Låg fps trots mycket bra dator pga låg användning av hårdvara

Permalänk

Låg fps trots mycket bra dator pga låg användning av hårdvara

Hej!

Jag har ett problem i ganska många spel där jag får väldigt låg fps (30-80 1080p beroende på vad som händer i till exempel ring of elysium eller gta v) trots att datorn bara använder 30-50% av den tillgängliga hårdvarans beräkningskraft. Polare med samma inställningar men sämre datorer får högre fps.

Jag har en R5 2600 och 2080ti med 16GB DDR4 RAM @3000MHz. Även en 240mm AIO vattenkylare till CPUn. Mitt score på 3D mark på 21675 säger att min dator ska vara bättre än 96% av alla datorer som fått resultat i deras benchmark.

Det är ingen komponent som throttlar när det kommer till värme. Har kört prime95 i över en timme och CPUn kom inte högre än 50C. GPUn blir ju rätt varm under spel men har läst att det är normalt att 2080ti kommer upp till 75-80C. (inte för att den blir så varm när den används så lite i rätt många spel).

Har testat alla energialternativ och har de senaste drivrutinerna. Det är inte så att datorn inte kan använda komponenterna till max då det sker i flertalet spel/applikationer. En polare har sagt att det eventuellt kan vara så att jag kan behöva göra en omformatering av windows för att bli av med knasiga mjukvarueffekter då jag i princip bytt alla delar i datorn utom hårddiskarna utan att göra det. Men jag vill helst undvika det då jag har många viktiga filer och produktivitetsprogram som är bökiga att fixa med licenserna till.

All hjälp skulle uppskattas!

Permalänk
Inaktiv

@Koffeinberoende har du bytt hela datorn utom diskarna är det bara att göra en ominstallation av windows. Annars är det som gjort för att problem ska uppstå

Permalänk
Hedersmedlem

En ominstallation av Windows hade varit på plats. Men som ett alternativ som kan lösa en del problem, prova använda DDU (Display Driver Uninstaller) för att avinstallera dina grafikdrivrutiner, och sedan installera dem igen.