Antec Performance P18x P19x-tråden

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johan_Sandmark
Tack vare detta härliga forum bestämde jag mig för ett P182, och det verkar lovande! Har precis hämtat ut det och det ser mycket bra ut! Det enda som jag är missnöjd över är att dörren knakar på ett visst ställe (vid ca 60 graders öppning), är jag ensam om detta?

Ska man acceptera detta eller returnera?

Mvh
Johan

Min dörr knakar inte alls. Jag hade accepterat det då jag inte öppnar luckan allt för ofta.

Visa signatur

| CPU: Intel 11900K | GPU: ASUS RTX 3080 OC | Moderkort: Asus Prime Z590-A | RAM: Corsair LPX 32GB@3600MHz | CPU-Kylare: Noctua NH-U12A | Primär SSD: Samsung 970 Evo Plus 2TB | Sekundär SSD: Samsung 860 EVO 1TB | Ljudkort: Asus Xonar Essence STX | Nätaggregat: Corsair RM850x v2 Chassi: Fractal Design Define 7 Compact | Kringutrustning: LG UltraGear 27GL850, Dell U2412M, Ducky One 2 Mini, Filco Majestouch 2 TKL, Filco Majestouch 2, Logitech G Pro X Superlight, Sennheiser HD650

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jeddan
Min dörr knakar inte alls. Jag hade accepterat det då jag inte öppnar luckan allt för ofta.

Okej tack för informationen. Nej precis, det är inte ofta man gör det och sen undrar man ju om det spelar någon roll. Men svårt, vill ju inte att plasten ska ha dolda sprickor eller något som visar sig senare..

Men tack, vet inte hur jag ska göra....

Mvh
Johan

EDIT: FIXAT! Jag kollade upp allt mycket grundligt, varför och hur? Och jag kom fram till att det var en liten liten plastkant ifrån gjutningen (mindre än 1mm) som stod ut. På denna kant fastnade lyckans vägg lite lätt när den gled längs med sina gångjärn. Nu är kanten bortfilar och luckan glider lätt upp. Underbart, 5 min och chassiet är redan under moddning.

Permalänk

Jag undrar om det finns fler än jag som ahr haft problem med montering av dvd i 182-chassiet? Det spelar ingen roll hur jag skruvar fast skenorna som medföljde... verkar inte som det passar min spelare.... Någon som har lite tips... kanske t.o.m. bilder på hur skenorna sitter monterade...

Permalänk

Dvärgen,
Till min P180 höll jag på att få spader när jag monterade DVD-brännaren. Hur jag än vred och vände på skenan så verkade den inte passa. Dock upptäckte jag efter en stund att två av skenorna av någon outgrundlig anledning hade metalläppen instoppad uppochned(!) och självklart hade jag råkat ta just dessa två skenor...

Så här skall i alla fall railsen monteras:

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Då har man till sist skaffat sin egen P180 (att inte ens äga en själv, har som synes inte hindrat mig att posta om den i den här tråden)
Det blev en standard grå P180 från Dustin, men nuförtiden får man förstås ändå den senaste versionen med kabeldragningen bakom moderkortet...

Tyvärr har jag inte alla prylar på plats ännu (väntar frustrerat på min E8400 prolle mm) så jag har bara hunnit installera mitt Corsair HX520 nätagg och fnulat lite på kabeldragning och annat.

Intryck så långt:

- Varför kan de inte fixa en manual med lite förklarande bilder utöver all text? (tack för bilden Kjell )
Visst, den förklarande texten i instruktionerna är ju ungefär tusen gånger bättre än de flesta hongkong/taiwan/japan/kina-översatta idiotmanualer man brukar råka på, men det är ändå torftigt. Manualen hoppar även över en del svårigheter, som tex hur man får loss undre fläkten.

- Lådhärket är tungt Den väger nog ungefär lika mycket som min tidigare fullastade och ändå ganska stadigt byggda Compucase... Jag oroar mig även lite över att P180:n verkar lite bökig att bära på ett säkert sätt: jag tror inte det är så bra att lyfta i plasten under fronten.

- Aluminiumet är lite mattare och mer livlöst än jag hoppades på... Kan dock leva med det! Undrar om kanske den mörkare P182:an har lite mer "djup" i alu:n?
(Jag var även lite sugen på att slå till på en SE, men insåg att den skulle vara felfritt blänkade i ungefär en dag i min dammiga lägenhet, och skulle väl vara repfri max ett halvår )

- Det är trångt att jobba nere vid nätagget! I ett senare läge kommer jag ev testa köra utan mittfläkten, och isåfall lär jag plocka ur hela den "mellanväggen" så det blir lite mer utrymme över... Jobba med modulära kablar där nere är riktigt bökigt, och jag tror inte det blir så mycket enklare om man monterar dem i förväg heller.

- Det är bra trångt bakom moderkortet! Jag gillar inte heller att den där utskurna sektionen som tillåter kabeldragningen på baksidan är så relativt vass och trång. Det hade även varit trevligt med nån slags klämma eller hasp där precis vid den sektionen, som håller kablarna på plats innan man försöker stänga.
Det kommer behövas planering att få baksidan precis som jag vill ha den!

- Corsairens kablar var klart bökigare att jobba med än jag trodde. På bild kan man tro att det blir en barnlek att dra dem dit man vill ha dem, men "plattkabel"-stuket är mer ivägen än man tror IMO.

- Plastluckan mellan sektionerna är en ovanligt tillkrånglad och mindre effektiv lösning. Känns som det måste funnits smidigare sätt att lösa ett förslutbart hål där! (mitt mål är att inte dra en endaste kabel därigenom, men kanske fuskar med SATAkabeln till hårddisken)

- Fronten är rätt restriktiv - speciellt frontluckorna framför filtren. Kommer nog sätta kniven och tången i lådan lite längre fram, men ska installera allt utan mods först för att kolla att allt funkar, och för att ha lite temps att utgå från.
Har lite idéer jag vill testa senare, men det får bli när det blir.

- Varför gör inte Antec något åt den lite löjliga "spoilern"? Skippa den helt, eller gör en lite större kraftigare täckt spoiler som faktiskt riktar flödet bakåt och hindrar ljudet att nå användaren. De kunde ju även slänga med en ren täcklucka för den som inte behöver det extraflödet...

- Överlag ger lådan ett stabilt intryck

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Roger W
[...]Det är trångt att jobba nere vid nätagget! I ett senare läge kommer jag ev testa köra utan mittfläkten, och isåfall lär jag plocka ur hela den "mellanväggen" så det blir lite mer utrymme över...

[...]- Fronten är rätt restriktiv - speciellt frontluckorna framför filtren. Kommer nog sätta kniven och tången i lådan lite längre fram, men ska installera allt utan mods först för att kolla att allt funkar

Ta bort plastbiten Antec vill att du skall montera fläkten på i nedre kammaren och fäst fläkten direkt i plåten med gummistroppar så får du lite mer utrymme i alla fall.

En mod jag ångrar att jag inte gjorde direkt på min mest ljudkänsliga burk är att sätta Dremeln i metallgallren på ovan- och baksidan och sätta dit något mindre restriktivt i stället. Nu är jag för lat för att ta ur allt igen :-(. Annars är det nog en bra idé att vänta med moddar tills du har byggt klart och känner vad du behöver.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av peterhjalmarsson
Ta bort plastbiten Antec vill att du skall montera fläkten på i nedre kammaren och fäst fläkten direkt i plåten med gummistroppar så får du lite mer utrymme i alla fall.

Så det finns skruvhål direkt i den plåten som går att använda rakt av? Det har jag inte ens tänkt att kolla efter än så länge

Citat:


En mod jag ångrar att jag inte gjorde direkt på min mest ljudkänsliga burk är att sätta Dremeln i metallgallren på ovan- och baksidan och sätta dit något mindre restriktivt i stället. Nu är jag för lat för att ta ur allt igen :-(. Annars är det nog en bra idé att vänta med moddar tills du har byggt klart och känner vad du behöver.

Använder du tång lär du kunna ta bort gallren med alla komponenter monterade utan att riskera något, men det är ju svårt att få det snyggt då...
Den övre öppningen lär jag täppa igen förr eller senare så den spelar mindre roll, men du kan ha rätt i att man drar sig från att klippa upp det bakre gallret med alla komponenter på plats.

...

Jo, en annan grej jag stör mig på i chassit: nu när de integrerat de två övre tri-cool switcharna i bakpanelen, varför gjorde de inte samma sak för den undre fläkten?
... och när de lagt ner energi på att fixa dessa switchar, kunde de inte varit schyssta nog att gjort dem till separata oberoende enheter istället för att ha dem direktkopplade direkt in i fläktarna?

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Hej, är sugen på ett p182 chassi, frågan är, vilket är det mest prisvärda och mest tysta nätagget till chassit?, de flesta har ju fläkten uppåt, blir detta ett problem med p182 eftersom en nedre delen är "inbyggd" ?

Permalänk

Det blir inget problem alls. Det finns utrymme både ovanför och under nätagget när det sitter monterat så även om luften måste sicksacka lite så är vägen fri. Agget jag kör med är det som brukar rekommenderas här - Corsair HX520 (eller storebror på 100W till - HX620) - mycket tyst! Om du är gjord av pengar kan du titta på Seasonics agg istället - Corsairs agg är ett Seasonic med några (små) finesser bortplockade.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Okej låter bra, får bli ett 520HXEU samt p182 då tack för hjälpen !

Permalänk
Medlem

Hej. Orkar inte sitta och läsa igenom alla sidor efter svar på min fråga.

Jag undrar hur högljudda fläktarna är på low? Jag är absolut inte ljudkänslig kan tilläggas.

Permalänk

Då är de helt ok. Dock tycker inte jag att de flyttar så mycket luft på low, men om du inte ljudkänslig så kan nog medium vara uthärdligt det med.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Fick min och övriga komponenter idag (8400 bland annat ).

Damn jag är seg alltså 2h sen jag fick paketet, har fått dit nätagget och grejjat lite , bytt ut fläktarna till noctua. Får fortsätta efter jobbet :), riktigt snyggt chassi måste jag säga.

Permalänk
Medlem

Hej!

Jag har tänkt ljudisolera mitt P182.. Men hur ska man gå tillväga och var kan man köpa ljudisolerade materiell?

/Mvh Klos

Permalänk
Medlem

Att man ska kunna ha 15 cm höga processorkylare till p190 verkar inte stämma, då någon inte fick plats med en CNPS9700 som är 14,2 cm. Någon som vet vad det exakta måttet är? Har ingen själv, annars hade jag ju självklart kolalt upp det själv. Får man plats med en Noctua NH-U9F CPU på 12,8 cm utan att röra sidofläkten? Har läst att 12 cm ska gå. Små marginaler, men tillräckligt för att göra det besvärligt.

EDIT: Har läst igenom så gott som hela tråden och läst 5-6 olika svar, så det är bara att vänta på paketet och se det själv med egna ögon.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av piracy__
Att man ska kunna ha 15 cm höga processorkylare till p190 verkar inte stämma, då någon inte fick plats med en CNPS9700 som är 14,2 cm. Någon som vet vad det exakta måttet är? Har ingen själv, annars hade jag ju självklart kolalt upp det själv. Får man plats med en Noctua NH-U9F CPU på 12,8 cm utan att röra sidofläkten? Har läst att 12 cm ska gå. Små marginaler, men tillräckligt för att göra det besvärligt.

EDIT: Har läst igenom så gott som hela tråden och läst 5-6 olika svar, så det är bara att vänta på paketet och se det själv med egna ögon.

Sjävl använder ja denna inga värmeproblem
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=330802

Zalman CNPS9700 NT Ultra Quiet CPU- Fläkt, Socket 775/754/939/940/AM2

Visa signatur

R-SON

Permalänk
Medlem

Okej, då är sidofläkten kvar alltså?

Permalänk
Medlem

Skulle vilja ordna upp kabeldragningen i min P182SE då det just nu påminner om ett ormbo. En generell fråga innan jag börjar dona och svära - är den lådan rent generellt lätt att dra kablar i? Då jag har två diskar, ett vanligt 8800GT och en CPU + DVD-R i lådan, men ändå resulterar det hela i en gigantisk sörja av kablar som bara går att dra på ett sätt.

En bove i dramat kan förvisso vara nätdelen (Zalman 750W Heatpipe) där de modulära kablarna är onödigt korta och måste kopplas in "fågelvägen". Det värsta är 24-pins härvan som slingrar sig rakt genom hela lådan och förstör intrycket direkt. Finns kanske några "förlängningar" till dessa kablar, men inga som jag har träffat på under webbutiks-surfande.

Permalänk

Chij,
Gissningsvis har du inte letat så hårt, eller?

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kjell Brel
Chij,
Gissningsvis har du inte letat så hårt, eller?

Letat - nej, som jag skrev så hade jag inte "påträffat" dessa Tackar för tipset, där har vi halva lösningen på problemet.

Edit, anledningen till varför jag slutade leta på just den adaptern var att den hade utgått från andra webbutiker. Tydligen hade Deltaco börjat distribuera den igen.

Permalänk
Medlem

Fick mina grejer igår och kan ju i alla fall meddela att kylaren som är 12,8 cm fick plats, t.o.m. med lite marginal. Sen i min klumpighet lyckades jag slita av sladdarna till sidofläkten, jäkligt klantigt.

Var ganska rädd där ett tag, men som tur var gick de att sätta ihop igen Är i övrigt väldigt nöjd med chassit.

Finns lite andra grejer som är lite "sådär" för tillfället men det har ju inte med chassit att göra, så det är ju sak samma

Ljud har aldrig direkt irriterat mig, och att chasssit skulle vara högljutt tycker jag inte. När man sover kan man ju sätta fläktarna på low, och då är det inte alls störande. Men det är väl en smaksak. Men vill man ha riktigt bra kylning och har det som prioritet är ju det här det bästa chassit man kan få. Priset är ju högt, men det är inget "jaha" man får när man ser det.

Permalänk
Medlem

En fråga till er med P190, ser det ut som en modd av sidofläkten skulle kunna vara möjlig? Menar om man sätter den på utsidan så kan man ju klämma in en TRUE tex så leker livet.

Permalänk
Medlem

Finurligt tänkt fesen Borde väl gå att fixa? Å andra sidan kanske fläkten låter mer monterad på utsidan? (och riktigt lika stilrent blir det ju inte)

...

En annan fråga: det är ingen som av någon anledning råkat få en filterlucka över? Isåfall är jag intresserad av den
Jag funderar på om man skulle konvertera tre 5.25 platser till ett extra insug, och har redan skaffat en scythe kama bay för det ändamålet, men det vore ju klart snyggare om man kunde ha samma luckestuk konsekvent på hela fronten

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Medlem

Har tänkt beställa p182b gunmetal edition med en coolermaster 620w silent agg.. tyckte att 16decibel låter som det ska vara tyst men alla verkar rekommendera Corsair modeller varför?

nån som vet om denna modell finns i big tower?

midi kan bli lite trångt och efter sett bilder på denna tråd så börjar man klia sig i skallen om allt får plats..

det ska vara tyst om datorn inget sus inget surr.. så en bra rekomendation på moddning är välkommen.. sen en fråga till hjälper dom där silent kits nånting, typ dom där mattorna man ska klistra på insidan och påverkar dom värmen mycket?

Visa signatur

NZXT 810 Switch, Corsair AX860i, Maximus V Formula, I7 3770K ,Asus GTX 680, Corsair vengance 1866Mhz 32gb Ram, Samsung 850 Pro 256Gb, Samsung 840 basic 500Gb, WD 2Tb Caviar Green,120GB, Komplett vattenkylning

Permalänk
Medlem

Akarr, många av företagens egna decibelvärden brukar mest vara en massa ljug. (och Coolermaster är nog helt klart en i optimistskaran)
Mycket möjligt att det agget oxå är helt OK dock! Vet inte mycket om det...

P180 finns inte som bigtower... Visst, det finns ju P190, men det är snarare djupare än högre, vilket ger mer plats för långa grafikkort tex.
Vad vill du ha in i lådan som du oroar dig över?

Moddningsförslag finns en del i tråden om du kollar...

Dämpmattor vet jag inte om de generellt gör så stor förbättring i en P180, då materialen inte är så plåtiga/skramliga från början.. Och jag misstänker en P180 är bökigare att dämpa än de flesta, pga tex kabeldragningen bakom moderkortet, plus att flera sektioner av lådan ligger nästan dikt an mot sidopanelerna. Nån värmestegring tror jag dock inte du behöver oroa dig för, så länge du inte blockar av ventilationen förstås!

Visa signatur

A modest man is usually admired, if people ever hear of him.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Akarr
Har tänkt beställa p182b gunmetal edition med en coolermaster 620w silent agg.. tyckte att 16decibel låter som det ska vara tyst men alla verkar rekommendera Corsair modeller varför?

Kolla silentpcreview så förstår du: http://www.silentpcreview.com/article699-page1.html

Intressant är att sedan ett par veckor tillbaks så är inte Seasonic och Corsair HX ensamma herrar på täppan längre. Speciellt Enermax nya är anmärkningsvärd.

Citat:

nån som vet om denna modell finns i big tower?
midi kan bli lite trångt och efter sett bilder på denna tråd så börjar man klia sig i skallen om allt får plats..

Du får i princip välja mellan
* 10 hårddiskar + DVD + "normalt" grafikkort (server) eller
* 8 hårddiskar + DVD + superlånga grafikkort (gamer-PC).
I bägge fallen med en extra 4-in-3 hårddiskmodul typ den från Stacker, utan den blir det fyra hårddiskar färre.
Ändå går det att ordna en mycket snygg kabeldragning med allt det i som knappast blockerar luftflödet alls. Men om du behöver mer prylar än så så finns det större lådor. Stacker och Mozart TX t.ex.

Citat:

det ska vara tyst om datorn inget sus inget surr.. så en bra rekomendation på moddning är välkommen.. sen en fråga till hjälper dom där silent kits nånting, typ dom där mattorna man ska klistra på insidan och påverkar dom värmen mycket?

Som nån sade: det är fullt med moddningstips i den här tråden, och på silentpcreview förstås (det finns länkar i denna tråd).

Bitumen-dämpmattor (relativt tunna gummiliknande mattor) kan fungera bra för att dämpa vibrationer i chassin som behöver det samtidigt som att luftflöde/kylning inte påverkas så mycket, men P18x är redan bra dämpad som standard så vinsten är nog inte så stor.

Skumgummilikande mattor dämpar andra ljud (vindbrus, fläktljud, etc.) och kan göra nytta, men är å andra sidan så tjocka och ofta grova i strukturen att luftflöde/kylning försämras märkbart.

P18x kan göras mycket mycket tyst utan att man behöver ta till dämpmattor. Däremot så byter de flesta ut orginalfläktarna för att få supertyst. En annan populär modd på senare tid är filter/filterhållare, och en klassiker är fläkttunnlar av olika slag. Mer om det på annat ställe i denna tråd.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Roger W
Akarr, många av företagens egna decibelvärden brukar mest vara en massa ljug. (och Coolermaster är nog helt klart en i optimistskaran)
Mycket möjligt att det agget oxå är helt OK dock! Vet inte mycket om det...

P180 finns inte som bigtower... Visst, det finns ju P190, men det är snarare djupare än högre, vilket ger mer plats för långa grafikkort tex.
Vad vill du ha in i lådan som du oroar dig över?

Moddningsförslag finns en del i tråden om du kollar...

Dämpmattor vet jag inte om de generellt gör så stor förbättring i en P180, då materialen inte är så plåtiga/skramliga från början.. Och jag misstänker en P180 är bökigare att dämpa än de flesta, pga tex kabeldragningen bakom moderkortet, plus att flera sektioner av lådan ligger nästan dikt an mot sidopanelerna. Nån värmestegring tror jag dock inte du behöver oroa dig för, så länge du inte blockar av ventilationen förstås!

Jag hade tänkt stoppa in 2 grafikkort köra SLi typ.. sen har jag nog bara 1 cd/dvdbrännare och 2 hårdiskar.. och en floppy som jag har behov av i vissa jobb grejer.. ska inte vara så mycket i den.. tycker jag. men det blir ju trångt endå med alla dessa massiva fläktar man ska ha..

sitter faktiskt och skissar på en låda.. men hade tänkt baktill att man gör en ljudfälla för bakre fläkten.. Lådan sår ju bara där endå och spelar ingen roll hur stor den är.. var inne ett tag på att bygga ett skåp att ställa skiten i.....får se vad det blir..

tack för all hjälp... och tack för hemsidan du länkade till http://www.silentpcreview.com/

verkar vara vettig och läsvärd

nu gäller det bara att hitta en leverantör av
Enermax Modu82+ 625 Power Supply

Visa signatur

NZXT 810 Switch, Corsair AX860i, Maximus V Formula, I7 3770K ,Asus GTX 680, Corsair vengance 1866Mhz 32gb Ram, Samsung 850 Pro 256Gb, Samsung 840 basic 500Gb, WD 2Tb Caviar Green,120GB, Komplett vattenkylning

Permalänk

Har ett antec 900 nu, men tycker det är lite för högljudt. Någon som vet om det är stor skillnad mellan ljudet som släpps ut, p180,182 lr någon av dem andra vs 900?

Permalänk
Medlem

Beställde mitt P182 igår kväll.. Får väl se hur det blir.

Visa signatur

Antec P182 | P35-DS4 | 8800GT | Q6600 | 4Gb ram | Corsair 520w

Permalänk
Medlem

Satt och kollade lite efter lägst pris på 182.
Hade delvis turen att en lokal butik hade svart modell hemma till lågt pris.

MEN; är det skillnad på svart och gunmetal ? Är det en p182B jag söker eller är båda likadana. Finns det en eller två svarta 182:or ?

Visa signatur

e7200, gigabyte gefore9600gt passiv, gigabyte ep35-ds4, 2x2gb corsair budget pc6400, xp pro. corsair 650w,