Datorägare kan bli skyldiga att betala tv-avgift

Permalänk
Medlem

Mitt första inlägg i SweClockers forum får bli här.

För mig känns det lika rimligt att betala en licensavgift vid innehav av TV, radio, dator etcetera i jämförelse med trafikskatten som ser till att bygga vägar som jag aldrig någonsin kommer föra mina gummibeklädda däck över.

En del verkar ha tittat på för många amerikanska filmer här inne, eller rent av vuxit upp i Staterna, "Kommunismskrämselpropaganda tillhör väl ändå inte Sverige och år 2008?". För övrigt är det helt legitimt att ha dessa värderingar, och ännu övrigare verkar det som efter att ha läst trådar angående fildelning, opensource med flera... "Att folk faktiskt gillar denna ideologi!".

Permalänk
Medlem

Släpp en J*vla A-bomb på SVT så man slipper sånt här J*vla skit!
Seriöst, sen ska dom väll komma up med att man ska betala för varje dator i huset oxå................................................. nu känner jag bara vrede inom mig.... skulle kunna ta deras j*vla satilter och paraboler och sjösätta i östersjön, det är sånt här som man blir sur på, som F*N också...

förlåt ville bara uttrycka mig

Visa signatur

Kamera: D800
Optik:Nikkor 24-70mm f/2.8, Nikkor 70-200 f/2.8 VR, Sigma 50mm f/1.4, 500m f/4 VR

Permalänk
Medlem

Blir intressant att se vad företagarna säger om detta.. Som i fallet på min arbets-plats, vi är ett mindre företag (35 anställda) som inte har en enda tv i lokalen, dock ett flertal datorer som krävs för administrativa uppgifter, ett flertal datorer utplacerade i lokalen samt en surf-dator. Nu ska alltså företaget tvingar betala tv-avgift på det? Ok, vi kanske inte är sådär jättesmå, men tänk er egenföretagare som har 1 anställd och en dator, 2000 kr/år är ändå en extra avgift dom mycket väl kan klara sig utan..

Visa signatur

Nemo me impune lacessit

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Linux Lover
Spekulation: Enda anledningen till att Rikab (Radiotjänst i Kiruna AB) finns är av arbetsmarknadspolitiska skäl. Om Rikab inte hade funnits i Kiruna skulle den för länge sedan lagts ner och istället skulle pengarna har tagits in med hjälp av skatten. Nu när det är högkonjunktur i Kiruna och det är stor brist på vissa yrken vore det ett gyllene tillfälle att lägga ner företaget, det fyller inte sitt syfte längre.

TV-licenspengarna går till staten. I Kiruna finns bara byråkratin kring Radiotjänst, vilket ger en handfull anställda. Kontrollanterna tillsätts väl i regionerna de skall kontrollera?

Arbetsmarknadspolitiskt så ger placeringen av RIKAB bara arbetstillfällen där det är placerat, men TV-avgifterna går som sagt till hela landet, statskassan.

Tar man in pengarna via inkomstskatten för medborgarna, så betalar visserligen TV-ägarna lite mindre än nu, medan de som inte äger TV tvingas betala mer. Jag vill inte betala högre skatt för att se på TV som jag inte ens äger.

Permalänk

Nej, nej, nej, NEJ. Detta är fullständigt oacceptabelt, dessutom kommer de antagligen inte heller att streama långfilmerna på nätet vilket en stor del av licenskostnaden går till.

De vet att nästan INGEN vill betala för deras j*vla sk*tprogram och därför vill de påtvinga ALLA denna avgift. Om de inte erkänner att deras tv är skit, gör det till _frivillig_ BETAL-TV NÅGON GÅNG.

Som sagt, det här är lika absurt som stim-avgiften på blank media...

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Medlem

Det är många här som skriver efter sitt egna resonemang och sätter sig inte i andras skor och funderar lite grann hur de själva har det eller kommer ha det om detta skulle slå igenom. Dvs studenter och ensam boende personer. Många av mina vänner har det redan kärvt trots lån från CSN.

Permalänk
Medlem

Hur skall SVT styra så att inte utländska Internetanvändare nyttjar tjänsterna och är det i så fall frivilligt för utlandssvenskar att betala avgiften?

Permalänk
Medlem

är det inte så att alla i hela världen kan ta sig in på alla hemsidor också ? ska vi som bor i sverige behöva betala för VÅRAN tv....men dom i kina ska få se gratis ? HELA SVERIGE ! ........fosterland? ;o gud...det är skämmigt vilka clowner det sitter i regeringen som ens har tänkt över dethära och få att dom KANSKE får det "prövat" GAAH, sött ^^,

Permalänk
Medlem

Löjligt. Vem kommer kolla på skiten?

Visa signatur

Cpu: AMD 7800X3D + Noctua NH-U14S | Mobo: ASUS TUF B650M-Plus WIFI | Ram: G.Skill Flare X5 DDR5 6000MHz 32GB | Gpu: Gigabyte RTX 2070 Super | Ssd: Kingston A2000 1TB, Crucial MX500 2TB | Psu: Corsair AX 760W | Case: Fractal Design Define Mini C | Monitors: Dell Alienware AW2723DF, Acer Predator XB271HU

Permalänk

Jag ser detta som en jättebra idé IFALL de gör en jättebra webb-TV med bra filmer och teveserier som streamas laggfritt dygnet runt, DRM-fritt i MPEG4/H.264.

Men om det blir som jag tror att de bara sänder samma gamla tråkigheter och då gör en kass webb-TV med enstaka bra filmer och trista TV-serier som streamas dygnet runt, DRM-skyddat i WMV.... ja, då kan det dra åt...... ^^ dessutom, hur ska folk med alla system utom Windows kunna kolla på dessa DRM-bajsade WMV-strömmarna?

Nej, det ska vara reklamfinanserat (eller abonnemang).

Visa signatur

Enter the Wired, you'll like it here • Sönderbyggd ITX-låda: i5 3570, 8GB DDR3, GT1030 2GB GDDR5, 1TB CX500, BluRay-RW, världens knöligaste låda med extern PSU •

Permalänk
Medlem

Civil olydnad är det enda som hjälper. I ett demokratiskt land har man rätt till det. Så det är bara att säga upp innehavet. SVT kan klara sig med reklamintäkter som alla andra kanaler.

Visa signatur

”Ingen må utsättas för godtyckliga ingripanden i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens.
Artikel 12, FN:s deklaration för mänskliga rättigheter

Permalänk
Medlem

Efter att haft världens högsta skattetryck är 2000kr per år för en tv-licens löjligt

Mer löjligare blev det när man i går innan melodifestivalen sa att melodifelstivalen drar in miljoner. Likaså alla som ringer in. Det ringde ju in över 2 miljoner

Och nu vill andra köpa konceptet som vi har med semifinaler osv

SVT har även tjänat miljoner på att sälja konceptet robinsin

Med världens högsta skattetryck (Förutom danmark) så borde man ju lätta på vissa saker)

Sen blir det hyclkeri från sossarna som klagar på obligatorisk a-kassa och 400.000 "har tvingats lämna"

Men att tvingas betala tvlicens går bra

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredag
Civil olydnad är det enda som hjälper. I ett demokratiskt land har man rätt till det. Så det är bara att säga upp innehavet. SVT kan klara sig med reklamintäkter som alla andra kanaler.

Reklam borde förbjudas i samhället, som på Kuba. Jag klarar mig utmärkt utan reklam. Jag tittar aldrig på reklam, zappar bort reklamen direkt. Jag skulle t ex aldrig köpa datordelar pga reklam utan genom att läsa flera tester och läsa info från användare(swec) så tar jag beslut efter det. Men det är klart, utan reklam ingen TV.

Vill poängtera att jag varken är kommunist eller medlem i Vänsterpartiet eller har deras sympatier.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk
Medlem

Tänker FAAAAN inte betala nån J*vla TV-avgift bara för ja har bredband å dator, nån som hänger med till sthlm och bombhotar dom om dom tänker så mkt som en millimeter på det till?

så j*vla dåligt av SVT, dom kan f*n inte leka diktatorer å driva in pengar från folk hur som helst!!! MYCKET dåligt av svt.

En motrörelse MÅSTE startas!

JAG BLIR SÅ GRYMT FÖRBANNAD PÅ FOLK SOM TROR DOM KAN BESTÄMMA SOM NÅRA J*VLA DIKTATORER!!! AARRRGHGHHH!!!

Permalänk
Medlem

Men om man då säger till dem " men jag kollar inte på dem kannalerna så varför ska jag betala då?", låt telia få blocka svts hemsida lr na så man inte kan kolla på dem så slipper man betala. Ingen kollar ju på dem kannalerna ändå..

Permalänk
Medlem

Jag tror minsann att det här är den dummaste, mest ignoranta tråden 2008. Som vanligt reagerar Swecarna utan att tänka efter två sekunder.

Eva Hamilton har ingen som helst möjlighet att bestämma hur licensen ska se ut, det hon och hennes företag kan göra är att lämna en rekommendation till riksdagen som sedan ska klubbas igenom. Jag tycker personligen att det är en befängd idé och det är inte heller en som är särskilt genomtänkt. Sen har ju Hamilton i den korta notisen som artikeln hänvisar till inte sagt särskilt mycket och hon är ingen oresonlig kvinna, så hon kan säkert tänka sig en längre diskussion om detta.

Men men, "nyhetsredaktionen" på Sweclockers har ju generellt sett samma integritet och trovärdighet som Bagdad Bob...

EDIT: Jag är ju heller inte förvånad över att nyheten är skriven av Björn Edström. Minns stormen i vattenglaset han skapade med tråden om internetcensurering...

Visa signatur

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Permalänk
Medlem

Ja fan.. bort med skiten!

Sen vilka röstar "Ja" i frågan här? HERREGUD FOLKET!

Visa signatur

`.´ My brain is perfect `.´

Core i7 2600K | Maximus IV Extreme | 2x Sapphire 6970 @ CF | 16GB Vengeance 1600MHz CL8 | Corsair AX 850W | Samsung 840 Pro 256GB (system) + Intel X25-M G2 80GB + Raptor X 150GB (spel) + 8.5TB (lagring) | Lian Li PC-P80 Armorsuit | Dell 27" U2711 2560x1440px + Benq G2400WD 1920x1200px + Samsung UE40B7050 LED-TV

Permalänk
Medlem

Löjligt... Men om man redan betalar TV licens för TV apparater så måste man väll inte ha en dator licens också?

Visa signatur

🖥️ IQUNIX ZX-1 - i5-10600K - Z490I Unify - RTX 3070 - 16 GB 3600 MHz - SF750 - ASUS PG279QZ
🚗 Fanatec CSL DD - CSL Pedals LC - HP Reverb G2
📺 LG B1 55 - Dali Concept 6 - Pioneer VSX-923
🎮 AYN Odin Lite
📞 Asus Zenfone 10

Permalänk
Medlem

Totalt värdelöst. Man ska inte tvinga folk köpa tjänster enligt lag. Det är moraliskt förkastligt.

Visa signatur

Ryzen 7 3700x | ROG X470-F Gaming | Corsair 16GB 2666MHz/CL18 | GTX 1070 Ti 8GB | 250 GB M.2, 2TB MLC SSD, 2TB 7200rpm | RM750x | DeepCool Matrexx 55 | AOC 24G2U

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Löjligt... Men om man redan betalar TV licens för TV apparater så måste man väll inte ha en dator licens också?

Nej för om du redan betalar TV licens så behöver du inte bry dig.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk
Medlem

Har varken flash eller plugins för att spela media på nätet, så blir man tvungen att betala tv-avgift fastän man inte ens kan kolla på klippen så blir man minst sagt förbannad.

Visa signatur

Stationär: Intel-baserad, Arch + KDE
Bärbar: Dell XPS 13, Arch + KDE

Permalänk
Medlem

Oavsett vad diskussionen här ska handla om vill jag påpeka att:
TV-licens är föråldrad... Särskilt då man måste betala för en anolog TV-mottagare på vinden även om man inte har en digitalbox... Då är den ju ingen fungerande mottagare för TV-kanaler längre... Det anloga nätet bör vara avstängt överallt nu väl? (Vet inte 100% men tror det iaf.)
Fast man kanske har möjlighet till att pejla in radio förstås... Men då borde det nog inte kalla det för TV-licens... Och då borde man ju betala TV-licens för sin gamla radio också... xD

Visa signatur

i7 960 TRUE(2*120mm ScytheGT) @ 3.85GHz|ROG Rampage III Formula x58|FD Define R4 Titanium(5*140mm)|XFX CE850W|6x4GB DDR3|RTX3060|Intel X25-M 160GB+Crucial m4 512GB+PNY 1TB+HDD 500GB+HDD 1,5TB+2TB|Externa: 2*WD 2TB|Fåner:Mi Mix 2S|Galaxy S22|Moto G5|Galaxy S5|Galaxy S4

Permalänk
Medlem

Sånna här saker brukar kunna få vissa sidor att ligga nere ibland. Brukar alltid vara någon som tar tag i det och visar sitt missnöje.

Visa signatur

Ws 2600k, Sabertooth, 16gb, rx580, 840evo, 830 evo, Htpc NUC I3 4010, 8gb, Arch Server Supermicro x11, xeon 1240v5, 48gb ecc, proxmox with 4vm Laptop Dell XPS 13

Permalänk
Medlem

Klart att företagen skall betala TV-avgift för allt med bildskärmar, svarvar, fräsar, kassor, röntgen utrustning, order system mm.

Visa signatur

Min:ABIT NF7-S V2.0,Barton 2500+AQXEA XPMW@2,35Ghz,2x521Mb Adata Cas 2-3-3-6,Lt 6800LE 1,3v 16x1,6@440-930,SLK900A,Mustek A806 5:1 Dolby Digital Amp. Frugans:ESC K7-SEM,Duron1600,512Mb DDR. Antons:Aopen AK73(A)-V,512Mb Sdr,Xp1600+Parlomino AGOIA GREEN@1875Mhz@1.9v,Volcano7+Moddad@92mm,Gf 4200Ti@305-610 Zalman HP-80.

Permalänk
Medlem

Helt jävla sinnesjukt är det om detta går igenom.

Permalänk

Fan va fattiga alla här ska vara då!!! skäms

nu betalar ni och gör som ni blir tillsagda, vill ni inte vara med så flytta till ett mera bakåtsträvande land istället!!

Permalänk
Medlem

Så först ska man betala sin internetleverantör för att ha tillgång till internet. Sen ska man betala Svt för att man HAR tillgång till internet. Vad är nästa steg?
"Vi ser här att du har elektricitet i ditt hushåll, det kan användas till att se på tv. Du måste betala!"

Detta är ren och skär idioti. Internet är fritt, det är liksom det som är själva grejen. Betala för de tjänster du vill använda. Hur svårt skulle det vara för dem att använda någon slags betalningstjänst med inloggning a la SF-anytime eller whatever? Fast å andra sidan, vem skulle betala för det?

Visa signatur

12600K, GTX 980 Ti, 16GB DDR4@3200MHz

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Iliyena
TV-licens är föråldrad... Särskilt då man måste betala för en anolog TV-mottagare på vinden även om man inte har en digitalbox... Då är den ju ingen fungerande mottagare för TV-kanaler längre...

Det är det som gör det hela så löjligt. Här lever vi i en digital tidsålder där det verkligen är möjligt, nay, trivialt att låta de som faktiskt tittar på svt betala för det, precis som tv-licensen var tänkt att fungera, när svt var den enda anledningen att köpa tv-utrustning.
Vad är det då för trams att alla som eventuellt skulle kunna titta måste betala?

Antingen anser man att statlig tv är en samhällsnytta och då skall alla betala via skatten, och våra politiker skall då hållas ansvariga för vartenda öre de slösar på lekprogram och annat bjäfs. eller så anser man inte det och då skall bara de som underhålls av det betala. Man måste vara riktigt skitnödigt konservativ för att försvara tv-licensen in this day and age.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sunrisefestival
Fan va fattiga alla här ska vara då!!! skäms

nu betalar ni och gör som ni blir tillsagda, vill ni inte vara med så flytta till ett mera bakåtsträvande land istället!!

Om du nu är så rik kan du ju betala min avgift också då?

På vilket sätt är det inte bakåtsträvande att kräva folk på pengar för en tjänst som de inte använder?

Visa signatur

[ Fractal Design R4 ][ Enermax modu87+ 700W ][ Azrock z77 pro4 ][ Intel i5-3570k@3,4ghz ][ 8Gb DDR3][ HD7950 ][ sIntel SSD 120gb ][ Scythe Ninja ][ Zalman vf900-cu ][ BenQ XL2410T ]
Var god och citera mig om ni vill ha svar

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Detta blir ju som med elen nu ju.

Först betalar man skatt till staten sedan slänger dom på moms (vilket är olagligt man skattar 2 gånger på samma avgift), fan samma jävla princip med den här skiten.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner