Återfå gammal data från formaterad HDD?

Permalänk
Medlem

Återfå gammal data från formaterad HDD?

Hejsan, jag har nyligen haft problem med hårddisken, den hade virus och jag var tvungen att formatera hårddisken. Nu funkar allt helt normalt, bara det att jag behöver "förlorad data" från hårddisken!

Hårddisken har ntfs system och hade XP pro innan jag installerade om XP.
Nu undrar jag, hur får jag tillbaks det förlorade materialet?
Det jag skulle vilja återfå från hårddisken är bilder, som låg i:

C:\Documents and Settings\Krokas\Mina dokument\Mina bilder

Tacksam för svar!!

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

blir säkert jobbigt och svårt om du ska göra det själv..

Har du ominstallerat xp på precis samma disk/partition ? mao "skrivit över" den gamla installationen ersätts gammal information med ny som försvårar = Inte kul!

Finns ju dock företag som specialiserat sig på just detta = cash.

Finns flertal trådar, du borde/ska hitta program att pröva

Permalänk
Hedersmedlem

Att installera om var inte så bra ide.. hade du bara formaterat så hade det inte varit så svårt att få tillbaka.. nu kan det krävas mer arbete.. Börjar du själv göra något nu finns det risk att förvärra det ännu mer.. är bilderna värda så mycket skulle jag låta proffsen göra det.

Permalänk
Medlem

Ett program som kan vara värt att testa är File Scavenger ( http://www.quetek.com/prod02.htm ). Gäller att du har en disk till dock, då programmet inte skriver på den disken det letar data ifrån (så du riskerar inte att förvärra nåt). Och även om det går via nån inställning ska du såklart inte göra det, så du inte förstör några chanser för eventuella proffs att återskapa data.

Som sista utväg finns ju Ibas, men det är inte billigt...

Permalänk
Medlem

Det viktigaste är att skaffa en annan hårdisk om du vill rädda något.

Formaterat, inget problem.

Men att du dessutom installerat om och använder den just nu betyder att du skrivit över vissa av grejerna. Det försvinner grejer varje gång du eller Windows skriver till hårdisken.

Om du nöjer dig med det som INTE är överskrivet så går det lätt. Men om du vill få tillbaka allt, även det överskrivna så blir det dyrt och nästan omöjligt även för profs företag om de ens försöker.

Om du går till företag måste du säga att du även vill få tillbaka det som skrivits över för annars kanske de bara gör och betalt för den halvan som du redan räddat själv med programmen tex GetDataBack.

Permalänk
Medlem

Tack för era jättebra svar! Jag letar nu förfullt och försöker rädda bilderna nu med program.

Permalänk
Medlem
Permalänk

Nu kanske jag är ute och cyklar här, men det beror väl på vilken sorts formatering man gör? En djup formatering där all information skrivs över går väl inte att rädda på något sätt?

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

en "djup formatering" är bara en felsökning plus enkel formatering.

om nu inte datan skrivs över flera gånger också instället bara för med tom info