Digital Pinball

Har länge varit intresserad av flipperspel, både analoga och digitala. När Zen Studios övertog licenserna till Williams-spel och började göra högkvalitativa digitala reproduktioner i Pinball FX3 väcktes intresset till liv igen.

Här ser vi insteget - vända på skärmen i porträttläge, köra DMD'n på en sekundär skärm samt att jag byggt en kontroll av en uppochnedvänd matlåda...

Men man vill alltid ha MER! Efter att ha hängt runt på vpforums.org och vpinball.com började tankarna på ett "riktigt" digital kabinett formas...

Jag valde att bygga ett s.k. "mini cab" med en 27" skärm. Vill man ha mer 1:1 är det ca 43" eller större som gäller för playfield men jag vill bygga något med hög fps. Köpte därför en 27" Asus IPS-skärm som klarar 165Hz. Både hög framerate och just IPS var de avgörande faktorerna, eftersom man vänder på skärmen och dessutom har en annorlund betraktningsvinkel är IPS oslagbart.

Bygget är inte klart än, och den här typen av projekt blir väl aldrig riktigt det, men ville ändå dela med mig av det så långt som jag kommit nu under sommaren.