Permalänk
Medlem

Hjälp att välja storlek

Hej!

Jag har tänkt köpa en ny skärm ett tag nu, men det är så himla svårt att välja bland alla modeller som finns.

Just nu funderar jag vilken storlek jag vill ha. Jag har mest funderat på en 24", men eftersom jag aldrig sett någon så vet jag inte riktigt hur stort det blir när den väl står på skrivbordet.

Så jag är lite rädd att den kanske är för stor, och därför ber jag er om tips.
Jag brukar sitta ungefär 1 meter från skärmen (har en 19" nu) och jag undrar om det kanske blir för nära isåfall om man har en 24".

Annars kan jag tänka mig en 22", men jag har riktat in mig på att jag vill ha upplösningen 1920x1200, och än så länge har jag inte sett någon 22" som har det.

Tack på förhand
mvh sippa

Permalänk
Medlem

Det är en upplevelse att byta från 19" till 24" som du inte får missa
Första upplevelsen är att allting blir enormt, och spelen blir så mycket större. Det kommer finnas så mycket plats på skrivbordet. Men efter ett tag vänjer du dig med upplösningen och undrar hur du kunde sitta framför en 19" under en sådan lång tid.

Permalänk
Medlem

Gick också från 19" till 24", det är underbart, jag sitter c:a 50 cm från skärmen och tycker inte den är för stor.

Visa signatur

Jag hatar folk som skriver med massa smileys och förkortningar...

Permalänk
Medlem

Tack för era svar! Låter mycket lovande

Då återstår det "bara" att välja en bland alla modeller som finns

Permalänk
Medlem

Har en Samsung 245B (24"). Köpte min för snart ett år sedan och gav ungefär 4000kr för den, kan säga att jag är mycket nöjd med köpet! Innan satt jag på en 7år gammal 17" plattskärm, vilken skillnad! Dock har min skärm lite dålig betraktingsvinkel så filmer med mycket mörka partier blir, ja mörka, om jag sitter i soffan och kollar på skärmen som står en bit högre upp på skrivbordet. Men i övrigt är det underbart! Spel och film i full hd-upplösning! Två webläsarfönster uppe bredvid varandra osv! Fantastiskt. <3

Permalänk
Medlem

Det finns några 22" med 1920x1200

http://prisjakt.nu/produkt.php?p=336312
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=241408

Jag tycker personligen att 22" är den perfekta storleken på en skärm. 24" är så stort att jag nästan måste vrida på huvudet för att titta runt på skärmen. Jag har själv en 22" med 1920x1200 (L220x) och pixeltätheten är mumma.