Recension: Dell XPS 1530, Flera kilo bilder! [Uppdateras allt eftersom!]

Permalänk
Avstängd

Recension: Dell XPS 1530, Flera kilo bilder! [Uppdateras allt eftersom!]

Tjena grabbar och resterande! Nu är jag tillbaka med en jäkla recension här igen! Vi tar väl ett känt citat då ifrån Simpsons serien:

You might remember me from such reviews like Zepto 3415 and HP 9077!

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Hitta fan inte länken till HPn

Jag är känd för att granska varenda pinal och atteralj i datorerna som ni kan läsa om så mina recensioner är inte för dom magsvaga!

Som sagt sitter jag nu och väntar på min Dell XPS 1530

Schenker ringde för 20 min sen och sa att om 40 min så kommer dom med den till mig så jag skulle vara beredd och det är jag verkligen!
Man känner sig som ett barn på julafton.. haha

Ska uppdatera er allt eftersom gällande XPSen, vad jag tycker osv ang spelprestandan och skärm o ljud osv som alla känner sig lite orolig/fundersamma med, bygget över huvudtaget! Bilder kommer i slutet av recensionen! Någon som har ett tips föressten vars jag kan ladda upp typ alla på en gång istället för en åt gången? Känns lite drygt! Kanske sätter upp en FTP i värsta fall!

Jag beställde iallafall följande spec:

XPS M1530 CORE 2 DUO T7500 2.20GHz,800MHz,4M
Display 15.4" WXGA+ Widescreen (1440x900) TFT with Truelife
Fingerprint Reader Biometric with BLACK accent
CCFL backcover red & 2.0mp camera
Minne med dubbla kanaler 2 048 MB (2 x 1 024), 667 MHz DDR2 SDRAM
Hard Drive 160GB Serial ATA (7200rpm)
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW
90 W nätadapter
Battery XPS Primary 6-cell 56WHr Li-Ion
Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT
Dell Travel Remote control
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
Intel® Pro Wireless 3945 802.11a/b/g Mini-PCI Card EUR
Internal Keyboard Swedish/Finnish (QWERTY)
Swedish - Vista Home Basic (32Bit OS)
Microsoft Works 8.0 på svenska (ordbehandlingsprogram, kalkylprogram, Outlook Express, Powerpoint
Viewer) med återställnings-CD
Dell Support Center 2.0
3 Year Consumer XPS Premium Hardware Support (incl. Gaming and On-site support)
Base Warranty - 1 Year XPS Premium Hardware Support (incl. Gaming and On-Site Support)

Fick betala 10200 kr vilket jag tyckte var jäkla nice iallafall!

Uppdaterar er allt eftersom!

Väntan är en plåga!

Blev så hungrig under tiden så jag måste äta

NU.... nä, jäklar också, de var bara grannen!

Jäkla pizza, fick lite ont i magen

NU RINGER DET!!! Är det Schenker? Näfasen, de var bara frun :S

KOLLA VEM SOM KOMMER NU!!!

Nu står älsklning nr 2 på bordet!

Nu börjar uppackningen!

Äckligt bra packat och stabilt av Dell! Dom får köra över med bandvagn om den ska gå sönder!

Datorn är nära nu!

VÄLDIGT NÄRA NU!

KOLLA!!!

Grymt vacker!

Snygg?

Jatack!

Uppvikt

Skärmskyddet borta

Ifrån sidan! Otrolig stilren!

Första uppstarten

Fortsätter boota

Tangentbordet

UNDERBAAAAAAAAAAAAAAAAART!!!!! Kolla va ja fick för skärm!!!

Uppstartad och klar

Jag måste säga att än så länge är jag koppiöst nöjd! Enda nackdelen är att det blir fingeravtryck lätt som bara den och dom är jävla svår att få bort men jag har inte orkat forskat i hur man får bort dom än så länge, inte brydd än! Ska fixa lite resultat osv till er så får ni se hur den prestarar osv!

Jaha nu fortsätter jag skriva såhär mitt i natten

Jag har iallafall testat lite olika program som jag tänkte dela med mig utav, samt lite små tankar runt datorn bara.. så varför vänta? Jag kör igång

Jag började med köra 3dmarks06 i 1280x800 direkt "out of the box" när jag packade upp datorn och då fick jag följande score:

Sedan så formaterade jag om hela rackars burken med Vista 32 bits och installerade drivsarna 173.65 och överklockade till 620/1250/760 och då fick jag hela:

Jag måste säga att jag är otrolig glad/nöjd över överklockningen i denna burk! Jag ägde som sagt en 1520 innan denna och den fick jag ca 2900 standard och 4200 överklockat! Jag ska testa lite mera sen, har sett folk komma upp i 650/1400/800 i frekvens och då kan jag tänka mig poängen hamnar omkring 5800+ (!!)

Superpi gav mig ett resultat på: 36.350sek och min gamla med T7100 processorn gav mig omkring 42 så jag är nöjd där också!

PCmark: 5,501 P

Här kommer lite blandade bilder ni kan roa er med att glo på iallafall!

Notera förlovningsring, världens bästaste Lina, meloveyou

Lite allmän info

Uppbyggnaden:

HUR SNYGG SOM HELST! Jag vet att jag sagt detta tidigare men det är så otroligt värt att nämna igen! Den är så otrolig vacker att titta på och känna på! Den är smidig, känns rejäl och välbyggd, inte sne eller något klick någonstans i plasten. Det röda locket känns gummiaktigt, dock inget dåligt utan mera smidigt då jag tror att det är mkt svårare att repa än om det vore av plast!

Mediaknapparna är stilrena och lyser blått när man tycker på dom! Dock så får man inte trycka för fort på om man ska höja eller sänka volymen för då hinner den inte med, men jag stör mig ej på det för jag kommer ifrån Norrland, vi stressar aldrig

Man får ju med en mediafjärr som fungerar klockren och jag stod 10 meter bort och tamefasen den fungerade så full poäng till den samt fingerprintscannern är jäkla häftig och fungerar verkligen!

Nackdelarna är att det är bara 3 usbportar, att dom placerat ljudingångarna på framsidan av datorn och att "metallen" som är själva ramen runt musen osv blir så jävla lätt fettig! Helt otroligt lätt, och fingeravtrycken är lite tjorv med att få bort men köp nå syra eller något så går det bort! Haha nä retas bara men skaffa en microfiberduk (Tack till Tony för förslaget) eller så någon ickealkoholsvätska med fettborttagning så går de som en dans!

Overallscore: 9/10 för att den är så förbaskat snygg, TUNN och välbyggd!

Ljudet:

Högtalarna på ovansidan av datorn. ovanför mediaknapparna! Men ljudet... det var då precis godkänt måste jag säga.. tycker det är 0 i bas och 100 i diskant så om man är ute efter en dator som man prioriterar ljudet så tycker jag nog man ska titta på någon annan! Förstår inte hur dom kan vara så tanklösa, ljudet på min 1520 pissade ju på detta ljud 10 ggr om! Nä tack vare mitt Plantronics Headset med inbyggt ljudkort så lider jag inte så mycket av detta!

Overallscore: 5/10 pga just godkända högtalare, men det kanske bara är jag som är kräsen!

Prestandan:

Jatack! Melikaalot! Jättegrymt för denna burk! Man tror inte skillnaden är så mkt mellan DDR2 och DDR3 som det är! Rejäl prestandaökning och ännu mera än man överklockar vilket man verkligen inte kan tacka nej till!! Jämför man med en 1730 med dubbla 8800GTX så verkar denna liten men för priset/prestanda så ger jag bra! Samt att processorn med 4mb cache trycker på rejält mkt bättre än dom med 2 så klagar jag inte! Hårddisken är också snabb som fasen! Absolut märkbar skillnad mellan 7200 och 5400! Dock så låter den ju lite mera men det gör då ingenting för mig då det är nog rätt just märkbart!

Overallscore: 10/10 pga rejäla överklockningegenskaper och snabb HDD!

Mus/Tangentbord:

Jag velade göra en egen kategori till denna då jag har lite att anmärka på musplattan! Låter du den stå i 10 sec eller mera så tar det ca ½ sekund i responstid innan den svarar! Tangentbordet svarar iallafall på minsta rörelse, inge glapp eller sega/icke svarandes knappar någonstans! Trevliga att känna på och skriva på så!

Overallscore: 8/10 pga den musen är lite seg på svara men jag är så petig som klagar på det.. haha men jag är väl lite känd för det!

Skärmen:

Detta var kul faktiskt.. jag läste ju överallt att Samsungskärmen och AOUskärmen var kass och grynig och allmänt skit... så man velade ju ha LGskärmen som rockade! Jag blev lite nyfiken över vad jag hade för skärm tidigare på min 1520 så jag ringde upp killen o bad han kolla upp.. fick ett SMS nån timme senare "AOU2077".. var tvungen att garva då jag var jättenöjd med den skärmen men LGskärmen är en klass för sig! OjojOJ va klar och skarp!!!

Overallscore: 10/10 för den är så undebart trevlig!

Ljudnivå:

Tyst? Mja... Fläkten startar sällan och Hddn tänker till lite till och från ibland! Den var snäppet mera högljudd än min 1520 men jag stör mig inte för 5 öre! Däremot snabbare än min 5400 rpm!

Overallscore: 7/10 då Hddn jobbar på lite skumma ställen ibland! Kanske någon inställning men den får iaf så av mig i skrivande stund!

Batteritid:

Jag har 6-cells batteri och det blev 2h och 20 min med Wlan på och näst lägsta ljusstyrkan och Titanic på (Nej den är inte bra men förbannat lång och bra test att se hur länge batteritiden är). Med 9 cells får man nog 45-60 min mera tid!

Overallscore: 8/10 då mera oftast alltid är bättre

Dells support/Leveranstid:

Otrolig kille som hjälpt mig och stått ut med mig! Otrolig hjälpsam och jag kommer aldrig att köpa ifrån någon annan än denna herre! Ska ni beställa en Dell så ring till Mikael Moser och hälsa ifrån Fredrik ifrån Norrland så ger han er en bra deal! Det har vi kommit överrens om!
Dock så var leveranstiden 3 veckor men lite får man tåla

Overallscore: 9/10 då det är helt underbart trevlig kille! -1 för leveranstiden!

Frågar ni mig om vad jag ger datorn för sammanfattning så säger jag... 8.5/10

Det som var mest besviket var högtalarna och den känsliga ytan som lätt blir skitig! Det bästa är att den är så vacker och prestandan är GRYYYYYYM! Frågar du mig så duger den absolut att spela med! Crysis flöt på kanon och jag kände ej hack/lagg i 1152 upplösning med nå random inställningar, dock var detta överklockning och jag spelade typ bara 10 min in i spelet, bara för eran skull

Nu ger jag mig för ikväll iallafall! Har ni någon fundering så tveka inte att skriva i tråden eller PMa! Hoppas ni hade en rolig läsning men det lilla bildspelet också! Var tänkt som några säger, man är som ett litet barn på jul, man längtar!!

På allmän begäran kommer det bilder på vad för tillbehör som kommer med när man köper en, samt upplösningen 1280x800 och 1440x990 på skrivbordet!

Man får med:

Recoveryskiva
Dell Mediasmart
Works 8.5
En skiva med drivisar
Installation för webcamera
Roxio brännarprogram
En fjärr
En väska som man kan förvara Dellen i, dock inget handtag men jäkla smidig ändå!
Ett fodral så man kan ha CD skivor i
Samt massa papper

1280x800

1440x990

Tack för mig!

/F

Permalänk

Hur ser man på packsedeln att man fått en LG skärm?

Visa signatur

Chassi: CM Elite 130 Moderkort: ASUS Z97I-PLUS mITX HDD: Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, ADATA SSD SX900-Series 128GB RAM: ADATA 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz Processor: Intel Core i5 4690K 3,5 GHz, 6MB Grafikkort: Gigabyte 3060 ti Eagle OC 8GB Processorkylare: Corsair H60(v.2) Nätaggregat: be quiet! Straight Power E9 680W 80+ Gold Modulär OS: Win 10 home 64bit, 3D mark resultat med gtx1060 3DMark resultat 2020 års 3d mark resultat med 3060 ti 3D Mark resultat 2020

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Silverfisken
Hur ser man på packsedeln att man fått en LG skärm?

det går inte förens man får den, kollade med supporten idag om det där 120-154 nummret eller vad det var, men det nummret länkade han ihop med skärm typen bara som är 1600x1050

BTW, fyfan jag blir grön av avund Fredrik2k4! vill också ha min

Permalänk
Medlem

Ser riktigt fet ut! Fortsätt med info och bilder.

Permalänk

Man får gratulera! Hoppas jag får också en lika positiv överraskning när det gäller skärmen. Min ligger hos schenker nu och klar för leverans till mig och de kunde inte leverera förrän imorn Jag vill gärna dra iväg och hämta den själv men det e en halvtimmes väg och jag har ingen bil, dessutom är det dålig bussanslutning dit! Damn it! Blir så illa tvungen att vänta till imorn

Permalänk
Medlem

Var väl inte så mycket till recension men det var roliga bilder, bra jobbat!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

ta några fler på höljet,samt hitta något annat stället å lägga upp..alla fungerar inte alltid.

samt som ana skrev, ingen direkt recention...

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk

För att få bort fingeravtryck så rekommenderar jag någon microfiberduk, t ex ICA säljer en trepack för en billig peng med tre olika dukar i. Finns på butikernas städavdelningar.

Helt klart är denna DELL 1530 XPS förbannat snygg, klart stiligare än 6625WD. Även om den senare inte är direkt ful så är den mycket mer diskret eller intetsägande, på gott och ont.

Dellen ser lite B&O-elegant ut på ett mer exklusivt sätt än blingigt/flashigt.

MVH Tony

Permalänk
Avstängd

Mera bilder osv är på G nu! Skrev att jag uppdaterar allt eftersom! Jag leker för fullt nu!

Det är på G pojkar, lugna ner er! Ta en fika och uppdatera snart

Tony: Tackar, ska fara direkt å kolla på detta! Tackar för tips

Permalänk
Avstängd

Men hallå, jag väntar fortfarande på bilder, orkar inte vänta

Skulle du kunna ta massor bakom vart den röda färgen är i massa olika vinklar är du snäll? Ca 10-15st.

Visa signatur

Halleluja

Permalänk
Medlem

Haha, finfin "recension" det där!

Man fick verkligen känslan att jäklar den här pöjken väntar på sin dator som en 8-åring väntar på tomten :D.

En snabb fråga bara, har nämligen funderat på ett likadant inköp.

Skärmen, är det ren tur om man får den i 1680x1050 upplösning eller finns det något satt datum när man ska kunna välja det som skärm?

Och grattis till din "nya" älskling :)'

EDIT: Såg nyss att man kunde välja högre upplösningar om man valde "KONSUMENT", jag är mest inne och tittar på "Mindre företag"

Visa signatur

Dell Studio - Intel® Core™ 2 Duo-processor T9300 (2,5 GHz) - 17,0-tums WUXGA+ (1 920 x 1 200) - 4 096 MB 667 MHz DDR2 - 500GB (5.400rpm) - 256 MB ATI Mobility RADEON HD 3650 - 3DMark06 = 3050 pts

Permalänk
Medlem

hhaha, din Zepto recension kommer jag ihåg, skit kul allt läsa

Permalänk
Medlem

Nice initiativ. Väntar på fler bilder och åsiktar!

Permalänk
Avstängd

Hållt ut grabbar! Jag har precis kommit hem så jag ska börja "arbeta" igen

Permalänk
Medlem

Vilka grejer fanns med? fota gärna sånt, än en...hmm..toa?

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk

nice dator , fasen avd mkt snö ni har vi har inget här har knappt hafr något här alls under vintern =/

Visa signatur

|-Dell xps m1710 17", core 2 duo 2,16 ghz, 2048 MB 667MHz, 160 GB 5400 rpm, 512MB nVidia GeForce 7950 GTX-||-Asus eee-| |-Sony Ericsson C902, 5mpx -||-Ipod Nano 4GB-|

Permalänk
Medlem

Meen toan osv är ju en del av STORYN! ;D

"VÄLDIGT NÄRA NU! :-)" Så underbart, fick julaftons-känslor :]

Permalänk
Avstängd

Uppdaterad och klar anser jag nu, phew

Permalänk
Medlem

Ser riktigt bra ut! synd bara med ljudet...

Jag är lite intresserad av villken skärmupplösning man ska välja. Skulle du kunna ta en bild på skärmen?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jesper_Axelsson
Ser riktigt bra ut! synd bara med ljudet...

Jag är lite intresserad av villken skärmupplösning man ska välja. Skulle du kunna ta en bild på skärmen?

Enligt en heldel polls så är det störrechans man får en LG med 1440x900 skärmen än 1680x1050.

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=210649

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=211961

Samt jag kommer nog bestämma min idag!

Permalänk
Medlem

tack för en rolig recention! Den verkar vara det som man ska välja... undrar hur stor skillnaden kommer att bli med LED-skärmen?
jaja, jag kommer inte att köpa den nu iallafall, då dell har tagit bort rabbaten som de hade igår. Får vänta tills nästa 15procentare!

Permalänk
Medlem

Nice recension. Men hur många laptops har egentligen bas? Min hp har många recensentar sagt ha bra ljud, men den presterar 0 bas.

Hur var ljudkvaliteten med högtalare/hörlurar?

Och en sista fråga, kan man veta vilken skärm man får utifrån produktnumret? På min packsedel står det 230-10143. Vad stod det på din?

MVH Axel.

Permalänk

Har precis fått min XPS 1530 och snabbt som bara den gick in på egenskaper för monitorn och fick reda på det här "Monitor\LPLF300" Antar att det e en LG skärm jag fick eller? För skärmen är riktigt underbar!:D:D

Permalänk
Avstängd

Uppdaterad igen!

Jesper_Axelsson:

Fotat och klart på skrivbordet!

lambroo:

Ringer du till Mikael Moser och hälsar ifrån mig får du typ lite rabatt! Vi har gjort en liten deal jag o han

Axy: Jag lovar att din HP har bättre ljud än denna! Jag hade en HP dv9077 och jävlar ljudet var en fröjd att lyssna på!

Med mina 4.1 högtalare så lät det mkt bättre! Då lät det tom bättre än med min 1520 så jag tror dom har snålat lite på högtalarna men satt ett bättre ljudkort!

230-10143

Grattis till en LG-skärm

Odontolog:

Vad för upplösning beställde du?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Ringer du till Mikael Moser och hälsar ifrån min får du typ 15% rabatt! Vi har gjort en liten deal jag o han

Det lär ju knappast hända...

Visa signatur

Fujitsu UH572 / Intel CI5 3317U / Intel HD4000 / 4GB DDR3 / 128GB SSD / Win7 x64

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wham
Det lär ju knappast hända...

Testa

Permalänk
Medlem

Då har man köpt sig en Dell XPS M1530 blev lite dyrt men skall dra den på företaget sen. 15,462kr totalt med 3års bas garanti och 3års olycks försäkring.

lite info för de som bryr sig.

N02X5305
XPS M1530 CORE 2 DUO T7500 2.20GHz,800MHz,4M
Display 15.4" WXGA+ Widescreen (1440x900) TFT with Truelife
Fingerprint Reader Biometric with BLACK accent
Money off 1700 incl VAT
20% Off on 3yr Consumer XPS Premium Hardware Support
CCFL backcover black & 2.0mp camera
Documentation Swedish XPS M1530
Ship Accessories Euro XPS M1530 - Power Cord
Resource DVD XPS M1530 - (Diagnostics & Drivers)
Minne med dubbla kanaler 2 048 MB (2 x 1 024), 667 MHz DDR2 SDRAM
Hard Drive 200GB Serial ATA (7200rpm)
8xDVD+/-RW Slim Slot-Load Drive, including SW
90 W nätadapter
Battery XPS Primary 9-cell 85WHr Li-Ion
Bärväska ingår ej
Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT
Dell Travel Remote control
Modem Not Included
European - Dell TrueMobile 355 internal Bluetooth Module
Intel® Next-Gen Wireless-N Mini-PCI Card, EUR
Internal Keyboard Swedish/Finnish (QWERTY)
Swedish - Vista Home Premium (32Bit OS)
Bluetooth Stereo Headset
Microsoft Works 8.0 på svenska (ordbehandlingsprogram, kalkylprogram,
Outlook Express, Powerpoint Viewer) med återställnings-CD
Dell Support Center 2.0
English - Adobe Reader 8.1
Swedish McAfee Security Centre 30 Day Trial Version (No Recovery CD)
Base Warranty - 1 Year XPS Premium Hardware Support (incl. Gaming and
On-Site Support)
3 Year Consumer Accidental Damage Support - Theme Package
** Accidental Damage Module (3 Year)
** Complete Care Accidental Damage (3 Year)
** Keep your Harddrive (3 Year)
Promo: Vista introduction Online Training (30 Days)
To access Online Training or free trial, please go to www.learndell.com/euro to
register
Inspiron Order - Sweden

Kommer nog installera WinXP 32bit direkt när jag får den. kommer lägga upp en guide och en RAR med alla drivers senare.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4

Ringer du till Mikael Moser och hälsar ifrån min får du typ 15% rabatt! Vi har gjort en liten deal jag o han

Citat:

Ursprungligen inskrivet av wham
Det lär ju knappast hända...

Varför? Vill du förklara?

Visa signatur

MSI GX660 Core i5-480 4GB 500GB 15.6 ATI HD5870
MSI GX740 17'' Intel i5-430M/640GB/4GB/ATI HD5870

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alukurd
Då har man köpt sig en Dell XPS M1530 blev lite dyrt men skall dra den på företaget sen. 15,462kr totalt med 3års bas garanti och 3års olycks försäkring.

lite info för de som bryr sig.

*Massa cool info på en FET Xps*

Kommer nog installera WinXP 32bit direkt när jag får den. kommer lägga upp en guide och en RAR med alla drivers senare.

Det låter kanon! Jag tänkte köra XP på min men Vista trivs jag med så ja is inte byta men jag tror det blir superuppskattat om du sätter upp med XPdrivisar! Man kan ju ändra sig

Citat:

Ursprungligen inskrivet av capefear
Varför? Vill du förklara?

Tackar för den, förstår inte varför man ska vara butter..

Ni som tvivlar, testa ringa och hälsa ifrån Fredrik i Norrland och sedan skriver ni i tråden

Permalänk
Medlem

Oj det blev fel! Sorry Fredrik2k4. Jag ville fråga "wham"

Visa signatur

MSI GX660 Core i5-480 4GB 500GB 15.6 ATI HD5870
MSI GX740 17'' Intel i5-430M/640GB/4GB/ATI HD5870