Söker färglaserskrivare till mindre kontor.

Permalänk
Medlem

Söker färglaserskrivare till mindre kontor.

Hej forumet.

Söker efter en skrivare.
Det skall vara en färglaserskrivare och det skall ej vara någon budgetmodell utan någon som håller ett längre tag där man om 2-3 år kan få tag på toners utan problem.
Har inte så mycket mer krav än att den skall vara pålitlig och göra sitt jobb.

Har ni några tips?

Permalänk
Medlem

Väljer man en modell från någon av de större tillverkarna, t.ex. HP, Canon, OKI så är det inga problem att få tag på toner eller annat föbrukningsmaterial efter 2-3 år. Däremot kan det vara problem om de blir kanske 10 år, eller så.
Det finns säkert undantag, men det är min erfarenhet efter att ha jobbat med produkterna under rätt många år.

Att tänka på är att nästan alla tillverkare levererar skrivarna med en tonerpatron som inte räcker så länge som de man köper sedan.
Jag vet att OKI alltid skriver hur stor startpatronen är i sina specifikationer och det gör säkert andra tillverkare med.

Val av modell blir mer en fråga om vad och hur mycket man skriver ut. Så klart även om man önskar andra funktioner än just utskrift.

Permalänk
Hedersmedlem

Senast köpte jag https://www.dustin.se/product/5010853171/color-laserjet-enter... och den klassar jag som riktigt prisvärd om du klarar dig utan duplex. Det kostar annars nästan 1500 mer: https://www.dustin.se/product/5010853172/color-laserjet-enter...

Den jag fick var tillverkad i Japan (!) och har fungerat mycket bra. Känns välbyggd. Lättbytta toners som dessutom är kompakta.

Den kommer dessutom med fulla standardtoners (A) för 5-6k sidor. Vill man ha senare så finns även X-toners till den som klarar nästan 10k sidor.

Har handlat massor av olika HP genom åren, alla finns fortfarande toners till, även 15 år gamla.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

Brother är också ett märke som säljer sina toners länge efter de slutat sälja skrivaren.

har själv en Brother DCP7040 som jag köpte nån gång mellan 2012-2014 mins inte exakt år och fortfarande inget problem att få tag i toners till den.

dock är det ju en svartvit skrivare men svårt att se att de ska ha kortare livslängd på toners till deras färgmodeller.

ett tips dock innan du bestämmer dig kolla vad toners till de du anser har rätt funktioner för dig kostar. kan variera ganska mycket prismässigt mellan olika modeller och skrivartillverkare

Är många som gått i fällan och köpt billig skrivare för att sedan när de kört den halvfulla demokassetten man får med tom inser att ny kassett kostar i princip lika mycket som skrivaren.

Brothers orginal tonerkassetter brukar ligga runt 500-700:- per kasett ungefär.

tänk på att färglaser avänder ofta 4 kassetter med olika färg så när väl alla är utbytta så kan du ha gett drygt 2000:- i tonerkassetter utöver skrivaren. men du får ganska många utskrifter ur en kassett brukar vara 1500-2500sidor med 5% täckning.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows