjd, eller hur? Det skulle vara intressant att se hur man tycker det fungerar tre år senare.

Min pannasonic jag köpte 2013.
både netflix & SF är borttagna pga sluta stödja.
Så nu används inte smart funktionerna alls i tvn.

Så skulle jag välja en ny tv i dagsläget, så ligger "smart-funktionen" sist på listan, då jag nyttjar PS4 och andra media lösningar.

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Har en dum-tv men har dels en Chromecast Ultra och dels en Xbox One S inkopplad till den. Chromecasten används nog mest eftersom det är så snabbt och enkelt att casta t.ex. Youtube till den. Xbox:en fungerar dock lite bättre för Plex eftersom man kan bläddra bland filmerna tillsammans på tv:n. Upplever den också som snabbare med mindre omkodning.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem
Skrivet av Toivo83:

Min pannasonic jag köpte 2013.
både netflix & SF är borttagna pga sluta stödja.
Så nu används inte smart funktionerna alls i tvn.

Så skulle jag välja en ny tv i dagsläget, så ligger "smart-funktionen" sist på listan, då jag nyttjar PS4 och andra media lösningar.

Det här är ju lite lustigt, jag har en Plasma från Panasonic, TX-P50ST60Y mer exakt. Vet att det fanns olika serier osv, men min har fortfarande kvar i alla afall Netflix, SF kommer jag inte ihåg om den ens fanns.
Annars har också Eurosport Player försvunnit, men det verkar ju oerhört konstigt om samma appar försvinner enbart pga olika serier?

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Bildexpert 📺

@RVX: VT60/ST60 kom 2013, 2012 kom ST/VT50-modellerna och 2011 kom ST/GT30/VT30-modellerna. Så man kan ha köpt en äldre modell tidigt 2013 då den fortfarande var aktuell, eller senare under året när det är en gammal modell som reas ut. Så beroende på om det är en 2011, 2012 eller 2013 är det olika kapacitet på smart-lösningarna. Men det kan också vara så att enklare modeller samma år också fick enklare system.

Fast mitt minne runt detta börjar dock tack och lov blekna. Samtidigt så belyser det min poäng. Netflix från en extern källa fungerar ju oavsett.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

@Bruce Wayne: VT60/ST60 kom 2013, 2012 kom ST/VT50-modellerna och 2011 kom ST/GT30/VT30-modellerna. Så man kan ha köpt en äldre modell tidigt 2013 då den fortfarande var aktuell, eller senare under året när det är en gammal modell som reas ut. Så beroende på om det är en 2011, 2012 eller 2013 är det olika kapacitet på smart-lösningarna. Men det kan också vara så att enklare modeller samma år också fick enklare system.

Fast mitt minne runt detta börjar dock tack och lov blekna. Samtidigt så belyser det min poäng. Netflix från en extern källa fungerar ju oavsett.

Ah ok, där ser man.
Tack för upplysningen som vanligt

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av RVX:

Det här är ju lite lustigt, jag har en Plasma från Panasonic, TX-P50ST60Y mer exakt. Vet att det fanns olika serier osv, men min har fortfarande kvar i alla afall Netflix, SF kommer jag inte ihåg om den ens fanns.
Annars har också Eurosport Player försvunnit, men det verkar ju oerhört konstigt om samma appar försvinner enbart pga olika serier?

SF anytime fanns tidigare då jag å min exfru hyrde film lite då å då.
Netflix finns kvar, men ibland går det inte starta appen, den bara snurrar i hörnet.

Tog förgivet att netflix va borta med, men de va bara SF iaf.
men netflix appen är galet långsam när man väl lyckats starta den

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Laxpudding:

@Bruce Wayne: VT60/ST60 kom 2013, 2012 kom ST/VT50-modellerna och 2011 kom ST/GT30/VT30-modellerna. Så man kan ha köpt en äldre modell tidigt 2013 då den fortfarande var aktuell, eller senare under året när det är en gammal modell som reas ut. Så beroende på om det är en 2011, 2012 eller 2013 är det olika kapacitet på smart-lösningarna. Men det kan också vara så att enklare modeller samma år också fick enklare system.

Fast mitt minne runt detta börjar dock tack och lov blekna. Samtidigt så belyser det min poäng. Netflix från en extern källa fungerar ju oavsett.

Jag har ju en VT30 från 2011, och den Smart-TVn är ju död idag. Inget av värde som funkar där. Så där fick vi ju komplettera med en Apple-TV. Som ju nu också blir omodern iom 4K. Så även externa källor åldras ju och blir omoderna. Lite långsammare dock.

Permalänk

Jag har en Sony KD-55XD9305 55 tums 4K tv 2016, ser mest på Netflix och Youtube.
Sony kommer uppgradera ett flertal av 2015 och 2016 års tv-modeller till Android 7.

Visa signatur

Intel Core i9 7900X | Asus Prime X299 Deluxe | Corsair 128GB DDR4 3200Mhz | Gigabyte RTX 4090 | Acer X32FP 4K 160Hz | NVMe/SSD 15TB | Corsair AX1200i | Corsair Graphite 760T White | OS Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem

Jag har en Smart-TV men den används bara som skärm till min Nvidia Shield

Visa signatur

Desktop
AMD Ryzen 7 5800x @ 4.8 GHz --- ASUS B450-F Gaming --- Kingston Hyperx Fury Black 32 GB DDR4 3000MHz --- ASUS RTX 3080 Rog Strix --- AOC Agon AG352UCG6 35" + ASUS PA238Q 24" --- Thermaltake Core X5 TG --- EVGA SuperNova G2 750W --- Noctua NH-D15

Server
Intel i5 4670K med Be-Quiet Pure Rock --- MSI B85M-E45 --- Crucial BallistiX Sport 16 GB --- Bitfenix Phenom Micro-ATX --- Cooler Master G500 500W

Permalänk
Medlem
Skrivet av yrfhar:

Har en Samsung 2016 års modell. Fick sälja min APTV då alla funktioner fanns i min då nya smart TV plus 4K HDR Netflix och 4K HDR YouTube.

Fungerar bra fortfarande men som Thomas säger så vet man inte om 3 år. Har ingen box eller antenn kopplad till min TV, däremot en PC. Använder nog TV appar och PC 50/50. Varken You Tube eller Netflix lirar ju ihop med HDR på PC. Ja, just det, Netflix W10 Store app fungerar ju inte alls för mig då något är sönder i Stores programvara

Väntar spänt på att en Webbläsare kan visa HDR material på Netflix och YouTube. Någon som vet varför det ännu inte går?

För att få 4k HDR Netflix att fungera på PC måste man ha win10 och en cpu från 7000 serien om jag inte mins fel

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i7 7700K, 64 GB RAM, 1TB SAMSUNG 960 PRO, EVGA GeForce GTX 1080 CLASSIFIED

Xbox Series X | PS5 | Nvidia Shield Pro 2019 | Panasonic DP UB820 |
Panasonic Viera 65GZ960E |Panasonic Viera TX-P50VT60Y | Sony VPL-HW55ES |

Permalänk
Medlem
Skrivet av burn:

För att få 4k HDR Netflix att fungera på PC måste man ha win10 och en cpu från 7000 serien om jag inte mins fel

Skickades från m.sweclockers.com

Pascall serien som Nvidia 10XX ska det vara och Edge med 2.0 ljud på Netflix eller appen med 5.1 ljud. Dock fick jag pilla lite fram och tillbaka med inställningar för att få till det och tycker att: - så krångligt ska det inte vara. Lättare att kolla genom appen på sin TV.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Medlem
Skrivet av yrfhar:

Pascall serien som Nvidia 10XX ska det vara och Edge med 2.0 ljud på Netflix eller appen med 5.1 ljud. Dock fick jag pilla lite fram och tillbaka med inställningar för att få till det och tycker att: - så krångligt ska det inte vara. Lättare att kolla genom appen på sin TV.

Vet inte hur det funkar med netflix, men övrigt är skyddet så komplicerat/tillkrånglat. Så man i flesta fall inte kan spela upp 4K från PC, det går men endast från cpu:ns gpu (kedjan, måste vara obruten fram till källan du spelar upp materialet på).

netflix kan fungera annorlunda, men övrig på t.ex skiva fungerar inte genom PC idag (om man inte sitter på nyaste cpu:n och har rätt program i datorn).

@Laxpudding låter som osmart strategi från tv tillverkarna, vem betalar 10.000/20.000kr varje/vartannat år? Vist lösningen är ju ta allt på avbetalning (det vet vi ju redan hur det går). Nej tror inte detta med "smart" kommer göra dem rikare på sikt (utan vara bromskloss, när kunder blir besvikna när deras TV lämnas).

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Vet inte hur det funkar med netflix, men övrigt är skyddet så komplicerat/tillkrånglat. Så man i flesta fall inte kan spela upp 4K från PC, det går men endast från cpu:ns gpu (kedjan, måste vara obruten fram till källan du spelar upp materialet på).

netflix kan fungera annorlunda, men övrig på t.ex skiva fungerar inte genom PC idag (om man inte sitter på nyaste cpu:n och har rätt program i datorn).

@Laxpudding låter som osmart strategi från tv tillverkarna, vem betalar 10.000/20.000kr varje/vartannat år? Vist lösningen är ju ta allt på avbetalning (det vet vi ju redan hur det går). Nej tror inte detta med "smart" kommer göra dem rikare på sikt (utan vara bromskloss, när kunder blir besvikna när deras TV lämnas).

Ptja det är väl inte helt olikt mobiltelefonbranschen. Där är det dyrt att lägga ned arbetstimmar på modeller som är utgågna. Lägg där till att det antagligen sälja färre tv apparater per modell än mobiltelefoner per modell. Liksom om du har kanske 300 000 (siffra som är rejält höftad) som köpt din tv och redan betalt för sig så blir det nog rätt ekonomiskt oförsvarbart att fortsätta utveckla mjukvaran för en 5 år gammal modell. Hellre lägger man nog resurser på nya modeller.

Jag skulle tro att folk har sina tv apparater längre än vad folk har sina mobiltelefoner. Men mmh på mobilsidan är det väl apple som orkar hålla på att uppdatera sina modeller längst och då är det ändå bara 5 år max som de uppdaterar. Men så har de uu rejält mkt högre volymer. Det blir en lägre peng per kund då.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av PlogarN97:

Ptja det är väl inte helt olikt mobiltelefonbranschen. Där är det dyrt att lägga ned arbetstimmar på modeller som är utgågna. Lägg där till att det antagligen sälja färre tv apparater per modell än mobiltelefoner per modell. Liksom om du har kanske 300 000 (siffra som är rejält höftad) som köpt din tv och redan betalt för sig så blir det nog rätt ekonomiskt oförsvarbart att fortsätta utveckla mjukvaran för en 5 år gammal modell. Hellre lägger man nog resurser på nya modeller.

Jag skulle tro att folk har sina tv apparater längre än vad folk har sina mobiltelefoner. Men mmh på mobilsidan är det väl apple som orkar hålla på att uppdatera sina modeller längst och då är det ändå bara 5 år max som de uppdaterar. Men så har de uu rejält mkt högre volymer. Det blir en lägre peng per kund då.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo självklart, men då bör man även få alternativet att stänga av "smart" funktionerna också, kanske även göra tv:en snabbare att starta (hört mindre roliga historier där man fått reklam när man tittar på vanlig TV, var nog någon av Samsungs apparater).

Att dom bara säljer viss volym, är tillverkarnas egna fel (släpper 100 stycken likvärdiga modeller t.ex).

Jo är ju dels för Apple har stenkoll på hårdvaran och man får betala dyrt för mobilen (sen efter par uppdateringar blir ju deras mobiler extra slöa) och du får inte glömma att dom har rätt liten marknadsdel globalt sett.

TV tillverkare bör ju ha koll på hårdvaran i alla fall:)

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Medlem
Skrivet av Broken-arrow:

Jo självklart, men då bör man även få alternativet att stänga av "smart" funktionerna också, kanske även göra tv:en snabbare att starta (hört mindre roliga historier där man fått reklam när man tittar på vanlig TV, var nog någon av Samsungs apparater).

Att dom bara säljer viss volym, är tillverkarnas egna fel (släpper 100 stycken likvärdiga modeller t.ex).

Jo är ju dels för Apple har stenkoll på hårdvaran och man får betala dyrt för mobilen (sen efter par uppdateringar blir ju deras mobiler extra slöa) och du får inte glömma att dom har rätt liten marknadsdel globalt sett.

TV tillverkare bör ju ha koll på hårdvaran i alla fall:)

Jo men jag menar ju det. Även apple som har betydligt högre volymer än enskilda tvapparater uppdaterar bara sina mobiler i fem år. Så det är svårt att motovera ekonomiskt för tvtillverkarna att uppdatera dom nör det är så få sålde exemplar per modell.

Tror det skulle bli för dyrt att ha två separata system för tvn och smart tvn. Därför går inte smart tv delen att stänga av. Dock inte helt insatt. Men gissar på att de bara har en cpu och inte två osv. Någon mer insatt får gärna argumentera emot. Typ @laxpudding

Tror det är lite därför vi hamnat där vi hamnat. Det har inte varit så dyrt för tv tillverkarna att sätta in cpu x som klarar mer än en gammal cpu som satt i tv anno 2008. Kanske är det till å med billigare att ha någon sunkig processor gjord för en mobil än en cpu som man tidigare hade i dumtv.

Även om en dumtv är dum så hade den ju ändå viss prestanda för att visa det grafiska gräsnittet och så vidare.

Typ som att 0,5 liter cola kostar ungefär lika mycket som en 1,5 liter cola på ica (exkl pant).

Permalänk
Medlem
Skrivet av HenrikM:

Har en lg b6 oled och på den så startar appar snabbt och utan problem, i apparna så flyter allt på utan peoblem. Min htpc ligger outnyttjad sen inköp för ca 1 år sen

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av HenrikM:

Vad är det för tv aparat, b8v har jag aldrig hört talas om i oled sammanhang

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivfel, sitter på en LG OLED55B6V 55" som du antar jag. Apparna är ren skit. Hade hellre sett att de struntat i att lägga till stöd för smarta funktioner överhuvudtaget. Ge mig en bra skärm bara så är jag nöjd.

Visa signatur

Asus P8P67 Deluxe B3 | Intel i7-2600k@3,4GHz | 16 GB Corsair Vengeance LP 1600Mhz CL9 | Asus GTX 580 Matrix@900Mhz | Corsair Force GT 120GB | WD Caviar Black 1TB | Corsair 850 AX | Fractal Design R4 | Dell u2410 | Qpad MK-80 | QPad 5K

CITERA FÖR SVAR!

Permalänk
Medlem

Köpte en LG 60" för 3 år sen. Då funkade smarttv-apparna dåligt med motiveringen att de skulle snart uppdateras och bli bättre. Nu har smarttv-apparna slutat funka nästan allihopa, Spotify, Netflix, you name it. Thanks for nothing LG.

(Lever nu ett harmoniskt liv med en AppleTV 4K)

Visa signatur

LDA $D012